Avainsanat Hakuverkostokampanjoissa

Avainsanat ovat sanoja tai ilmauksia, joiden avulla mainokset yhdistetään ihmisten hakemiin termeihin.

Valitsemalla mainoskampanjoillesi laadukkaita ja osuvia avainsanoja voit tavoittaa haluamasi asiakkaat silloin, kun haluat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten avainsanat toimivat ja missä mainokset näkyvät.

Näin se toimii

Kun ihmiset hakevat tarjontaasi kuuluvia tuotteita tai palveluita, valitsemiesi avainsanojen on vastattava heidän käyttämiään avainsanoja tai ilmauksia, jotta mainoksesi näkyisivät.

Esimerkki

Jos myyt frisbeitä, voit lisätä Google Ads ‑kampanjasi avainsanaksi "osta frisbee". Kun käyttäjä kirjoittaa Google-hakuun "osta frisbee", mainoksesi saattaa näkyä hakutulossivulla. Jos Hakukampanjasi on kohdistettu myös Display-verkostoon, mainoksesi voi näkyä lisäksi ultimate-aiheisilla verkkosivustoilla.

Kun asiakas tekee haun avainsanaasi vastaavalla hakutermillä, mainoksesi pääsee huutokauppaan, jossa ratkaistaan mainoksen näkyminen.

Avainsanan hintaan vaikuttavat sen laatu, kilpailukyky huutokaupassa ja muut tekijät. Varmista, että avainsanasi ja laskeutumissivusi liittyvät mahdollisimman hyvin niihin termeihin, joilla asiakas saattaa tehdä haun. Voit arvioida kaikkien avainsanojesi laatua laatupisteiden avulla.

Laatupisteet lasketaan odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen perusteella. Laadukkaat mainokset ja mainosten relevanssi hauissa pienentävät tavallisesti kustannuksia ja parantavat mainoksen sijaintia. Lue lisää laatupisteistä.

Avainsanojen yhdistäminen hakuihin

Voit avainsanojen vastaavuustyyppien avulla valita, mitkä haut voivat vastata avainsanoja. Jos käytät tarkkaa vastaavuutta, vain sellaiset haut vastaavat avainsanaa, joiden merkitys on sama kuin avainsanan. Jos käytät lausekevastaavuutta, vain avainsanan merkityksen sisältävät haut vastaavat avainsanaa.

Jos et määritä vastaavuustyyppiä, avainsanaksi asetetaan oletusarvoisesti laajan vastaavuuden avainsana, ja avainsana voidaan yhdistää siihen liittyviin hakuihin. Lue lisää avainsanojen vastaavuusvaihtoehdoista.

Huom. Etsiessään Google Mapsista lähistöllä olevia paikkoja käyttäjä voi lisätä hakutermiin tekstin "lähellä minua". Näin mainoksesi voi näkyä Mapsissa käyttäjille heidän lähellään olevien yritysten ja sijaintien joukossa. Kun käyttäjä esimerkiksi hakee Google Mapsista ravintolaa lähellä nykyistä sijaintiaan, avainsana "ravintola lähellä minua" voi käynnistää mainoksesi. Jos et halua mainostesi näkyvän tällaisten hakujen yhteydessä, voit lisätä lausekkeen "lähellä minua" negatiivisiin avainsanoihin.

Tämä toiminto on käytettävissä vain mainoksille, jotka ovat seuraavilla kielillä: englanti, espanja, ranska ja saksa. Google käyttää "lähellä minua" ‑tekstin käännöstä mainosta ja käyttäjän hakua vastaavalla kielellä. Esimerkiksi espanjankielisen mainoksen yhteydessä näkyy "cerca de mi".

Näin suljet hakuja pois

Lisäämällä negatiivisia avainsanoja voit estää mainosta näkymästä tietyillä hakutermeillä.

Negatiivisten avainsanojen avulla voit varmistaa, että mainos näkyy vain haluamiesi hakujen yhteydessä. Lue lisää negatiivisista avainsanoista.

Esimerkki

Jos myyt koiran vaatteita, voit käyttää kohdistamiseen avainsanaa "lemmikkien vaatteet" ja lisätä negatiiviseksi avainsanaksi "kissa". Näin mainoksesi ei näy kissan vaatteita hakeville käyttäjille.

Missä mainokset näkyvät?

Voit kohdistaa mainoksia moniin mainosverkostoihin. Avainsanat toimivat kussakin verkostossa eri tavoin:

• Google Haku ja hakukumppaneiden sivustot: Kun luot mainosryhmiä, voit valita avainsanoja, jotka liittyvät käyttäjien käyttämiin hakutermeihin. Näin voit varmistaa, että mainokset tavoittavat asiakkaasi juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluja, jollaisia yrityksesi tarjoaa.
    • Mainokset voivat näkyä myös Tekoälyavusteisessa haussa Search Labsiin kuuluville käyttäjille, jos käyttäjät ovat ottaneet tämän hakukokeilun käyttöön. Google Adsin kontekstuaaliseen tarkoitukseen perustuvaa osaamista käytetään keskustelutilan hauissa mainosten vastaavuuden hakemiseen ja raportointiin. Lue lisää haun tehostamisesta generatiivisella tekoälyllä.
  • Google Display ‑verkosto: Jos olet kohdistanut mainoksia Display-verkoston sivustoille, Google Ads sijoittaa mainoksesi avainsanojen avulla mainoksia vastaavan sisällön viereen. Googlen hakuteknologia tutkii verkkosivun sisällön ja verkko-osoitteen ja julkaisee automaattisesti mainoksia, joiden avainsanat liittyvät läheisesti sivun aiheeseen tai osoitteeseen. Esimerkiksi suklaaleivosreseptejä sisältävällä verkkosivulla Google Ads saattaa julkaista suklaaleivosten tai jälkiruokareseptien mainoksia. Lue lisää avainsanojen valitsemisesta Display-verkoston kampanjoille.

Vinkkejä

• Valitse avainsanat huolellisesti. Lisää termejä tai lausekkeita, joita asiakkaat voisivat käyttää kuvaillessaan tuotteitasi tai palveluitasi. Varmista, että avainsanat liittyvät suoraan mainoksen aiheeseen ja aloitussivuun. Kaksi tai kolme sanaa sisältävät avainsanat ovat yleensä tehokkaimpia.
  • Ryhmittele samankaltaiset avainsanat mainosryhmiksi. Kokeile ryhmitellä avainsanat teemoihin. Teemat voivat perustua tuotteisiin, palveluihin tai muihin kategorioihin. Jos myyt esimerkiksi sormuksia, voit ryhmitellä avainsanat ryhmiin "kihlasormukset" ja "vihkisormukset." Tämän jälkeen voit luoda erilliset mainosryhmät määrittämillesi avainsanaryhmille ja käyttää tiettyjä mainoksia kihlasormusten ja tiettyjä vihkisormusten yhteydessä.