Om kampanjeinnstillinger

Juster kampanjeinnstillingene dine for å gjøre det enklere å skreddersy kampanjen din. Kampanjeinnstillingene du velger, gjelder for samtlige annonser i kampanjen. Hvilke innstillinger som er tilgjengelige, er avhengig av kampanjetypen du velger.

Betydningen av hver enkelt kampanjeinnstilling

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Innstilling Beskrivelse Referanser

Kampanjenavn

Her angir du et navn for kampanjen. Et standardnavn for kampanjen blir lagt inn automatisk, men vi anbefaler at du velger et navn som tydelig beskriver kampanjens tema, slik at det er enkelt å finne den igjen i kontoen din. Kampanjenavnet er ikke synlig for kundene dine.
Kampanjetype

Når du velger kampanjetype, tilpasses kampanjeoppsettet slik at det passer til målene dine. Vi anbefaler at nye annonsører starter med en kampanje av typen «Søk med utvalgt display», der du kan velge mellom et bredt utvalg av mulige plasseringer for annonsene dine.

Du velger også en undertype for kampanjen. Hvis du ønsker enkel oversikt over kampanjen din og de tilhørende funksjonene, bør du vurdere å bruke undertypen «Standard» for kampanjen. Bruk undertypen «Alle funksjoner» hvis du ønsker å se all informasjon om kampanjen og alle funksjonene.

Finn ut mer om hvordan du velger kampanjetypen som passer best for deg
Nettverk

Med Nettverk-innstillingen kan du angi hvor du vil at annonsen din skal bli vist, ut fra kampanjetypen du valgte. I Googles Søkenettverk kan annonsen din for eksempel vises på Google-søkenettsteder og på søkenettsteder som ikke tilhører Google (f.eks. CNN), men som samarbeider med Google om å vise søkeannonser. Disse kalles søkepartnere.

Med Google Displaynettverk blir annonsen vist på andre nettsteder som samarbeider med Google om å vise annonser.

Finn ut mer om Søkenettverket
Finn ut mer om Displaynettverket

Enheter Kampanjene målrettes mot alle typer enheter, deriblant stasjonære datamaskiner, nettbrett og mobile enheter. Du kan velge å tilpasse annonsene for forskjellige enheter på et senere tidspunkt. Finn ut mer om forskjellige typer mobilannonser
Steder og språk Annonsene i kampanjen din er kvalifisert for å bli vist for kundene i de geografiske områdene du målretter mot, eller for kundene som har valgt språket du målretter mot, som språkinnstilling i nettleseren. Vi anbefaler at du velger det samme språket du bruker overfor kundene i butikken din. Finn ut mer om steds- og språkmålretting
Budgivning og budsjett

Du kan velge å angi bud for klikkene på annonsene manuelt eller la AdWords gjøre dette for deg. Avhengig av hvilken kampanjetype du har valgt, får du kanskje presentert flere budgivningsalternativer.

Budstrategien avgjør hvordan du betaler for brukernes interaksjon med annonsene dine. Budgrensen er det maksimale beløpet du betaler per klikk for annonser i en annonsegruppe. Budsjettet er det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å betale per dag for kampanjen. Du angir selv budsjettet, og kan justere det når som helst.

Finn ut hvordan du angir bud og budsjett
Annonseutvidelser Du kan ta med enda mer informasjon i annonsene dine, for eksempel telefonnummer, stedsinformasjon og linker til butikkens nettsted. Finn ut hvordan du forbedrer annonsen din ved hjelp av utvidelser
Flere innstillinger

Her er noen flere valgfrie funksjoner som kan hjelpe deg med å optimalisere kampanjen din:

• Tidsplan: Angi start- og sluttdato for kampanjen.
  • Annonseplanlegging: Velg bestemte dager eller tidspunkter i uken som annonsene dine skal vises på.
  • Annonselevering: Som standard blir annonsene vist når det er mest sannsynlig at de kommer til å motta klikk eller konverteringer. Du kan imidlertid velge at annonsevisningen skal fordeles jevnere utover dagen.
Finn ut hvordan du bruker annonseplanlegging

Linker til beslektet innhold