Administrer kostnader i Google Ads

Med alternativene nedenfor blir det enklere å administrere forbruket i Google Ads-kontoen din:

Angi et gjennomsnittlig dagsbudsjett for å administrere forbruket ditt

Dagsbudsjettet er gjennomsnittsbeløpet du er villig til å bruke på hver enkelt annonsekampanje i kontoen din, per dag. Størrelsen på budsjettet velger du selv, og du kan når som helst redigere dette beløpet. Med et gjennomsnittlig dagsbudsjett kan det bli enklere å administrere kampanjekostnadene dine fra dag til dag.

De faktiske kostnadene dine på en gitt dag kan overskride det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt med opptil 200 %. Dette kalles budsjettoverskridelse. Budsjettoverskridelse kan kompensere for dager da trafikken er lav og annonsene dine oppnår begrenset eksponering. Vær oppmerksom på at du ikke blir belastet mer enn den månedlige belastningsgrensen din: det vil si det gjennomsnittlige antallet dager i en måned (30,4) multiplisert med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt.

Merk: En kreditt ved budsjettoverskridelse tilskrives kontoen din hvis annonsen din blir vist så ofte at den månedlige belastningsgrensen overskrides.

Eksempel

Hvis det gjennomsnittlige dagsbudsjettet for annonsekampanjen din er på 100 kr per dag i løpet av en hel måned, er det høyeste beløpet du belastes for den aktuelle kampanjen denne måneden, 3040 kr (100 kr x 30,4 dager per måned i gjennomsnitt). Husk at på grunn av budsjettoverskridelser kan kostnaden per dag være høyere eller lavere enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt på 100 kr (aldri mer enn dobbelt så høyt som dagsbudsjettet, som i dette eksemplet er 200 kr) på dager med mye eller lite trafikk.

Få mest mulig for pengene

Kvalitetspoeng er en beregning av kvaliteten på annonsene, søkeordene og landingssidene dine. Hvis du har annonser av høy kvalitet, kan du få lavere kostnader og bedre annonseplasseringer.

• Du kan se kvalitetspoengene dine (kvalitetspoengene rapporteres på en skala fra 1 til 10) og de ulike komponentene (forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelsen av landingssiden) i «Status»-kolonnen for søkeordene dine.
  • Jo mer relevante annonsene og landingssidene dine er for brukerne, jo mer sannsynlig er det at du oppnår mange kvalitetspoeng.
  • Kvalitetspoengene er et samlet anslag av de generelle resultatene dine i annonseauksjoner, og brukes ikke på auksjonstidspunktet for å fastsette annonserangering.

Finn ut mer om hvilken innvirkning kvaliteten har på CPC-en

Grunnleggende om Google Ads
Relevans: hvilken innvirkning annonsekvalitet har på kostnader og resultater
Se kostnads- og betalingsloggen

Ved hjelp av transaksjonsloggen på faktureringssiden i Google Ads-kontoen din er det enkelt å få oversikt over faktureringsinformasjonen din. Se nåværende kostnader, betalingsopplysninger og mye mer. Finn ut mer om hvordan du får tilgang til faktureringsinformasjonen din.

Slik velger du budstrategi ut fra bestemte mål

Hver gang noen søker på Google, kjører Google Ads en auksjon for å finne ut hvilke annonser som skal vises på søkeresultatsiden, rangeringen av annonsene på siden, og om det i det hele tatt skal vises annonser. For å få med annonsene dine i denne auksjonen må du først velge hvilken måte du ønsker å by på. Du kan prøve å velge en automatisk budstrategi på grunnlag av målene dine. Du kan for eksempel fokusere på å få klikk, visninger, konverteringer eller konverteringsverdi. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for smart budgivning og om automatisk budgivning.

Fokuser på konverteringer

Hvis du ønsker å optimalisere for konverteringer, for eksempel kjøp eller registreringer, kan du bruke budstrategien maksimer antall konverteringer eller målkostnad per handling (CPA), slik at budene dine angis automatisk for å øke antallet konverteringer med en valgfri målkostnad per handling.

Fokuser på konverteringsverdi – når noen foretar en bestemt handling på nettstedet ditt etter å ha klikket på en av annonsene dine

Hvis du ønsker å optimalisere for konverteringsverdier, for eksempel inntekter eller fortjeneste, kan du bruke strategien mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS), slik at budene dine angis automatisk for å øke konverteringsverdien med et mål for avkastning på annonsekostnader.

Click on ad Fokuser på klikk på annonsene dine

Hvis du ønsker å få mer trafikk til nettstedet ditt, kan du bruke budstrategien maksimer antall klikk for å fokusere på å øke antallet klikk for kampanjene dine samtidig som utgiftene begrenses til en fastsatt målkostnad.
Several ads

(Bare i Displaynettverket) Fokuser på synlige visninger eller antallet ganger annonsen din vises på et synlig sted.

Dette kalles pris per tusende synlige visning, eller vCPM-bud. Vi anbefaler vCPM-budgivningsmetoden hvis du vil øke oppmerksomheten rundt eller kjennskapen til merkevaren din. Vær oppmerksom på at vCPM-budgivning bare er tilgjengelig for kampanjer i Displaynettverket. For kampanjer i søkenettverket kan du bruke budstrategien «Mål for visningsandel».