Een creditcard gebruiken of een creditcardprobleem verhelpen

U kunt een creditcard gebruiken voor het uitvoeren van automatische betalingen (betalen nadat uw advertenties zijn weergegeven) of handmatige betalingen (betalen voordat uw advertenties worden weergegeven). U doet dit als volgt, op basis van de betalingsinstelling die u heeft geselecteerd voor uw account.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Automatische betalingen

Als u een creditcard voor deze betalingsinstelling wilt gebruiken, voegt u de creditcard toe aan uw Google Ads-account en stelt u deze in als primaire betaalmethode. Klik op een van de onderstaande links voor stappen voor het volgende:

Een nieuwe creditcard aan uw account toevoegen
  1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op de link Betaalmethoden.
  4. Klik op Nieuwe betaalmethode toevoegen.
  5. Selecteer Creditcard en vul uw creditcardgegevens in.
  6. Als u dit als uw primaire betaalmethode wilt instellen, klikt u op het vakje naast Instellen als primaire betaalmethode. Als u deze betaalmethode niet toewijst, wordt die niet gebruikt.
  7. Klik op de knop Opslaan
Ga naar Google Ads
Gegevens van een bestaande creditcard in uw account bewerken
  1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op de link Betaalmethoden.
  4. Ga naar de betaalmethode die u wilt updaten en klik op Bewerken.
  5. Geef uw nieuwe informatie op en klik op de knop Opslaan
Ga naar Google Ads

Handmatige betalingen

Bekijk de onderstaande stappen als u een creditcard voor deze betalingsinstelling wilt gebruiken:

Een betaling uitvoeren met een nieuwe creditcard
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik op de knop Een betaling uitvoeren.
  4. Selecteer in het dropdownmenu Nieuwe creditcard of betaalpas toevoegen en geef uw creditcardgegevens op.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Betalen om uw betaling te controleren en uit te voeren.
Ga naar Google Ads
Een betaling uitvoeren met een creditcard die al in uw account aanwezig is
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik op de knop Een betaling uitvoeren.
  4. Selecteer de bestaande betaalmethode.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Betalen om uw betaling te controleren en uit te voeren.
Ga naar Google Ads

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

Betalingscontrole

Wanneer u een betaling uitvoert, vragen wij eerst autorisatie voor het af te schrijven bedrag. Dit houdt in dat ons systeem uw creditcard controleert via uw creditcardmaatschappij om er zeker van te zijn dat er genoeg krediet op uw creditcard staat om de betaling te dekken. Hierna wordt uw saldo bijgewerkt en worden uw advertenties normaliter opnieuw weergegeven als de weergave ervan was stopgezet.

Het kan 24 uur duren voordat een betaling volledig is verwerkt.

En kan een betalingsautorisatie op uw creditcardafschrift worden weergegeven, maar er worden geen daadwerkelijke autorisatiekosten in rekening gebracht. Deze wordt automatisch verwijderd.

Hoe Google Ads-kosten worden weergegeven op uw afschrift

De wijze waarop Google Ads-kosten worden weergegeven op uw creditcard- of bankafschrift kan variëren en is afhankelijk van de creditcard die u gebruikt. Hieronder hebben we voor de diverse betaalmethoden op een rijtje gezet wat u normaal gesproken zou moeten zien:

Visa of MasterCard

Als aan u Google Ads-kosten in rekening worden gebracht en u gebruikt Visa of MasterCard als betaalmethode, kunnen de volgende afschrijvingen op uw afschrift worden weergegeven:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE*SVCS[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE ADS[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]

Als u op uw afschrift meer dan één klant-ID ziet, kan dit betekenen dat er aan de betreffende betaalmethode meer dan één Google Ads-account is gekoppeld.

American Express-kaarten

Als aan u Google Ads-kosten in rekening worden gebracht en u gebruikt American Express als betaalmethode, kunnen de volgende afschrijvingen op uw afschrift worden weergegeven:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE INC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE ADS[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]

Als u op uw afschrift meer dan één klant-ID ziet, kan dit betekenen dat er aan de betreffende betaalmethode meer dan één Google Ads-account is gekoppeld.

Bankrekening (automatische incasso)

Als aan u Google Ads-kosten in rekening worden gebracht en u betaalt via automatische incasso, kunnen de volgende afschrijvingen op uw afschrift worden weergegeven:

• Goog_[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • Google_[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • Google[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOOGLE_A[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE_[Google Ads-klant-ID van tien cijfers]
  • GOOGLE ADS[Google Ads-klant-id van tien cijfers]

Volgende stappen