Om kampanjinställningar

Ändra kampanjinställningarna för att skräddarsy din kampanj. Kampanjinställningarna används för alla annonser i samma kampanj. Vilken kampanjtyp du väljer avgör vilka inställningar du kan välja bland.

Vad kampanjinställningarna betyder

Kampanjnamn

Här anger du kampanjens namn. Kampanjen får automatiskt ett standardnamn i Google Ads, men du bör välja ett namn som tydligt beskriver temat för kampanjen så att du enkelt hittar den i ditt konto. Kampanjnamnet visas inte för användarna.

Kampanjtyp

Kampanjtypen avgör vilka inställningar som visas när du skapar eller redigerar kampanjen. Beroende på vilken kampanjtyp du väljer, visas bara de inställningar som är relevanta för dig så att du slipper onödiga funktioner. Många nya annonsörer börjar med en kampanj av standardtypen Söknätverket med Display-tillval, som ger tillgång till en stor mängd potentiella annonsplaceringar.

Du ska också välja en kampanjundertyp eller ett marknadsföringsmål. Undertypen eller målet avgör vilka inställningar och alternativ som blir tillgängliga, så att du kan fokusera på de funktioner som är mest relevanta för dina verksamhetsmål. Välj undertypen Standard om du föredrar att se en mer övergripande vy av kampanjalternativen och funktionerna. Välj Alla funktioner om du vill se alla detaljer om kampanjalternativen och funktionerna.

Läs mer om hur du avgör vilken kampanjtyp som är rätt för dig

Nätverk

Inställningen Nätverk anger var du vill att annonsen ska visas, baserat på den aktuella kampanjtypen. Om du till exempel väljer Googles söknätverk, kan din annons visas på Googles sökwebbplatser och på andra sökwebbplatser (som AOL) som samarbetar med Google för att visa annonser (våra sökpartner). Om du väljer Googles Display-nätverk, visas annonsen på andra webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser. Om du vill ändra nätverken måste du ändra kampanjtypen eller skapa en ny kampanj.

Läs mer om söknätverket
Läs om Display-nätverket

Enheter

Kampanjen inriktas på alla typer av enheter: datorer, surfplattor och mobila enheter. Senare kan du välja att anpassa annonserna för olika enheter.

Läs mer om olika typer av mobilannonser

Platser och språk

Annonserna i din kampanj kan visas för personer på dina inriktade geografiska platser, eller för personer som har valt ditt inriktade språk som gränssnittsspråk. Vi rekommenderar att du väljer det språk som du betjänar kunderna på.

Läs mer om plats- och språkinriktning

Budgivning och budget

Välj om du själv vill ange bud för klick på dina annonser, eller om du vill låta Google Ads göra det åt dig. Beroende på vilken kampanjtyp du har valt, kan det visas ytterligare budgivningsalternativ som du kan välja bland.

Din budstrategi avgör hur du betalar när personer interagerar med dina annonser. Standardbudet är det högsta belopp som du kommer att betala per klick på annonserna i en annonsgrupp. Budgeten är det genomsnittliga belopp som du kan tänka dig att betala för kampanjen per dag. Du kan välja vilken budget du vill, och du kan ändra den när som helst.

Läs om hur du ställer in bud och budget

Annonstillägg

Visa ännu mer information i dina annonser, som adressuppgifter, länkar till sidor på din webbplats och ditt telefonnummer.

Läs om hur du förbättrar din annons med tillägg

Avancerade inställningar

När du behärskar de grundläggande inställningarna i Google Ads, kan du välja en eller flera av de här valfria funktionerna så att annonskampanjen visas på lämpliga tider för dina kunder. De här inställningarna är bara tillgängliga för kampanjer där alternativet Alla funktioner har valts:

• Schema: Ange start- och slutdatum för kampanjen.
  • Annonsschemaläggning: Ange under vilka timmar eller dagar som annonserna ska visas.
  • Annonsvisning: Som standard visas dina Google Ads-annonser när det är mest sannolikt att de får klick eller konverteringar. Men du kan välja att visa dem mer jämnt fördelade över dagen.

Läs mer om hur du använder anpassad annonsschemaläggning