Om avancerade platsalternativ

Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen på sidan för teknisk support för API

Om du har frågor om Google Ads API som är specifikt för Google Ads-gränssnittet klickar du på Kontakta oss längst ned på sidan.

Platsinriktning baserad på hushållets inkomst migreras automatiskt från platsinriktning till demografisk inriktning. Om du vill göra ändringar i inriktning på hushållets inkomst eller se dina rapporter kan du gå till avsnittet Demografi i ditt Google Ads-konto.

Med platsalternativ kan du inkludera eller utesluta personer baserat på

• var de sannolikt befinner sig eller ofta är
  • vilka platser de har visat intresse för.

Som standard inbegriper platsinriktning både fysiska platser och platser av intresse. Avancerade annonsörer kan använda dessa alternativ för att begränsa inriktningen till en delmängd av dessa kategorier. I den här artikeln beskriver vi de avancerade alternativen för platsinriktning och platsuteslutning. Tänk på att avancerade platsalternativ endast gäller annonser i Sök- och Display-nätverken.

Bred geografisk inriktning

Innan du ställer in platsinriktning bör du fundera på hur specifika inställningarna ska vara. Bred geografisk inriktning (Närvaro eller intresse) kan hjälpa dig att nå personer som inte bara befinner på dina inriktade platser, utan också personer har visat intresse för dessa platser.

Bred geografisk inriktning ger följande fördelar:

• Du får tillgång till en mängd olika inriktade platser, från hela länder till områden inom ett land, t.ex. orter eller regioner, till radier runt platser.
  • Du kan fånga upp fler konverteringar, klick och exponeringar av användare som är intresserade av din produkt eller tjänst.
Rekommenderad metod: Annonsörer som bytte platsinriktning från Närvaro till Närvaro eller intresse i vertikalerna Resor, Fastigheter och Utbildning fick över 5 % fler konverteringar från sina sökkampanjer. (Källa: Googles interna data, globalt, 2022-05-21–2022-06-01

Bred geografisk inriktning rekommenderas som bästa metod för Sök. Däremot är det viktigt att veta när inriktning på Närvaro är lämplig. Överväg att använda Närvaro om:

• ditt företag omfattas av en känslig vertikal med strikta inriktningsbegränsningar
  • du enbart vill inrikta dig på användare på vissa platser och inte på användare som kanske befinner sig på andra platser men ändå är intresserade av produkten eller tjänsten.

Jämföra alternativ för platsinriktning

Som standard kan du nå personer som sannolikt befinner sig i eller regelbundet besöker dina inriktade områden, liksom personer som visar intresse för dina inriktade geografiska områden. Personer kan visa intresse genom söktermerna de har i sina sökningar, platserna de nyligen har besökt och innehållet de tittar på online och som har anknytning till platsen (till exempel sidor och webbplatser).

Områden som personer visar intresse för kallas platser av intresse, och vi identifierar dem oavsett på vilken Google-sökdomän användaren söker i. Läs mer om hur vi fastställer geografisk plats och platser av intresse.

Du kan byta till en annan typ av inriktning. Här beskriver vi de tillgängliga inriktningsalternativen:

Nå personer som befinner sig på eller som har visat intresse för dina inriktade platser (Närvaro eller Intresse).

Med detta rekommenderade alternativ kan du nå personer som sannolikt befinner sig på eller ofta befinner sig på din inriktade plats samt personer som har visat intresse för dina inriktade platser.

Om du till exempel äger ett bageri i Paris och väljer Paris som inriktad plats kan dina annonser visas för personer som befinner sig i eller regelbundet besöker Paris och för personer som har visat intresse för bagerier i Paris (nu eller tidigare). Alternativt kan du använda andra platsalternativ för att begränsa vilka platstyper du inriktar dig på.

De flesta kampanjer får färre exponeringar när inriktningsalternativet ändras från standardinställningen. Vi rekommenderar att du ändrar inriktningsalternativet bara om du vill finjustera kampanjtrafiken.

Nå personer som befinner sig på eller ofta befinner sig på dina inriktade platser (Närvaro)

Med det här alternativet kan du visa dina annonser för personer som sannolikt befinner sig på eller regelbundet besöker de platser du har inriktat dig på. Observera att hotellkampanjer endast använder inriktningen Närvaro.

Jämföra alternativ för platsuteslutning

Som standard utesluts personer som sannolikt befinner sig på dina uteslutna platser.

Du kan ändra standardinställningen för att utesluta personer som sannolikt befinner sig på, ofta besöker eller har visat intresse för dina uteslutna platser. Vi ska nu ta en titt på de olika uteslutningsalternativen och se hur de fungerar med några exempelkampanjer.

Visa inte annonser för personer på dina uteslutna platser (Närvaro)

Med det här alternativet visas dina annonser inte för personer som sannolikt befinner sig i dina uteslutna områden. Personer som befinner sig utanför dessa områden kan fortfarande se dina annonser.

Tänk på detta
Platsinriktning baseras på en mängd olika signaler, bland annat användarnas inställningar, enheter och beteenden på vår plattform. Google gör sitt bästa för att visa annonser för användare som uppfyller dina platsinställningar. Eftersom signalerna varierar kan vi inte garantera fullständigt att de stämmer i alla situationer.

Som alltid bör du kontrollera den övergripande resultatstatistiken för att se till att inställningarna uppfyller dina annonseringsmål och ändra dem därefter.

Vanliga frågor

Finns det några fördelar med att migrera till bred inriktning?

Ja. Annonsörer som bytte platsinriktning från Närvaro till Närvaro eller intresse i vertikalerna Resor, Fastigheter och Utbildning fick över 5 % fler konverteringar från sina sökkampanjer. (Källa: Googles interna data, globalt, 2022-05-21–2022-06-01)

Kan jag välja bort migreringen till inriktningen Närvaro eller intresse eller uteslutningen Närvaro?

Nej. Den här ändringen kommer att ske i Google Ads, Google Ads API och Google Ads Editor. Med start i mars 2023 får du ett felmeddelande* om du försöker ställa in inställningarna för platsinriktning på något av värdena som anges nedan.
Fält för Campaign.geo_target_type_setting
positive_geo_target_type kan inte längre ställas in på SEARCH_INTEREST för sök-, display- eller Shopping-kampanjer. Standardvärdet är PRESENCE_OR_INTEREST.
negative_geo_target_type kan inte längre ställas in på PRESENCE_OR_INTEREST för sök-, display-, Performance Max- eller Shopping-kampanjer. Standardvärdet är PRESENCE.

*Om dessa värden används returneras felet SettingError. SETTING_VALUE_NOT_COMPATIBLE_WITH_CAMPAIGN.

Hur kan jag kontrollera i Google Ads API att min kampanjinriktning har migrerats korrekt?

Du kan kontrollera att migreringen har slutförts i ditt Google Ads-konto genom att se efter om dessa två sökfrågor returnerar noll rader.

• SELECT campaign.id, campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type, campaign.advertising_channel_type FROM campaign WHERE campaign.advertising_channel_type IN ('SEARCH') AND campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type = 'SEARCH_INTEREST' LIMIT 1
  • SELECT campaign.id, campaign.advertising_channel_type, campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type FROM campaign WHERE campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type = 'PRESENCE_OR_INTEREST' AND campaign.advertising_channel_type IN ('DISPLAY', 'PERFORMANCE_MAX', 'SEARCH', 'SHOPPING') LIMIT 1

Hur ställer jag in platsuteslutningar?

Du kan använda uteslutningen Närvaro för att utesluta enskilda områden eller flera områden samtidigt.

Hur ställer jag in platsinriktning?

Du kan använda inriktningen Närvaro eller intresse för att
  • nå målgrupper i hela länder
  • nå målgrupper i områden inom ett land
  • ställa in platsinriktning för flera kampanjer samtidigt
  • inrikta dig på en radie runt en plats
  • lägga till flera platsinriktningar samtidigt
  • inrikta dig på flera platser i olika kampanjer.

Hur förändras mina mätvärden när uteslutningen Närvaro eller intresse har migrerats?

När du har migrerat till inriktningen Närvaro eller intresse och uteslutningen Närvaro bör berörda kampanjer få något större räckvidd.

Påverkas alla mina kampanjer av denna migrering?

Nej. Från och med mars 2023 ändras platsinriktning och uteslutningar endast i dina sök-, display-, Performance Max-, Shopping- och hotellkampanjer. Läs mer om hur du väljer rätt kampanjtyp.