Tekstimainokset

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettuja tekstimainoksia.
  • Laajennetut tekstimainokset näkyvät jatkossakin, ja näet edelleen niiden tuloksia koskevia raportteja.
  • Voit myös edelleen keskeyttää tai jatkaa laajennettuja tekstimainoksia tai tarvittaessa poistaa ne.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää tästä laajennettuihin tekstimainoksiin tulevasta muutoksesta.
Olemme äskettäin muuttaneet laajennettuja tekstimainoksia, jotta sinulla olisi enemmän tilaa kertoa viestisi asiakkaille. Nyt voit
  • lisätä kolmannen otsikon
  • lisätä toisen kuvauksen
  • käyttää kussakin kuvauksessa enintään 90 merkkiä.

Hakuverkoston tekstimainokset näkyvät Googlen hakutulosten ylä- ja alapuolella. Niissä on kolme osaa: näkyvä URL-osoite, otsikko ja kuvaus.

Mainos · www.example.com/vakuutus

Kattava vakuutus | Edullista turvaa | Pyydä maksuton tarjous

Edullinen ja luotettava vakuutus. Saat 10 % alennusta verkossa. Vertaa vakuutuksia rinnakkain helposti ja nopeasti.

Miksi et välttämättä näe Hakumainoksiasi?

Kaikkien hakutulosten yhteydessä ei välttämättä näy mainoksia, vaikka mainostajat tekevät niistä hintatarjouksia. Saatat usein huomata, että sivulla ei ole yhtään mainosta, vaikka mainostaja olisi tehnyt hintatarjouksen kyseiset tulokset tuottaneista hakutermeistä.

Jotta hakutulosten yhteydessä näkyisi korkealaatuista mainossisältöä, Google edellyttää kaikilta mainoksilta tiettyä laatutasoa. Joissakin tapauksissa huonolaatuiset mainokset eivät välttämättä näy lainkaan (vaikka niistä tehtäisiin korkeita hintatarjouksia). Lue lisää mainosten laadusta.

Otsikko

Ihmiset huomaavat yleensä ensin otsikkotekstin, joten siinä kannattaa käyttää sanoja, joilla he todennäköisesti tekevät Google-hakuja. Tekstimainoksessa on kolme otsikkoa. Voit kirjoittaa kuhunkin niistä 30 merkkiä tuotteesi tai palvelusi mainostamiseksi. Otsikot erotetaan toisistaan pystyviivalla (|), ja ne saattavat näkyä eri tavalla riippuen siitä, millä laitteella käyttäjä näkee mainoksesi.

Näkyvä URL-osoite

Näkyvä URL-osoite, joka näkyy yleensä vihreänä, sisältää verkkosivustosi osoitteen. Näkyvä URL-osoite muodostuu lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksesta ja valinnaisten Polku-kenttien teksteistä. Näiden kenttien tarkoitus on antaa mainoksesi näkeville selkeämpi käsitys siitä, minne mainoksen klikkaaminen heidät ohjaa. Polkujen ei tarvitse olla täsmälleen samoja kuin näkyvässä URL-osoitteessa.

Kuvaus

Kuvauksissa voit tuoda esiin yksityiskohtia tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta. Kuvaukseen kannattaa sisällyttää toimintakehotus, joka kannustaa asiakasta tekemään tietyn asian. Jos sinulla on esimerkiksi kenkiä myyvä verkkokauppa, kuvauksessasi voi lukea esimerkiksi "Osta nyt" tai "Osta kengät nyt". Jos tarjoat jotakin palvelua, toimintakehotus voi olla esimerkiksi "Pyydä tarjous verkosta" tai "Katso hinnasto".

Pituusrajoitukset

Kenttä Enimmäispituus
1. otsikko 30 merkkiä
2. otsikko 30 merkkiä
3. otsikko 30 merkkiä
1. kuvaus 90 merkkiä
2. kuvaus 90 merkkiä
Polut (2) 15 merkkiä / polku

Laajennetuissa tekstimainoksissa pituusrajoitukset ovat samat kaikilla kielillä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten korea, japani ja kiina) jokainen merkki vastaa kahta merkkiä.

Jos haluat tarkistaa, miltä mainoksesi näyttää Googlen hakutulossivulla ilman, että vaikutat mainostilastoihin, käytä Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua.

Vinkki

Voit antaa lisätietoa yrityksestäsi (esim. sijainnin, puhelinnumeron tai täsmälinkkejä sivustollesi) lisäämällä tekstimainoksiisi elementtejä. Lue lisää elementeistä.

Voit myös räätälöidä mainoksesi erikseen kullekin käyttäjälle dynaamisen tekstin avulla. Lue lisää räätälöityä tekstiä sisältävien tekstimainosten luomisesta.

Erikoismerkkien käyttäminen mainoksissa

Useimmat erikoismerkit, kuten aaltoviivat, umlautit ja sediljit, näkyvät mainoksissa oikein – myös näkyvässä URL-osoitteessa.