Succesvolle tekstadvertenties schrijven

Belangrijk
  • Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken.
  • Uitgebreide tekstadvertenties worden nog steeds weergegeven en u kunt nog steeds rapporten over de prestaties bekijken.
  • U kunt uw uitgebreide tekstadvertenties ook nog altijd onderbreken, hervatten of zo nodig verwijderen.
  • We raden u ten zeerste aan over te stappen op responsieve zoekadvertenties.
  • Meer informatie over deze wijziging in uitgebreide tekstadvertenties

U kunt potentiële klanten effectief bereiken door tekstadvertenties te schrijven die specifiek, relevant en aantrekkelijk zijn en veel mogelijkheden bieden. In dit artikel vindt u praktische tips om succesvolle tekstadvertenties te schrijven en informatie over hoe u vaak gemaakte fouten voorkomt.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Markeer

Benadruk wat u uniek maakt
Gratis verzending? Uitgebreid aanbod? Laat het de mensen weten! Toon de producten, services of aanbiedingen waarmee u zich onderscheidt.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Prijzen

Vermeld prijzen, promoties en exclusieve aanbiedingen
Mensen gebruiken Google Zoeken vaak omdat ze ergens een beslissing over willen nemen. Geef hun daarom iets om hen over de streep te trekken. Laat het weten als u een tijdelijke aanbieding of een exclusief product heeft.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Bied klanten mogelijkheden

Bied klanten de mogelijkheid om actie te ondernemen
Verkoopt u producten of services? Laat potentiële klanten weten wat ze kunnen kopen. Biedt u een service aan? Laat de mensen weten hoe ze contact met u kunnen opnemen. Met call-to-actions, zoals koop nu, bel ons vandaag nog, bestel, bekijk ons assortiment, meld u aan of vraag een offerte aan, maakt u duidelijk wat de volgende stappen zijn.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Voeg ten minste een van uw zoekwoorden toe

Voeg ten minste een van uw zoekwoorden toe
Zoekwoorden in uw advertentietekst tonen de relevantie van uw advertentie voor wat mensen zoeken. Als u bijvoorbeeld het zoekwoord digitale camera's heeft toegevoegd, kan de kop van uw advertentie 'Koop digitale camera's' zijn. Meer informatie over hoe u een effectieve zoekwoordenlijst samenstelt.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Bestemmingspagina

Stem uw advertentie af op uw bestemmingspagina
Bekijk de pagina waarnaar u vanuit uw advertentie verwijst (de landingspagina) en zorg ervoor dat de promoties of producten uit uw advertentie daar te vinden zijn. Als mensen niet te zien krijgen wat ze verwachten, is het mogelijk dat ze uw website verlaten.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Spreek klanten op mobiele apparaten aan

Spreek klanten op mobiele apparaten aan
Mensen die uw advertenties bekijken op een mobiel apparaat, willen doorgaans vaker weten waar u zich bevindt of bellen eerder. Geef uw locatie en uw telefoonnummer weer met een locatiecomponent en een belcomponent. Overweeg ook advertenties te maken speciaal voor mensen die mobiele apparaten gebruiken, waarbij u de mobiele versie van uw website instelt als bestemmingspagina en aanbiedingen opneemt die specifiek op een mobiele doelgroep zijn afgestemd. Houd er rekening mee dat uw tekstadvertenties er op mobiele apparaten mogelijk anders uitzien.

Ga na hoe uw site scoort op het gebied van mobiele snelheid en ontdek snelle oplossingen om de snelheid te verbeteren. Test uw site.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Experimenteer

Experimenteer
Maak 3 tot 4 advertenties per advertentiegroep en gebruik verschillende boodschappen om te zien welke het best presteren. Google Ads rouleert advertenties automatisch, waarbij de best presterende advertenties vaker worden weergegeven. Meer informatie over advertentieroulatie.

Succesvolle tekstadvertenties schrijven | Fouten in advertentietekst [icoon]
Check op veelvoorkomende fouten in de advertentietekst
Zorg ervoor dat alle advertenties van hoge kwaliteit zijn door te checken dat elke advertentie voldoet aan hoge professionele en redactionele richtlijnen. Er mogen bijvoorbeeld geen  extra    spaties, aFwijKend HOOFDLETTERGEBRUIK of onduidelijke URL's in voorkomen.
De volgende informatie is alleen van toepassing op standaardtekstadvertenties. Ga voor meer informatie over uitgebreide tekstadvertenties en tips voor het schrijven van deze advertenties naar onze handleiding.