Om kampanjinställningar

Ändra kampanjinställningarna när du vill skräddarsy din kampanj. Kampanjinställningarna används på alla annonser i samma kampanj. Vilken kampanjtyp du väljer avgör vilka inställningar du kan välja bland.

Vad kampanjinställningarna betyder

Inställning Beskrivning Referenser
Kampanjnamn Här anger du kampanjens namn. Kampanjen får automatiskt ett standardnamn i Google Ads, men du bör välja ett namn som tydligt beskriver temat för kampanjen så att du enkelt hittar den i ditt konto. Kampanjnamnet visas inte för användarna.
Kampanjtyp

Olika inställningsalternativ visas beroende på vilken kampanjtyp du väljer, så att du bara behöver göra de inställningar som är relevanta för dina mål.

Du kan också välja ett eller flera annonseringsmål. När du har använt Google Ads ett tag får du se relevanta förslag utifrån målen du har valt.

Läs mer om hur du avgör vilken kampanjtyp som är rätt för dig
Nätverk

Med inställningen Nätverk anger du var du vill att annonsen ska visas baserat på den aktuella kampanjtypen. Om du till exempel väljer Googles söknätverk kan din annons visas på Googles sökwebbplatser och på andra sökwebbplatser (som CNN) som samarbetar med Google för att visa annonser (våra sökpartner).

Om du väljer Googles Display-nätverk visas din annons på andra webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser.

Läs om söknätverket
Läs om Display-nätverket

Enheter Kampanjen inriktas på alla typer av enheter: datorer, surfplattor och mobila enheter. Senare kan du välja att anpassa annonserna för olika enheter. Läs om olika typer av mobilannonser
Platser och språk Annonserna i kampanjen kan visas för personer på de geografiska platser du har inriktat dig på, eller för personer som har valt ditt inriktade språk som gränssnittsspråk. Vi rekommenderar att du väljer det språk du betjänar kunderna på. Läs om plats- och språkinriktning
Budgivning och budget

Du kan välja att antingen ställa in dina bud för klick manuellt för dina annonser eller låta Google Ads göra det åt dig. Beroende på vilken kampanjtyp du har valt kanske du ser ytterligare budgivningsalternativ som du kan välja bland.

Budstrategin avgör hur du ska betala när personer klickar på dina annonser. Budgränsen är det högsta belopp du betalar per klick på annonser i en annonsgrupp. Budgeten är det genomsnittliga belopp du kan tänka dig att betala för kampanjen per dag. Du kan välja vilken budget du vill, och du kan ändra den när som helst.

Läs om hur du ställer in bud och budget
Annonstillgångar Visa ännu mer information i dina annonser, som adressuppgifter, länkar till sidor på din webbplats och ditt telefonnummer. Läs om hur du förbättrar din annons med tillgångar
Fler inställningar

Exempel på ytterligare funktioner som du kan använda för att optimera din kampanj:

• Schema: Ange start- och slutdatum för kampanjen.
  • Schemaläggning för annonser: Ange under vilka timmar eller dagar som annonserna ska visas.
  • Annonsvisning: Som standard visar Google Ads dina annonser när det är mest sannolikt att de får klick eller konverteringar. Du kan också välja att visa dem mer jämnt fördelade över dagen.
  • Avancerade platsalternativ
  • Webbadressalternativ för kampanj
Läs om att använda schemaläggning för annonser