Konversioseuranta: Ohjeita konversioseurannan tilan ongelmatilanteisiin

Tällä sivulla käsitellään Google Ads ‑tagien ongelmia ja niiden ratkaisemista. Jos ongelmasi liittyy Google Tag Manageriin, siirry tähän artikkeliin.

Jos olet ottanut käyttöön Google Adsin konversioseurannan nähdäksesi, milloin mainoksesi saavat asiakkaat tekemään jotakin arvokasta (esim. ostamaan jotakin sivustoltasi tai soittamaan sivustolla olevaan puhelinnumeroon), sinulla on monta vaihtoehtoa tarkistaa, että konversiot tallentuvat oikein. Jos näin ei käy, voit selvittää, mitä vikaa konversioseurantatagissasi on (tagi on koodinpätkä, jonka sinä tai verkkovastaavasi olette asentaneet sivustollesi). Voit tehdä seuraavat asiat:

• Varmistaa, että Google Ads "näkee" tagisi ja tallentaa tilisi konversiot.
  • Tarkistaa muiden työkalujen ja menetelmien avulla, että tagi on asennettu oikeaan paikkaan ja koodin parametrit ovat oikein.
  • Tarkistaa, onko syynä jokin yleisesti tunnetuista ongelmista.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet‑kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot‑valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
    • Taulukosta näet kaikki konversiotapahtumasi.
    • Sivun yläosasta näet kaikki konversioihin liittyvät ilmoitukset ja toimintaehdotuksia, joiden avulla voit parantaa konversiomittausta.
  4. Tila-sarakkeesta näet tietoja konversiotapahtumistasi ja niiden tuloksista.

Konversiotapahtumilla on kolme yleiskatsaustilaa, jotka näkyvät Konversiot-sivun Yhteenveto-osiosta.

• Aktiivinen: Tämä konversiotapahtuman tila näkyy korostettuna vihreällä. Se tarkoittaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Vie hiiri tilan päälle, niin näet lisätietoja.
  • Ratkaise ongelmat: Tämä konversiotapahtuman tila näkyy korostettuna keltaisella. Se tarkoittaa, että sinun on tehtävä jotakin. Vie hiiri tilan päälle, näet lisätietoja ja mitä sinun on tehtävä seuraavaksi.
  • Ei tallenneta: Tämä konversiotapahtuman tila näkyy korostettuna punaisella. Tämä tarkoittaa, että järjestelmämme ei ole saanut ping‑kutsua konversiomittaustagiltasi yli 24 tuntiin, mittausalustaa ei ole linkitetty (Google Play, Firebase, Gold tai muut kolmannen osapuolen alustat) tai tilisi ei ole sallittujen listalla (toimipistekäynnit ja toimipistemyynti). Vie hiiri tilan päälle, niin näet lisätietoja.
Mikä tila näkyy konversiotapahtumasi yhteydessä?