Målretting av annonser

Målretting av annonser er en viktig del av en vellykket annonsekampanje. Du kan ha opprettet den perfekte annonsen, men for å nå målet ditt må du sørge for at den blir vist til de rette folkene til rett tid. I Google Ads finnes det flere ulike metoder for målretting av annonser.

Før du begynner

For videoannonsegrupper der du bare bruker plasseringsmålretting: Hvis du bare målretter mot plasseringer på YouTube eller i Displaynettverket, er annonsene dine nå kvalifisert til å kjøres begge steder.
Eksisterende annonsegrupper uten målretting settes automatisk på pause for å holde tilbake annonser du kanskje ikke ønsker å vise. Dette skjer bare én gang. Etter dette må du selv sørge for at annonsegrupper som ikke er klare for annonsevisning, settes på pause. Du kan finne ut mer i artikkelen Slik kan du sette annonsegruppene dine på pause eller gjenoppta dem.

Publikumsmålretting

• Demografi: Målrett annonsene dine ut fra hvilke resultater du oppnår med produktene og tjenestene dine blant brukere på bestemte steder samt for bestemte aldersgrupper, kjønn og enhetstyper.
  • Interessemålgrupper: Annonsører med TV-kampanjer kan utvide kampanjer til nettet og nå ut til målgruppen ved hjelp av Google Søk eller Displaynettverket.
  • Intensjonsmålgrupper: Vis annonser til brukere som har søkt etter produkter og tjenester som dem du tilbyr. Disse brukerne kan ønske å kjøpe noe, eller de kan ha kjøpt noe tidligere og er kanskje fortsatt interessert nok til å ha interaksjoner med annonsene dine.
  • Tilpassede intensjonsmålgrupper: Med tilpassede intensjonsmålgrupper må du velge ord eller uttrykk som er knyttet til de personene som mest sannsynlig kommer til å ha interaksjoner på nettstedet ditt og kjøpe produkter eller tjenester. Med slike målgrupper kan du ikke bare legge til søkeord, men også nettadresser for apper, nettsteder eller YouTube-innhold relatert til det målgruppen din er interessert i.
  • Lignende målgrupper: Utvid målgruppen din ved å målrette annonser mot brukere med interesser som er relatert til brukerne oppført i remarketinglistene dine. Disse brukerne søker ikke direkte etter produktene eller tjenestene dine, men de relaterte interessene deres kan føre til at de samhandler med annonsene dine.
  • Remarketing: Målrett annonseringen mot brukere som allerede har hatt interaksjon med annonsene dine, nettstedet ditt eller appen din, slik at de ser annonsene dine oftere. Disse brukerne kan befinne seg på et hvilket som helst stadium i konverteringsprosessen, så lenge de har besøkt nettstedet ditt eller klikket på annonsen din tidligere. Disse brukerne kan til og med komme tilbake for å fullføre et kjøp.

Innholdsmålretting

• Emner: Målrett én annonse mot flere sider om bestemte emner samtidig. Med emnemålretting omfatter rekkevidden din veldig mange sider i Displaynettverket. Google Ads analyserer nettinnhold, og det tas hensyn til faktorer som tekst, språk, linkstruktur og sidestruktur. Det blir deretter fastslått hva som er de viktigste temaene på hver nettside, og annonsene målrettes mot målgrupper basert på emnevalgene dine.
  • Plassering: Målrett annonser mot nettsteder i Displaynettverket som kundene dine besøker. Hvis du velger denne typen målretting, ser Google Ads bare på nettstedene du har valgt (administrerte plasseringer), når relevante nettsteder vurderes. I motsetning til det som er tilfellet med innholdsmålretting (automatiske plasseringer), kreves det ikke søkeord med plasseringsmålretting. En plassering kan være et helt nettsted eller et delsett av et nettsted.
  • Innholdssøkeord: Velg ord som er relevante for produktet ditt eller tjenesten din for å målrette annonseringen mot brukere som søker etter de samme termene. Du kan skreddersy et sett med søkeord for å manuelt nå ut til bestemte demografiske grupper eller oppfylle spesifikke mål. Du kan for eksempel endre søkeordene dine for å gjenspeile sesongbetonte interesser eller få mest mulig ut av et salg.
  • Bannerutvidelse for søk: Med denne målrettingen finner Google Ads brukere for deg gjennom en kombinasjon av automatisk budgivning og smart målretting. Du kan bruke bannerutvidelser med både søke-, video- og bannerkampanjer, og annonsene dine målrettes mot brukere på de økonomisk viktige øyeblikkene for at du skal oppnå så gode resultater som mulig.

Enhetsmålretting

• Datamaskiner: Målrett annonser mot brukere som ser på innhold på bærbare og stasjonære datamaskiner med minst sju tommers skjermstørrelse.
  • Mobil: Målrett annonser mot folk som bruker smarttelefoner.
  • Nettbrett: Målrett annonser mot brukere på mobilenheter (ikke nødvendigvis telefoner).
  • TV-skjermer: Målrett annonser mot brukere på enheter som strømmer TV-innhold, for eksempel smart-TV-er, spillkonsoller og tilkoblede enheter som Chromecast. Det er utelukkende videokampanjer som kan målrettes mot TV-skjermer.

Eksempler

Hvis du driver en kennel i Stavanger, kan du legge til «hund kennel» som søkeord og «Stavanger og Rogaland» som målrettingssted for en Google Ads-kampanje. Hvis en person i Stavanger senere skriver inn «hund kennel» på Google, får kanskje vedkommende se annonsen din ved siden av søkeresultatene.

Hvis du har en bedrift som selger kostymer, kan du legge til søkeordet «kjøpe kostymer» og emnet «Hobby og fritid > Spesielle anledninger > Høytider og sesongbetonte arrangementer», og målrette bildeannonsen mot iPhone- eller Android-enheter. Når folk senere bruker en Android-telefon for å besøke nettsteder i Displaynettverket som har informasjon om kjøp av kostymer, eller nettsider om karneval eller Halloween, får de kanskje se bildeannonsen din.

Vær oppmerksom på følgende

Når du velger flere målrettingsmetoder i Displaynettverket, utgjør nettverksinnstillingene forskjellen mellom suksess og fiasko.

Bannerannonser vises bare i Google Displaynettverk. De vises ikke på søkeresultatsider. I likhet med andre Google-annonser kan bannerannonser opprettes for kampanjer basert på kostnad per klikk (CPC), kostnad per tusende visning (CPM), målkostnad per handling (tCPA), mål for avkastning på annonsekostnader (tROAS) og utvidet kostnad per klikk (eCPC).