Skriv gode tekstannonser

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre utvidede tekstannonser.
  • De eksisterende utvidede tekstannonsene dine blir fortsatt vist, og også fremover får du rapporter om resultatene du oppnår med dem.
  • Du kan fortsatt sette de utvidede tekstannonsene på pause, gjenoppta kjøringen av dem eller fjerne dem hvis du ønsker det.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om denne endringen for utvidede tekstannonser

For at du skal nå ut til potensielle kunder på en effektiv måte, må tekstannonsene dine være attraktive, relevante og spesifikke og sette brukeren i høysetet. I denne artikkelen finner du anbefalte fremgangsmåter for å skrive effektive tekstannonser samt vanlige feil du bør styre unna.

Skriv gode tekstannonser | Fremhev unike aspekter

Fremhev det som gjør deg unik
Tilbyr du gratis frakt? Har du et imponerende vareutvalg? La folk få vite det! Vis frem tilbudene, produktene eller tjenestene som gjør at kundene bør velge nettopp deg.

Skriv gode tekstannonser | Priser

Ta med priser, kampanjer og eksklusive tilbud
Folk bruker ofte Google Søk når de skal ta avgjørelser om ulike ting. Gi dem det de trenger for å bestemme seg. Hvis du har en tidsbegrenset rabatt eller et eksklusivt produkt på lager, bør du fortelle folk om dette.

Skriv gode tekstannonser | Sett kundene i høysetet

Gi kundene muligheten til å gjøre noe konkret
Selger du noe? Fortell folk hva de kan kjøpe. Tilbyr du en tjeneste? Fortell folk hvordan de får kontakt med bedriften din. Når du bruker handlingsfremmende oppfordringer som kjøp, ring nå, bestill, se utvalget, registrer deg eller få et pristilbud, vet kundene hva som er det neste skrittet.

Skriv gode tekstannonser | Ta med minst ett av søkeordene dine

Ta med minst ett av søkeordene dine
Det er søkeordene i annonseteksten som viser hvor relevant annonsen er for det brukerne leter etter. Hvis du for eksempel har digitalkameraer som søkeord, kan du bruke overskriften «Kjøp digitalkameraer» i annonsen. Finn ut hvordan du utarbeider optimale søkeordlister.

Skriv gode tekstannonser | Landingsside

Annonsen må samsvare med landingssiden
Se nærmere på siden annonsen din viderekobler brukerne til (landingssiden), og påse at produktene eller kampanjetilbudene i annonsen finnes der. Det kan hende at folk forlater nettstedet ditt hvis de ikke finner det de forventer.

Skriv gode tekstannonser | Appeller til kunder på mobilenheter

Appeller til kunder på mobil
Det er større sjanse for at de som ser annonsene dine på mobilenheter, ønsker å ringe deg eller finne ut hvor du holder til. Vis frem bedriftens beliggenhet og telefonnummer med adresseelementer og anropselementer. Du bør også vurdere å lage annonser spesielt for folk med mobilenheter ved å bruke mobilversjonen av nettstedet ditt som landingsside og gi spesialtilbud innrettet mot et mobilt publikum. Husk at tekstannonser kan se annerledes ut på mobilenheter.

Se hvilken poengsum du oppnår med hastigheten på nettstedet ditt, og få enkle løsninger for å øke hastigheten. Test nettstedet ditt.

Skriv gode tekstannonser | Eksperimentér

Eksperimentér
Opprett tre–fire annonser for hver annonsegruppe, og bruk ulike budskap i hver annonse for å se hvilket av dem du oppnår de beste resultatene med. Google Ads roterer annonsene automatisk slik at de mest effektive annonsene vises oftere. Finn ut mer om annonserotasjon.

Skriv gode tekstannonser | Vanlige feil i annonsetekst [ikon]
Se etter vanlige feil i annonsetekst
Vi ønsker at alle annonser skal være av høy kvalitet, og hver enkelt annonse må derfor overholde profesjonelle og redaksjonelle standarder. Dette betyr blant annet at annonsene ikke kan inneholde  ekstra    mellomrom, sNodiG BrUk Av STORE BOKSTAVER eller uklare nettadresser.
Informasjonen nedenfor gjelder bare for standard tekstannonser. I veiledningen kan du finne ut mer om utvidede tekstannonser, og du kan også få tips for hvordan du skriver slike annonser.