Mesurar el trànsit al lloc web

Si el vostre objectiu publicitari principal és augmentar el trànsit al lloc web, proveu de centrar-vos a incrementar el nombre de clics i la ràtio de clics d'entrada (CTR). Per començar, creeu un text de qualitat per als anuncis i paraules clau significatives per tal que els anuncis siguin més rellevants i atractius per als clients. Un cop fet això, superviseu atentament els clics, la CTR, les paraules clau i els termes de cerca.

Per què és important la relació entre el text de l'anunci i les paraules clau? Penseu com s'han de coordinar el moviment d'una barca i el dels rems per arribar a una destinació. Les paraules clau de qualitat poden fer que un anunci rellevant es mostri als clients adequats, cosa que incrementarà el nombre de clics i la CTR.

A Google Ads, també podeu crear una campanya amb l'objectiu Trànsit al lloc web, que recomana opcions de configuració i funcions per ajudar-vos a dirigir clients interessats al vostre lloc web. Amb aquest objectiu de campanya, podeu crear una llista de visitants del lloc web amb qui podeu tornar a connectar més endavant. Obteniu més informació sobre els objectius a la nova experiència de Google Ads

Què cal mesurar

Tot seguit s'indiquen alguns aspectes importants que podeu mesurar per fer el seguiment d'una campanya centrada en el trànsit i millorar-la:

• Clics i ràtio de clics d'entrada (CTR): aquestes dues mètriques serveixen per saber el nombre de persones que han considerat l'anunci prou atractiu per fer-hi clic i visitar el vostre lloc web. Podeu mesurar els clics i la CTR en tots els nivells del compte. Per exemple, podeu veure quants clics ha rebut tota una campanya, un grup d'anuncis o un anunci concret, o bé quants clics han generat determinades paraules clau després d'activar els anuncis. A la Xarxa de Cerca, una CTR d'un 1% o més es considera bona.
  • Paraules clau: superviseu de prop el rendiment de les paraules clau utilitzant aquestes estratègies:
    • Actualitzeu les llistes de paraules clau periòdicament. Poseu en pausa o traieu les paraules que no us donin bons resultats (per exemple, les que tenen una CTR per sota de l'1% o nivells de qualitat baixos) i afegiu-ne de noves. Obteniu informació sobre com mesurar el rendiment de les paraules clau a la Xarxa de Cerca.
    • Utilitzeu les quatre opcions de concordança de paraules clau per controlar qui veu els vostres anuncis. Amb algunes opcions aconseguireu més impressions d'anuncis, més clics i més conversions. Amb d'altres tindreu menys impressions i una segmentació més específica.
    • Per obtenir informació detallada sobre la qualitat de les paraules clau, dueu a terme un diagnòstic de paraules clau. Això us proporcionarà informació sobre el nivell de qualitat de les paraules clau i sobre si activen els anuncis o no. Generalment, es considera bo un nivell de qualitat 5 o més alt.
  • Termes de cerca: en utilitzar paraules clau de concordança ampla (la configuració predeterminada), els anuncis es poden mostrar quan un usuari cerca una variació de la vostra paraula clau, com ara una frase semblant o una paraula relacionada. Per veure una llista de les cerques que han activat el vostre anunci, feu servir l'informe de termes de cerca. Podeu utilitzar aquest informe per identificar els termes rellevants que generen trànsit al vostre lloc web i, tot seguit, afegir-los com a paraules clau noves. Si hi ha paraules clau que són irrellevants per a la vostra empresa, les podeu afegir com a paraules clau negatives perquè no activin els anuncis.

• Per exemple, si una campanya conté la paraula clau càmeres digitals en concordança ampla, els informes poden indicar que els anuncis s'han mostrat per a la consulta de cerca "càmeres digitals a Girona". Si la vostra empresa ven productes a Girona, podeu afegir aquesta frase com a paraula clau al vostre compte. Si no veneu productes en aquesta ciutat, podeu afegir Girona com a paraula clau negativa perquè l'anunci deixi de mostrar-se en aquesta cerca. Afegir termes de cerca irrellevants com a paraules clau negatives pot ajudar a millorar la ràtio de clics d'entrada.

Consell

Si una paraula clau està marcada com a "Afegida" a l'informe de termes de cerca, significa que ja teniu exactament aquest terme de cerca a la llista de paraules clau.