Mainosten sulkeminen pois tietyistä maantieteellisistä sijainneista

On tärkeää määrittää, missä mainoksiasi näytetään. Kampanjan menestymisen kannalta yhtä tärkeää on kuitenkin se, missä niitä ei näytetä. Sijaintien poissulkemisen avulla voit estää mainostasi näkymästä kohdistusalueesi tietyissä osissa, kuten jollakin seudulla maan sisällä tai jossakin kaupungissa. Näin voit käyttää budjettisi järkevämmin, koska mainostasi ei näytetä henkilöille, joilla ei todennäköisesti ole mahdollisuuksia käyttää tarjoamaasi tuotetta tai palvelua.

Voit sulkea haluamasi sijainnit pois yksitellen. Toinen vaihtoehto on käyttää ominaisuutta, jolla voit sulkea kerralla pois suuren määrän sijainteja.

Kohdistusalueen osan poissulkemisesta voi olla hyötyä

• yritykselle, jonka toiminta-alue ei kata jotakin laajempaan alueeseen kuuluvaa kaupunkia tai aluetta
  • yritykselle, jonka erikoistarjous ei ole voimassa joissakin kohdistusalueen osissa.

Esimerkki

Jos näytät kiinteistönvälitysliikkeen mainoskampanjoita Ahvenanmaalla mutta et toimi Maarianhaminassa, voit kohdistaa mainonnan koko Ahvenanmaahan ja sulkea Maarianhaminan pois.

Näin suljet pois yksittäisiä alueita

Sijainnin poissulkeminen määritetään hyvin samalla tavoin kuin aluekohdistus: antamalla poissuljettavan alueen nimi.

Sulje alueita pois valitsemistasi sijainneista seuraavasti:

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Asetukset-valikosta Sijainnit-osio.
  5. Sulje sijainti pois jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Hae poissuljettavaa aluetta kirjoittamalla sen nimi hakukenttään ja klikkaa Sulje pois.
    • Valitse Tarkennettu haku, hae poissuljettavaa Sijaintia tai Sädettä ja klikkaa Sulje pois. Kun olet sulkenut sijainnin pois, klikkaa Tallenna.
  6. Klikkaa Tallenna tallentaaksesi asetukset. Poissulkemasi sijainnit näkyvät Poissuljetut sijainnit -otsikon alla.

Jos valitset Näytä sijainnit kartalla, myös poissuljetut alueet näkyvät kartalla punaisella rajattuina.

Kokeile nyt

Näin suljet pois useita alueita kerralla

Voit sulkea kerralla pois useita alueita lisäämällä Google Adsiin luettelon, joka sisältää enintään 1 000 poissuljettavaa sijaintia.

Sulje useita alueita pois valitsemistasi sijainneista seuraavasti:

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Asetukset-valikosta Sijainnit-osio ja valitse Tarkennettu haku.
  5. Klikkaa Lisää useita sijainteja.
  6. Liitä tai kirjoita kenttään enintään 1 000 poissuljettavan sijainnin nimet. Lisää sijainteja yhdestä maasta kerrallaan. Katso luettelo sijainneista, joihin voit kohdistaa mainontaa.
  7. Voit valita myös vaihtoedon Rajoita sijainnit maan sisäisiksi.
  8. Kun olet antanut sijainnit, klikkaa Haku.
  9. Kaikki hakua vastaavat sijainnit näytetään tarkistuspaneelissa. Tarkista tulokset ja klikkaa Sulje kaikki pois. Kohdassa Valitut sijainnit näet juuri poissulkemasi sijainnit.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Kun olet vahvistanut muutokset, klikkaa Asetukset‑sivulta Tallenna.
Kokeile nyt

Vinkki

Muista, että jos valitset vaihtoehdon Poista kaikki vastaavat sijainnit, kaikki sijainnit poistetaan sekä tarkistuspaneelista, kohdistusalueista että poissuljetuista sijainneista.

Vinkki

Muista, että sinun ei tarvitse sulkea pois alueita, joihin et ole erikseen kohdistanut mainontaa. Emme näytä mainoksia tällaisissa paikoissa.

Poikkeuksena on tilanne, jossa kohdistat mainontaa alueelle sijainneilla, joita käyttäjät ovat hakeneet tai joihin liittyviä sivuja he ovat katselleet, ja suljet muut alueet pois asiakkaiden fyysisen sijainnin perusteella. Tämä on jo hieman mutkikkaampaa. Lisätietoja saat sijainnin lisäasetuksia käsittelevästä artikkelista.