Om avanserte stedsalternativer

Hvis du har tekniske spørsmål om Google Ads API (f.eks. spørsmål direkte relatert til bruk av API-et eller SDK-et eller feil mottatt fra API-et eller SDK-et), kan du følge feilsøkingstrinnene på siden for teknisk brukerstøtte for API-et.

Hvis du har spørsmål om Google Ads API som spesifikt er knyttet til UI-et i Google Ads, kan du klikke på «Kontakt oss» nederst på siden.

Stedsmålretting basert på husstandens inntekt overføres automatisk til demografisk målretting. Du kan endre målretting basert på husstandens inntekt eller se rapportene dine ved å gå til «Demografisk informasjon»-delen i Google Ads-kontoen din.

Med stedsalternativer kan du inkludere eller ekskludere folk basert på

• hvor de sannsynligvis befinner seg nå eller regelmessig
  • stedene de har vist interesse for

Som standard inkluderer stedsmålretting både fysiske steder og steder av interesse, men avanserte annonsører kan bruke disse alternativene for å begrense målrettingen til en undergruppe av disse kategoriene. I denne artikkelen tar vi for oss de avanserte alternativene for stedsmålretting og ekskludering av steder. Vær oppmerksom på at avanserte stedsalternativer bare gjelder for annonser i Søke- og Displaynettverket.

Bred geografisk målretting

Før du konfigurerer stedsmålretting, bør du tenke gjennom hvor spesifikke du vil at innstillingene dine skal være. Med bred geografisk målretting («Posisjon eller interesse») kan du nå ut til personer som befinner seg på stedene du målretter mot, i tillegg til personer som har vist interesse for disse stedene.

Bred geografisk målretting gir følgende fordeler:

• Du får tilgang til en rekke målrettede steder: hele land, områder i et land, f.eks. byer og territorier, eller en radius rundt et sted.
  • Du kan oppnå flere konverteringer, klikk og visninger fra brukere som er interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr.
Anbefalt fremgangsmåte: Annonsører som har byttet stedsmålretting fra «Posisjon» til «Posisjon eller interesse» i vertikalene reiseliv, eiendom og utdanning, får i snitt 5 % flere konverteringer i søkekampanjer. (Kilde: interne Google-data (globalt), 21.05.2022–01.06.2022.)

Bred geografisk målretting er den anbefalte fremgangsmåten for søk, men det er viktig å vite når målretting mot «Posisjon» kan fungere bedre. Du bør vurdere målretting mot «Posisjon» hvis

• bedriften din tilhører en sensitiv vertikal med strenge begrensninger for målretting
  • du bare ønsker å målrette mot brukere på bestemte steder og ikke mot brukere som kanskje befinner seg andre steder, men likevel er interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr

Sammenlign de ulike alternativene for stedsmålretting

Du kan som standard nå ut til folk som sannsynligvis befinner seg i de målrettede områdene dine nå eller regelmessig, samt de som har vist interesse for de geografiske områdene annonsene er målrettet mot. Folk kan vise interesse gjennom termene de bruker i søkene sine, ved å ha besøkt et sted nylig, eller ved å se på innhold som er relatert til det aktuelle stedet (f.eks. sider eller nettsteder).

Områder folk viser interesse for, kaller vi interessesteder. Vi identifiserer disse uavhengig av hvilket Google Søk-domene personen søker på. Finn ut hvordan vi fastslår geografisk posisjon og steder av interesse.

Du kan bytte til en annen målrettingsmetode. Vi ser nærmere på de aktuelle målrettingsalternativene nedenfor.

Nå ut til folk som nå eller regelmessig befinner seg på – eller som har vist interesse for – de målrettede stedene dine (Posisjon eller interesse)

Med dette standardalternativet, som også er anbefalt, kan du nå ut til personer som sannsynligvis befinner seg på det målrettede stedet nå eller regelmessig, samt de som har vist interesse for de målrettede stedene dine.

Hvis du for eksempel eier et bakeri i Paris og velger Paris som målrettet sted, kan annonsene dine vises til folk som befinner seg i eller ofte besøker Paris, og til folk som har vist interesse for bakerier i Paris (nå eller tidligere). Du kan også velge å bruke andre stedsalternativer for å avgrense hvilke typer steder du skal målrette annonsene mot.

Hvis du går bort fra å bruke standardalternativet for målretting, får kampanjene trolig færre visninger. Vi foreslår at du bare endrer målrettingsalternativet hvis du ønsker å avgrense trafikken til kampanjen.

Nå ut til folk som nå eller regelmessig befinner seg på de målrettede stedene dine (posisjon)

Med dette alternativet kan du vise annonsene dine til folk som nå eller regelmessig befinner seg på stedene du målretter annonsene mot. Merk deg at bare målrettingsinnstillingen «Posisjon» brukes i hotellkampanjer.

Sammenlign alternativer for ekskludering av steder

Som standard ekskluderer du personer som trolig befinner seg på stedene du har ekskludert.

Du kan endre standardinnstillingen slik at du ekskluderer folk som sannsynligvis nå eller regelmessig befinner seg på – eller som har vist interesse for – stedene du har ekskludert. Vi skal se nærmere på de tilgjengelige alternativene for ekskludering og undersøke hvordan de fungerer, i noen eksempelkampanjer.

Ikke vis annonser til folk som befinner seg på de ekskluderte stedene dine (Posisjon)

Med dette alternativet kan du hindre at annonsene dine vises til folk som sannsynligvis befinner seg på stedene du har ekskludert. Folk som er utenfor disse områdene, kan fortsatt se annonsene.

Vær oppmerksom på følgende
Stedsmålretting er tuftet på en rekke ulike signaler, deriblant brukernes innstillinger, enheter samt atferd på plattformen vår, og Googles fremste tiltak for at du skal få vist annonsene dine til de som matcher posisjonsinnstillingene dine. Disse signalene varierer, så 100 % nøyaktighet kan vi ikke garantere under alle omstendigheter.

Du bør – som alltid –sjekke de samlede resultatberegningene for å påse at innstillingene er i tråd med annonseringsmålene du har satt deg, og endre dem hvis det ikke er tilfellet.

Vanlige spørsmål

Er det noen fordeler med å gå over til bred målretting?

Ja. Annonsører som har flyttet stedsmålretting over fra «Posisjon» til «Posisjon eller interesse» i vertikalene reiseliv, eiendom eller utdanning, har i snitt fått 5 % flere konverteringer i søkekampanjer. (Kilde: interne Google-data, globalt, 21.05.2022–01.06.2022.)

Kan jeg velge bort overføringen til «Posisjon eller interesse»-målretting eller «Posisjon»-ekskludering?

Nei, denne endringen skjer i Google Ads, Google Ads API og Google Ads Editor. Fra og med mars 2023 får du et varsel* hvis du prøver å angi innstillingene for stedsmålretting som en av verdiene nedenfor.
Campaign.geo_target_type_setting-felt
Du kan ikke lenger angi positive_geo_target_type som SEARCH_INTEREST for søke-, banner- eller Shopping-kampanjer. Standardverdien er PRESENCE_OR_INTEREST.
Du kan ikke lenger angi negative_geo_target_type som PRESENCE_OR_INTEREST for søke-, banner-, Shopping- eller Performance Max-kampanjer. Standardverdien er PRESENCE.

* Feilen som returneres hvis disse verdiene angis, er SettingError. SETTING_VALUE_NOT_COMPATIBLE_WITH_CAMPAIGN.

Hvordan kan jeg bekrefte i Google Ads API at kampanjemålrettingen er overført?

Du kan bekrefte at innstillingene i Google Ads-kontoen din er overført, ved å påse at de to søkene nedenfor returnerer null rader.

• SELECT campaign.id, campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type, campaign.advertising_channel_type FROM campaign WHERE campaign.advertising_channel_type IN ('SEARCH') AND campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type = 'SEARCH_INTEREST' LIMIT 1
  • SELECT campaign.id, campaign.advertising_channel_type, campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type FROM campaign WHERE campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type = 'PRESENCE_OR_INTEREST' AND campaign.advertising_channel_type IN ('DISPLAY', 'PERFORMANCE_MAX', 'SEARCH', 'SHOPPING') LIMIT 1

Hvordan kan jeg ekskludere steder?

Med «Posisjon»-ekskluderingen kan du ekskludere enkeltområder eller ekskludere flere områder samtidig.

Hvordan kan jeg konfigurere stedsmålretting?

Med «Posisjon eller interesse»-målrettingen kan du
  • nå ut til målgrupper i hele land
  • nå ut til målgrupper i visse områder i et land
  • angi stedsmålretting i flere kampanjer samtidig
  • målrette annonser mot en radius rundt et sted
  • legge til flere geografiske mål samtidig
  • målrette annonser fra flere kampanjer mot flere steder

Hvordan endres beregningene når ekskluderingene basert på posisjon eller interesse er overført?

Når du har gått over til målretting mot «Posisjon eller interesse» og «Posisjon»-ekskluderingen, bør du oppnå noe bedre rekkevidde med de aktuelle kampanjene.

Påvirker denne overføringen alle kampanjene mine?

Nei. Fra og med mars 2023 ser du bare endringer i stedsmålrettingen og ekskluderingene i søke-, banner-, hotell-, Shopping- og Performance Max-kampanjene. Finn ut hvordan du velger den rette kampanjetypen.

Linker til relatert innhold