Foreta betalinger

I denne artikkelen forklarer vi hvordan annonsører som bruker henholdsvis manuelle innbetalinger og automatiske betalinger, kan foreta betalinger. Hvis du er annonsør og betaler per månedlig fakturering, kan du gå til Foreta betalinger i kontoer med månedlig fakturering.

Du kan når som helst foreta en betaling med et hvilket som helst av betalingsalternativene du kan velge mellom. Slik gjør du det:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon], og velg så Sammendrag under «Fakturering».
  3. Klikk på Foreta en betaling.

Du kan deretter velge en hvilken som helst betalingsmåte som allerede er tilknyttet kontoen din, eller du kan legge til en ny.

Les videre for å se hvordan betalingene dine fungerer med den valgte betalingsinnstillingen: manuell eller automatisk.

Det kan ta mer enn noen få dager før betalingen vises på Transaksjoner-siden din. Finn ut mer om hvor lenge du må vente på at saldoen skal oppdateres etter betalinger

Betalinger med innstillingen for manuell innbetaling

Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer kontoen din, må du velge automatiske betalinger for å kunne fullføre kontoopprettelsen. I disse landene kan ikke kontoer flyttes over på manuelle innbetalinger.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Sør-Amerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sør-Afrika
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Tsjekkia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hellas
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
    • Saudi-Arabia
    • De forente arabiske emirater
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Singapore

Hvis du bruker innstillingen for manuelle innbetalinger, betaler du Google Ads-kostnader før annonsene dine vises, og denne innbetalingen dekker annonseringskostnadene dine når annonsevisningen igangsettes.

Du gjør dette hver gang du vil betale inn penger til Google Ads-kontoen. Når du begynner å få lite penger på kontoen, sender vi deg en e-post med påminnelse om at du må foreta en ny innbetaling.

Husk på følgende når du foretar betalinger med denne innstillingen:

• Betal så mye du ønsker: Du bestemmer selv hvilket beløp du betaler, så lenge det er over minimumstransaksjonsbeløpet for landet ditt og valutaen din. Du ser minimumsbeløpet når du foretar en betaling.
  • Lagre foretrukne betalingsmåter i kontoen: Du kan foreta innbetalinger raskere ved å lagre flere betalingsmåter i kontoen din.
  • Bruk en hvilken som helst betalingsmåte tilgjengelig for landet ditt og valutaen din: Du kan betale per enhver betalingsmåte oppført i kontoen din, eller du kan bruke en ny betalingsmåte som er tilgjengelig på det aktuelle stedet og i den aktuelle valutaen. Se hvilke betalingsmåter du benytte deg av.
  • Sikre sammenhengende visning av annonser: Sørg for at annonsene dine blir kjørt en god stund. Vi foreslår at du innbetaler et beløp som tilsvarer de enkelte kampanjenes gjennomsnittlige dagsbudsjett multiplisert med 30. Hvis kontosaldoen din er lav, sender vi deg en e-post (basert på varslingsinnstillingene dine) når budsjettet dekker mindre enn sju dagers annonseringskostnader.
  • Ta høyde for behandlingstiden: Avhengig av hvordan du betaler, kan det ta fra 24 timer til mer enn en uke før en betaling kommer inn på kontoen din. Ta høyde for denne forsinkelsen når du prøver å holde annonsepubliseringen gående.
  • Husk momsen: I noen land trekker Google merverdiavgift (mva.) fra innbetalingene dine. Hvis dette er tilfelle i hjemlandet ditt, må du ta hensyn til momstrekket når du foretar innbetalinger.

Betalinger med innstillingen for automatisk betaling

Hvis du bruker innstillingen for automatisk innbetaling – der du betaler automatisk etter at det har påløpt kostnader – kan du likevel når som helst foreta en separat, manuell innbetaling for kostnadene dine. Det kan være ønskelig å foreta en slik betaling av følgende årsaker:

• Du vil ha bedre kontroll over hvordan og når du blir belastet. Med en manuell innbetaling kan du betale hele Google Ads-kontosaldoen, bare en del av den eller mer enn saldoen for å dekke fremtidige kostnader. Du kan også betale med et nytt betalingsalternativ eller dele saldoen mellom flere betalingsalternativer. Dette kan bidra til å utsette belastninger med det primære betalingsalternativet. Vær oppmerksom på følgende: Hvis du foretar en manuell innbetaling nært opp mot forfallsdatoen for automatisk innbetaling, kan du av og til bli belastet to ganger.

Eksempel

Tenk deg at du har en kampanje med et gjennomsnittlig dagsbudsjett på 20 000 kr, og at vi belaster betalingsmåten din når kostnadene når 5000 kr. Dette betyr at du blir belastet flere ganger om dagen.

Tenk deg så at du foretar en innbetaling på NOK 100 000 med et annet betalingsalternativ, og dermed betaler for fem dagers annonseringskostnader (NOK 20 000 x 5 = NOK 100 000). Dette innebærer at det primære betalingsalternativet ditt ikke belastes før du har brukt opp betalingen på NOK 100 000 og ytterligere NOK 5000 – som utløser en ny belastning.

• En automatisk betaling ble avvist, og du vil at annonsene dine skal kjøres. Banker avviser kredittkort- eller bankkontobetalinger av ulike årsaker. Hvis betalingsalternativet ditt blir avvist, kan du foreta en manuell innbetaling slik at annonsepubliseringen fortsetter mens du løser problemet i samarbeid med banken. Hvis du foretar en betaling med et annet kredittkort, via bankoverføring eller fra en annen bankkonto, aktiveres kontoen din igjen så snart vi har mottatt betalingen.

Fremgangsmåten videre