Ändra hur ofta du debiteras

Med automatiska betalningar debiteras du varje gång ditt konto når ett visst saldo, det vill säga utbetalningströskeln, eller samma dag i månaden som den senaste automatiska debiteringen skedde, beroende på vad som inträffar först. Viktigt att tänka på: Om din första betalning inföll den 29, 30 eller 31 i månaden blir ditt nästa betalningsdatum för automatiska betalningar den 28:e för att ta hänsyn till kortare månader.

Utbetalningströskeln kan höjas om du brukar nå den innan nästa automatiska debitering sker. Om tröskelbeloppet till exempel är 500 kronor och du når det beloppet upprepade gånger kan beloppet höjas till 2 000 kronor eller mer.

Ta reda på utbetalningströskeln för ditt konto

Så här tar du reda på utbetalningströskeln för ditt konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering. Då visas sidan Översikt där du hittar ditt aktuella saldo.
  3. Under den grå förloppsindikatorn visas din gräns och beloppet som har nåtts.
Besök Google Ads

Ändra hur ofta du debiteras

Gör så här om du automatiskt vill debiteras mer sällan eller med större belopp:

• Göra en inbetalning som täcker en längre tidsperiod

Med en manuell inbetalning har du kontroll över när nästa automatiska debitering görs. Om du gör en tillräckligt stor inbetalning kan den täcka dina kostnader för en längre tidsperiod.Se följande exempel:

This video will explain how you can change how often you’re charged for your Google Ads.

Anta att du har en faktureringsgräns på 5 000 kronor och har 4 000 kronor i annonseringskostnader. Om du gör en manuell betalning på 10 000 kronor innebär det att du har 6 000 kronor extra på kontot. Du kan samla på dig 6 000 kronor i kostnader innan du är skyldig något och debiteras automatiskt igen (samma datum som den senaste månadens automatiska debitering skedde). Om du gör en manuell betalning på 10 000 kronor innebär det att du har 6 000 kronor extra på kontot. Du kan samla på dig 6 000 kronor i kostnader innan du debiteras automatiskt igen.

Kom ihåg: Om du har en innestående skuld kan du ändå komma att debiteras samma datum varje månad som din senaste automatiska betalning, även om du inte har nått tröskelbeloppet ännu.

Vissa användare kan välja en högre utbetalningströskel än det belopp som rekommenderas av systemet. Detta alternativ kan innebära färre (men eventuellt högre) avgifter varje månad.

Följ anvisningarna nedan om du vill se om det här alternativet har aktiverats i ditt konto och göra ändringar av tröskelbeloppet:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering. Då visas sidan Översikt där du hittar ditt aktuella saldo.
  3. Klicka på Redigera tröskel under den grå förloppsindikatorn bredvid det aktuella tröskelbeloppet.
  4. Då öppnas sidan Inställningar. Under Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto kan du se ditt aktuella tröskelbelopp
  5. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon om du vill se det rekommenderade tröskelbeloppet för ditt konto och ändra det.
  6. Om du vill ställa in utbetalningströskeln på det rekommenderade beloppet klickar du på Använd rekommenderat belopp. Klicka sedan på Spara.
  7. Du kan också välja att ange en valfri utbetalningströskel upp till ett rekommenderat värde. När du är klar klickar du på Spara.

Nästa steg