Om enhetsinriktning

Med enhetsinriktning kan du inrikta dina annonser på personer utifrån vilken enhet de använder.

Ställa in enhetsinriktning

Följ anvisningarna nedan för att ställa in inriktade budjusteringar för specifika enheter:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på När och var annonserna visades.
  4. Klicka på fliken Enheter.

Följande enheter är tillgängliga för inriktning:

• Datorer: stationära enheter och laptops med skärmar som är större än sju tum diagonalt
  • Mobila enheter: handhållna enheter som innehåller en telefon
  • Surfplattor: mobila enheter som inte nödvändigtvis innehåller en telefon
  • Tv-skärmar: enheter som streamar tv-innehåll, till exempel smart-tv, spelkonsoler och anslutna enheter som Chromecast. Detta inriktningsalternativ är endast tillgängligt för display- och videokampanjer.

Vad rapporteras i avsnittet Övriga i avsnittet Enhet?

Som nämnts ovan innehåller Google Ads-systemet filter för datorer, telefoner, surfplattor och tv-skärmar. Det finns dock vissa typer av enheter som inte omfattas av något av dessa avsnitt, till exempel funktionsmobiler eller telefoner i bas- och mellanklassen.

Den här typen av enheter ansluter oftast till internet via webbläsare, så viss aktivitet rapporteras i avsnittet Övriga på fliken Enhet, även om du bara inriktar dig på datorer.

Avancerad inriktning

Avancerade alternativ är tillgängliga för Demand Gen, display- och videokampanjer. Det innebär att du kan inrikta dig på specifika enhetstyper, operativsystem, enhetsmodeller och annonsutrymmen eller platser där utgivare tillåter annonser samt operatörer och trådlösa nätverk. Inriktning på specifika enheter begränsar räckvidden till dessa enheter. Vissa avancerade inriktningsalternativ för mobila enheter och surfplattor är inte tillgängliga för andra kampanjtyper.

Anta att du säljer telefontillbehör och vill visa dina annonser för personer som äger telefonmodellen X. Med inriktning på enhetsmodell kan du skapa ett mycket mer fokuserat budskap i din annons: ”Anpassade fodral för X-telefoner”.