Om enhetsinriktning

I display-/videokampanjer kan du inrikta dig på särskilda enhetstyper, operativsystem, enhetsmodeller och annonsutrymmen (platser där utgivare tillåter annonsvisning) samt operatörer och trådlösa nätverk. Vissa av dessa avancerade alternativ för mobila enheter och surfplattor är inte tillgängliga för andra kampanjtyper.

Exempel

Anta att du säljer tillbehör till mobiltelefoner och vill visa dina annonser för personer som använder enheten X. Med inriktning på enhetsmodell kan du ha ett betydligt mer fokuserat budskap i din annons: ”Skräddarsydda fodral till X”.

Ställa in enhetsinriktning

Du kan ange inriktade budjusteringar för surfplattor, mobiltelefoner och datorer. I den tidigare AdWords-upplevelsen kan du inrikta annonserna på specifika enheter och annonsutrymmen under Inställningar i avsnittet Enheter. Du kan ställa in inriktningen för dina annonser på specifika enheter och annonsutrymmen genom att klicka på Enheter i sidmenyn.

Datorer: Stationära och bärbara enheter med skärmar som är större än sju tum diagonalt. Om du väljer detta alternativ får du tillgång till allt annonsutrymme som visas på datorer.

Mobila enheter: Handhållna enheter som innehåller en telefon.

Surfplattor: Mobila enheter som inte nödvändigtvis innehåller en telefon.

Tv-skärmar: Enheter som streamar tv-innehåll, till exempel smart-tv, spelkonsoler och uppkopplade enheter som Chromecast. Detta inriktningsalternativ är endast tillgängligt för display- och videokampanjer.