Om konverteringssporing

Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Konverteringssporing er et kostnadsfritt verktøy som viser deg hva som skjer etter kunder samhandler med annonsene dine – enten de kjøper produkter, registrerer seg for nyhetsbrevet ditt, ringer bedriften din eller laster ned appen din. Handlinger du har definert som verdifulle, som kunder utfører, kalles for konverteringer. Om hovedbildet for konverteringssporing og en oversikt over hvordan konverteringssporing fungerer

I denne artikkelen:

En konfigurasjonsveiledning finner du i artikkelen Ulike måter å spore konverteringer på.

Mål Google Ads-resultatene dine ved hjelp av konverteringssporing

Hvorfor bør du bruke konverteringssporing?

• Se hvilke søkeord, annonser, annonsegrupper og kampanjer som genererer flest verdifulle kundeaktiviteter.
  • Få en bedre forståelse av avkastningen du oppnår, og ta mer velfunderte beslutninger om annonsekostnadene.
  • Bruk strategier for smart budgivning (f.eks. mål-CPA, mål-ROAS og maksimer antall konverteringer) som automatisk optimaliserer kampanjene i tråd med forretningsmålene du har satt deg.
  • Du ser hvor mange kunder som blir eksponert for annonsene dine på én enhet eller i én nettleser, og som fullfører konverteringer på en annen. Du kan se konverteringer via flere enheter eller nettlesere samt andre konverteringsdata i rapporteringskolonnen «Alle konverteringer».

Slik fungerer konverteringssporing

Før du kan bruke konverteringssporing, må du opprette en konverteringshandling i Google Ads-kontoen din. En konverteringshandling er en spesifikk kundeaktivitet som er verdifull for bedriften din. Med konverteringssporingen kan du spore disse typene handlinger:

Prosessen for konverteringssporing er litt forskjellig for hver konverteringskilde, men alle typene, med unntak av konverteringer utenfor nettet, tilhører vanligvis en av disse kategoriene:

• Du legger til en Google-tag, eller en kodebit, på nettstedet ditt eller i koden for mobilappen din. Når en kunde klikker på annonsen din fra Google Søk eller utvalgte nettsteder i Google Displaynettverk, eller når hen ser på videoannonsen din, plasseres en midlertidig informasjonskapsel på kundens datamaskin eller mobilenhet. Når kunden har utført handlingen du har definert, gjenkjennes informasjonskapselen i systemet vårt (via kodebiten du har lagt til), og vi registrerer en konvertering.
  • Noen typer konverteringssporing krever ikke at en tag brukes. Hvis du for eksempel vil spore anrop fra anropselementer eller anropsannonser, må du bruke et Google-viderekoblingsnummer til å spore de tilfellene der anropet kommer fra en av annonsene dine, og til å spore opplysninger som samtalevarighet, start- og sluttid samt innringerens retningsnummer. Appnedlastinger og kjøp i apper fra Google Play samt lokale handlinger blir dessuten automatisk registrert som konverteringer, og det er ikke nødvendig å ha noen sporingskode.

Når du har konfigurert konverteringssporingen, kan du se data om konverteringene fra annonsene, søkeordene, kampanjene og annonsegruppene dine. Når du ser disse dataene i rapportene dine, blir det enklere å forstå hvordan annonseringen bidrar til at du oppnår mål som er viktige for bedriften din.

Sikkerhet og personvern ved sporing på nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data på sider der du har implementert de tilknyttede taggene.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Merk

Hvis du ikke har innhentet brukeres samtykke til innsamling, deling og bruk av personopplysninger til personlig tilpasning av annonser der dette er påkrevd ved lov, må du huske å slå av innsamlingen av remarketingdata. Finn ut hvordan du redigerer Google-taggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.