Målretting av annonser

Korrekt målretting av annonser er helt avgjørende for om du lykkes med annonsekampanjer eller ikke. Du kan ha den perfekte annonsen, men for å nå målet ditt må du sørge for at den blir vist til de rette folkene i de rette øyeblikkene. I Google Ads finnes det flere ulike metoder for målretting av annonser.

Før du begynner

I videoannonsegrupper der du bare bruker plasseringsmålretting: Hvis du bare målretter annonser mot plasseringer på YouTube eller i Displaynettverket, kan disse annonsene nå kjøres i begge disse nettverkene.
Eksisterende annonsegrupper uten målretting settes automatisk på pause for å holde tilbake annonser du kanskje ikke ønsker å vise. Dette skjer bare én gang. Etter dette må du selv sørge for at annonsegruppene der du ikke vil vise annonsene ennå, settes på pause.d Finn ut hvordan du kan sette annonsegrupper på pause eller gjenoppta kjøringen av dem

Publikumsmålretting

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med målgruppen din menes de personene du vil vise annonsene dine til. Du kan nå ut til folk basert på

• hvem de er
  • vanene og interessene deres
  • det de aktivt undersøker
  • folk som allerede har hatt interaksjoner med annonsene dine, nettstedet ditt eller appen din, og som kan komme tilbake

Finn ut mer om publikumsmålretting

Innholdsmålretting

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over innholdsmålrettingen din og sørge for at optimalisering og administrering av innholdsmålrettingen skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

Alle typer innholdsmålretting er nå plassert under «Innhold» i sidenavigeringsmenyen.

• «Emner», «Plasseringer», «Søkeord for banner-/videoannonsering» og «Ekskluderinger» for alle typer innholdsmålretting blir nå kategorisert under «Innhold»-fanen i sidenavigeringsmenyen. Du kan ekskludere emner, plasseringer eller søkeord for banner-/videoannonsering ved å klikke på rullegardinpilen  til høyre for «Ekskluderinger»-termen og velge de aktuelle ekskluderingene.

Flere finstemte områder følger snart:

• «Emner», «Plasseringer», «Søkeord for banner-/videoannonsering» samles på én Innhold-side og i én Innhold-rapport. Ekskluderinger blir dessuten samlet i én rapport på den samme siden (Innhold).
  • Annonsene dine blir målrettet mot alt innholdet du har valgt i annonsegruppen din. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for banner-/videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Frem til kontoen din er overført, anbefaler vi at du holder deg til bare én målrettingsmetode (emner og plasseringer ELLER søkeord for banner-/videoannonsering) per annonsegruppe. Hvis du kombinerer ulike metoder før de kommende endringene trer i kraft, kan kampanjeresultatene gå ned.

For videokampanjer som bare genererer konverteringer: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere kampanjer for konverteringer.
  • Emner: Målrett én annonse mot flere sider om bestemte emner samtidig. Med emnemålretting kan du dekke veldig mange sider i Displaynettverket. Google Ads analyserer nettinnhold, og det tas hensyn til faktorer som tekst, språk, linkstruktur og sidestruktur. Det blir så avgjort hva som er de viktigste temaene på hver nettside, og annonsene målrettes så basert på emnevalgene dine.
  • Plassering: Målrett annonser mot nettsteder i Displaynettverket som kundene dine besøker. Hvis du velger denne typen målretting, ser vi bare på nettstedene du har valgt (administrerte plasseringer), når vi søker etter relevante nettsteder. I motsetning til innholdsmålretting (automatiske plasseringer) kreves det ikke søkeord når du bruker plasseringsmålretting. En plassering kan være et helt nettsted eller et delsett av et nettsted.
  • Innholdssøkeord: Velg ord som er relevante for produktet ditt eller tjenesten din for å målrette annonsene mot brukere som søker etter de samme termene. Du kan skreddersy et sett med søkeord for manuelt å nå ut til bestemte demografiske grupper eller nå bestemte mål. Du kan for eksempel endre søkeordene dine for å gjenspeile sesongbetonte interesser eller få mest mulig ut av et salg.
  • Bannerutvidelse for søk: Med denne målrettingen finner Google Ads brukere for deg gjennom en kombinasjon av automatisk budgivning og smart målretting. Du kan bruke bannerutvidelser med både søke- og bannerkampanjer, og annonsene dine målrettes mot brukere på de økonomisk viktige øyeblikkene for at du skal oppnå så gode resultater som mulig.

Eksempler

Hvis du driver et hundehotell i Oslo kan du legge til søkeordet «hundepleie» for søkeannonsering og «Oslo og byer i nærheten» som målrettingsstedet i Google Ads-kampanjen din. Når folk i Oslo taster inn «hundepleie» på Google, kan de få se annonsen din ved siden av søkeresultatene.

Hvis du har en bedrift som selger kostymer, kan du legge til søkeordet «kjøp kostymer» for banner-/videoannonsering og målrette bildeannonsen din mot iPhone- eller Android-enheter. Når folk så bruker en Android-telefon for å besøke nettsteder i Displaynettverket som har informasjon om kjøp av kostymer, får de kanskje se bildeannonsen din.

Merk

Når du velger flere målrettingsmetoder i Displaynettverket, utgjør nettverksinnstillingene forskjellen mellom suksess og fiasko.

Bannerannonser vises bare i Google Displaynettverk. De vises ikke på søkeresultatsider. I likhet med andre Google-annonser kan bannerannonser opprettes for kampanjer basert på kostnad per klikk (CPC), kostnad per tusen visninger (CPM), målkostnad per handling (mål-CPA), mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) og utvidet kostnad per klikk (ECPC).