Tietoja tekstimainoksista

Olemme äskettäin muuttaneet laajennettuja tekstimainoksia, jotta sinulla olisi enemmän tilaa kertoa viestisi asiakkaille. Nyt voit
  • lisätä kolmannen otsikon
  • lisätä toisen kuvauksen
  • käyttää kussakin kuvauksessa enintään 90 merkkiä.

Hakuverkoston tekstimainokset näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella. Tekstimainoksessa on kolme osaa: otsikko, näkyvä URL-osoite ja kuvaus.

Kattava vakuutus | Edullista turvaa | Pyydä maksuton tarjous
Mainos www.example.com/vakuutus
Edullinen ja luotettava vakuutus. –10 %, kun pyydät tarjousta verkossa. Vertaa vakuutuksia rinnakkain helposti ja nopeasti.

Otsikko

Käyttäjät huomaavat yleensä ensin otsikkotekstin, joten siinä kannattaa käyttää sanoja, joilla he todennäköisesti tekevät Google-hakuja. Tekstimainoksessa on kolme otsikkoa. Voit kirjoittaa kuhunkin niistä 30 merkkiä tuotteesi tai palvelusi mainostamiseksi. Otsikot erotetaan toisistaan pystyviivalla (|), ja ne saattavat näkyä eri tavalla riippuen siitä, millä laitteella käyttäjä katsoo mainostasi.

Näkyvä URL-osoite

Näkyvä URL-osoite, joka näkyy yleensä vihreänä, näyttää verkkosivustosi osoitteen. Näkyvä URL-osoite muodostuu lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksesta ja valinnaisten Polku-kenttien teksteistä. Näiden kenttien tarkoitus on antaa mainoksesi näkeville selkeämpi käsitys siitä, minne mainoksen klikkaaminen heidät ohjaa. Polkujen ei tarvitse olla täsmälleen samoja kuin näkyvässä URL-osoitteessa.

Kuvaus

Kuvauksissa voit tuoda esiin yksityiskohtia tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta. Kuvaukseen kannattaa sisällyttää toimintakehotus, joka kannustaa käyttäjää tekemään tietyn asian. Jos sinulla on esimerkiksi kenkäkauppa verkossa, voit sisällyttää kuvaukseesi toimintakehotuksen ”Osta nyt” tai ”Osta kengät nyt”. Jos tarjoat jotakin palvelua, toimintakehotus voi olla esimerkiksi ”Pyydä tarjous” tai ”Katso hinnasto”.

Pituusrajoitukset

Kenttä Enimmäispituus
1. otsikko 30 merkkiä
2. otsikko 30 merkkiä
3. otsikko 30 merkkiä
1. kuvaus 90 merkkiä
2. kuvaus 90 merkkiä
Polut (2) 15 merkkiä kumpikin

Laajennetuissa tekstimainoksissa pituusrajoitukset ovat samat kaikille kielille. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten korea, japani ja kiina) jokainen merkki vastaa kahta merkkiä.

Jos haluat tietää, miltä mainoksesi näyttää Googlen hakutulossivulla ilman, että se vaikuttaa mainoksen tilastoihin, voit käyttää Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua.

Vinkki

Voit antaa yritykseesi liittyviä lisätietoja (kuten sijainnin, puhelinnumeron tai ylimääräisiä täsmälinkkejä verkkosivustollesi) lisäämällä tekstimainokseesi laajennuksia. Lue lisätietoja mainoslaajennuksista.

Voit myös räätälöidä mainoksesi erikseen kullekin käyttäjälle dynaamisen tekstin avulla. Lue lisätietoja räätälöityä tekstiä sisältävien tekstimainosten luomisesta.

Erikoismerkkien käyttäminen mainoksissa

Useimmat erikoismerkit, kuten aaltoviivat, umlautit ja sediljit, näkyvät mainoksissa oikein – myös näkyvässä URL-osoitteessa.