Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettuja tekstimainoksia.
  • Laajennetut tekstimainokset näkyvät jatkossakin, ja näet edelleen niiden tuloksia koskevia raportteja.
  • Voit myös edelleen keskeyttää tai jatkaa laajennettuja tekstimainoksia tai tarvittaessa poistaa ne.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää tästä laajennettuihin tekstimainoksiin tulevasta muutoksesta.

Jotta voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita tehokkaasti tekstimainoksilla, mainosten tulee olla tarkkoja, osuvia, kiinnostavia ja innostavia. Tässä artikkelissa käsitellään onnistuneiden tekstimainosten kirjoittamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä ja yleisimpiä virheitä, joita kannattaa välttää.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Korosta asioita, joilla yrityksesi erottuu muista

Korosta ominaisuuksia, joiden ansiosta erotut joukosta
Maksuton toimitus? Poikkeuksellisen laaja valikoima? Kerro siitä! Esittele tuotteita, palveluja tai tarjouksia, jotka tuovat sinulle kilpailuetua.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Hinnat

Mainitse hinnoista, kampanjoista ja erikoistarjouksista
Ihmiset käyttävät usein Google Hakua apuna päätöksenteossa. Kerro heille tarvittavat tiedot päätöksentekoa varten. Jos sinulla on rajoitetun ajan voimassa oleva tarjous tai myyt tiettyä tuotetta yksinoikeudella, mainitse siitä.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Innosta asiakkaita toimimaan

Innosta asiakkaita toimimaan
Myytkö jotain? Kerro ihmisille, mitä he voivat ostaa. Tarjoatko jotakin palvelua? Kerro ihmisille, kuinka sinuun voi ottaa yhteyttä. Toimintakehotuksilla (kuten Osta, Soita jo tänään, Tilaa, Selaa, Rekisteröidy tai Pyydä tarjous) voit kertoa asiakkaille selkeästi, mitä toivot heidän tekevän seuraavaksi.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Sisällytä mainokseen vähintään yksi avainsanoistasi

Sisällytä mainokseen vähintään yksi avainsanoistasi
Mainostekstisi avainsanat kertovat, liittyykö mainoksesi siihen, mitä ihmiset etsivät. Jos esimerkiksi yksi lisäämistäsi avainsanoista on digikamera, mainoksesi otsikko voisi olla "Osta digikamera". Katso vinkkejä tehokkaan avainsanaluettelon luomiseen.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Laskeutumissivu

Varmista, että mainoksesi vastaa laskeutumissivuasi
Käy sivulla, jolle mainoksesi linkki johtaa (eli laskeutumissivulla), ja varmista, että mainoksessasi esitellyt tarjoukset tai tuotteet näkyvät kyseisellä sivulla. Käyttäjät saattavat poistua sivustoltasi, jos he eivät löydä etsimäänsä.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Herätä mobiililaitteita käyttävien asiakkaiden mielenkiinto

Herätä mobiililaitteita käyttävien asiakkaiden mielenkiinto
Kun ihmiset näkevät mainoksesi mobiililaitteella, he haluavat todennäköisemmin tietää yrityksesi sijainnin tai soittaa sinulle. Lisää mainokseen toimipaikkasi sijainti ja puhelinnumerosi käyttämällä sijaintielementtejä ja puheluelementtejä. Voit myös luoda mobiililaitteisiin tarkoitettuja mainoksia, käyttää verkkosivustosi mobiiliversiota laskeutumissivuna ja tarjota mobiilikäyttäjille räätälöityjä erikoistarjouksia. Muista, että tekstimainokset voivat näkyä eri tavalla mobiililaitteilla.

Katso, millaiset pisteet sivustosi saa nopeudesta mobiililaitteilla, ja selvitä, miten voit parantaa nopeutta. Testaa sivustosi

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Kokeile

Kokeile
Luo kuhunkin mainosryhmään 3–4 mainosta ja käytä jokaisessa mainoksessa eri viestiä, niin näet, mikä niistä toimii parhaiten. Google Ads vuorottelee mainoksia oletuksena automaattisesti siten, että parhaita tuloksia tuottavat mainokset näkyvät muita useammin. Lue lisää mainosten vuorottelusta.

Menestyksekkäiden tekstimainosten kirjoittaminen | Mainostekstiongelmat [kuvake]
Tarkista mainokset yleisimpien mainostekstiongelmien varalta
Haluamme varmistaa, että kaikki mainokset ovat korkealaatuisia. Tästä syystä jokaisen mainoksen on täytettävä tiukat ammatilliset ja toimitukselliset standardit. Tämä tarkoittaa sitä, ettei mainoksissa saa olla esimerkiksi ylimääräisiä välilyöntejä, poikkeavaa isojen kirjainten käyttöä (esim. "syntymäpäiväLAHJA") tai epäselviä URL-osoitteita.
Seuraavat tiedot koskevat vain vakiotekstimainoksia. Lisätietoa laajennetuista tekstimainoksista ja vinkkejä niiden kirjoittamiseen on oppaassamme.