Een afgekeurde advertentie corrigeren

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Als gevolg van aangepaste werkschema's duurt het momenteel langer dan gebruikelijk om nieuwe advertenties in andere indelingen dan tekst (zoals video, RDA, app, enzovoort) te verwerken.

Als u een afgekeurde advertentie heeft, gebruikt u de optie voor selfservice-bezwaren via Beleidsbeheerder, waarmee u met slechts een paar klikken rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar kunt maken tegen een beleidsbeslissing.

Als een van uw advertenties wordt afgekeurd, betekent dit dat de advertentie momenteel niet kan worden weergegeven. Als u de weergave van uw advertentie wilt hervatten, moet u eerst nagaan waarom de advertentie is afgekeurd en uw advertentie vervolgens zodanig bewerken dat deze voldoet aan ons advertentiebeleid.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt uitzoeken waarom uw advertentie is afgekeurd, en hoe u het probleem kunt oplossen en uw advertentie opnieuw ter goedkeuring kunt indienen.

Instructies

Welke stappen u moet nemen om een advertentie te corrigeren, is afhankelijk van het type beleidsschending dat van invloed is op de advertentie. Uw advertentie voldoet mogelijk niet aan specifieke Google Ads-beleidsregels (uw advertentie voldoet bijvoorbeeld niet aan ons redactionele beleid) of er zijn problemen met uw bestemming (uw bestemming werkt bijvoorbeeld niet of uw bestemming bevat content die niet is toegestaan). Controleer eerst welk beleid van invloed is op uw advertentie en volg daarna hieronder de juiste stappen.

Als het beleid betreft dat geen betrekking heeft op de bestemming, volgt u de onderstaande instructies om de advertentie te corrigeren:

1. Ga naar de pagina 'Advertenties en extensies' en zoek de advertentie of extensie die u wilt corrigeren.
    Sommige beleidsregels zijn van toepassing op de bestemming van de advertentie. Als de advertentie voldoet aan het beleid, controleert u of de bestemming de afkeuring veroorzaakt en brengt u de benodigde wijzigingen aan voordat u doorgaat.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de advertentie of extensie en klik op Bewerken.
  3. Bewerk de advertentie of extensie zodat deze voldoet aan het beleid.
  4. Klik op Opslaan. Uw advertentie wordt automatisch opnieuw beoordeeld. Controleer de status van de advertentie op de pagina 'Advertenties en extensies' voor updates.

Bezwaar maken tegen een beleidsbeslissing

De optie om rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar te maken tegen een beleidsbeslissing, is nu beschikbaar voor de meeste indelingen en beleidsregels.

Voor niet-ondersteunde indelingen en beleidsregels kunt u beleidsbeslissingen betwisten via het formulier Afgekeurde advertenties en beleidsvragen.

Als u van mening bent dat we een fout hebben gemaakt of u uw bestemming heeft aangepast, kunt u rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar maken tegen de beleidsbeslissing. Klik eerst op 'Advertenties en extensies' in het paginamenu aan de linkerkant. Vanuit dit menu kunt u op twee manieren bezwaar maken.

Bezwaar maken tegen beleidsbeslissingen vanuit de tabel 'Advertenties en extensies'

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het icoon Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

1. Selecteer de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  2. Selecteer Bewerken in het menu bovenaan.
  3. Klik op Bezwaar maken.

Als een of meer van de door u geselecteerde advertenties niet in aanmerking komen om bezwaar te maken, ziet u een bericht waarin wordt weergegeven welke advertenties dat zijn.

4. Selecteer onder 'Reden voor bezwaar' de optie Beslissing betwisten of Wijzigingen aangebracht om te voldoen aan het beleid.
  5. Selecteer bij 'Het bezwaar heeft betrekking op' de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  6. Klik op Verzenden.

Bezwaar maken tegen beleidsbeslissingen vanuit de kolom 'Status' van een advertentie

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het icoon Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

1. In de kolom 'Status' van de advertentie waarvoor u bezwaar wilt maken, plaatst u de muisaanwijzer op de advertentiestatus en klikt u op Bezwaar maken.
  2. Selecteer onder 'Reden voor bezwaar' de optie Beslissing betwisten of Wijzigingen aangebracht om te voldoen aan het beleid.
  3. Selecteer bij 'Het bezwaar heeft betrekking op' de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  4. Klik op Verzenden.

Status van bezwaar bekijken

Nadat u bezwaar heeft gemaakt, kunt u de beoordelingsstatus altijd bekijken in Beleidsbeheerder.

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon].
  2. Klik onder 'Instellingen' op Beleidsbeheerder.
  3. Op het tabblad Bezwaargeschiedenis vindt u de gegevens van alle advertenties waarvoor u bezwaar heeft gemaakt.
  • De kolom Status geeft aan of het bezwaar nog in behandeling is of al is afgerond.
  • Beoordeling voltooid: De beoordeling is nu afgerond. Zie de kolom Resultaten voor meer informatie.
  • In behandeling: De beoordeling is momenteel in behandeling. Kijk over 24 uur nog eens.
  • Niet beoordeeld: Uw bezwaar is niet beoordeeld. Zie de kolom Resultaten voor meer informatie.
  • De kolom Resultaten bevat de resultaten van het bezwaar, waaronder voor hoeveel advertenties de beleidsreviewstatus is geüpdatet na de beoordeling.Als u hetzelfde bezwaar te vaak indient, ziet u mogelijk de status 'Maximaal aantal bezwaren overschreden' in het tabblad Bezwaargeschiedenis in Beleidsbeheerder. Neem contact op met support als u hulp nodig heeft om een nieuw bezwaar in te dienen.
  • Gelukt: Het beleid waartegen bezwaar is gemaakt, is niet meer van toepassing op de advertenties die zijn beoordeeld. De weergave van de advertenties in uw bezwaar is niet meer beperkt vanwege het beleid waartegen bezwaar is gemaakt. Als er andere beleidsregels zijn toegepast op advertenties waarvan de weergave is beperkt, kunt u bezwaar maken nadat u de respectievelijke beleidsregels heeft gelezen en het oneens bent met de beslissing.
  • Gedeeltelijk gelukt: Het beleid waartegen bezwaar is gemaakt, is niet meer van toepassing op minimaal 1 advertentie die is beoordeeld. Als er andere beleidsregels zijn toegepast op advertenties waarvan de weergave is beperkt, kunt u bezwaar maken nadat u de respectievelijke beleidsregels heeft gelezen en het oneens bent met de beslissing.
  • Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw: Er trad een fout op toen uw verzoek werd verwerkt. Neem contact op met ons supportteam.
  • Mislukt: Geen enkele advertentie in dit bezwaar is geschikt. Lees het Google Ads-beleid en corrigeer uw advertenties en landingspagina's.
  • Duplicaat: Uw bezwaar is niet verwerkt omdat het is ingediend terwijl uw vorige bezwaar voor dezelfde advertenties nog werd verwerkt. Neem contact op met ons supportteam.
  • Maximaal aantal bezwaren overschreden: U heeft hetzelfde bezwaar te vaak ingediend. Neem contact op met support als u hulp nodig heeft om een nieuw bezwaar in te dienen.