Om Kampanjer-fanen

Denne artikkelen gjelder den forrige utgaven av Google Ads. Finn ut hvilken utgave av Google Ads du bruker.

Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, bør du heller lese artikkelen Sånn navigerer du i den nye utgaven av Google Ads.

Via Kampanjer-fanen kan du opprette og administrere annonser. På denne fanen kan du endre innstillingene for annonsegrupper, annonser og søkeord. Du kan også se og tilpasse kontostatistikk, laste ned data og med mer.

I det følgende kan du se enkle forklaringer av noen av termene du kommer til å se på Kampanjer-fanen. Klikk på termene nedenfor for å se nærmere informasjon.

1 og 2. Kampanjer-fanene

Du kommer til Kampanjer-fanen ved å logge på Google Ads-kontoen din og klikke på Kampanjer-fanen øverst. Denne fanen er den viktigste innfallsporten til alle kampanjene dine samt en rekke funksjoner du kan bruke for å kontrollere og bedre resultatene du oppnår med disse.

Nei, du ser ikke dobbelt! Etter hvert som du blir kjent med Google Ads-kontoen din, kommer du til å legge merke til en annen fane som også heter Kampanjer. Du finner den midt på siden, ved siden av Annonsegrupper-fanen. Denne andre Kampanjer-fanen inneholder en kort oversikt over alle kampanjene dine og tilhørende statistikk. Klikk på en kampanje i listen hvis du vil se nærmere på alle annonsegruppene som inngår i den. Kampanjer-fanen forsvinner når du ser på annonsegruppene.

Tips

Du kan få den samme oversikten over alle kampanjene dine ved å klikke på Alle kampanjer i panelet til venstre i kontoen din.

3. Annonsegrupper-fanen

I Annonsegrupper-fanen kan du se og endre informasjon om alle annonsegruppene i Google Ads-kontoen din. I denne fanen kan du også se annonsegrupper fra en enkeltkampanje eller fra alle kampanjene.

4. Innstillinger-fanen

Via Innstillinger-fanen kan du endre innstillingene som har innvirkning på en kampanje i sin helhet, for eksempel budsjett, nettverks- og budgivningsalternativer, språk, steds- og enhetsmålretting, kampanjers sluttdato og annonseplanlegging.

5. Annonser-fanen

I Annonser-fanen kan du se data om alle enkeltannonsene i kontoen din. Dermed kan du sammenligne annonser, se hvilke som gir de beste resultatene, og bruke denne informasjonen for å lage enda bedre annonser. Du kan også endre eller slette annonser som ikke gir gode nok resultater, eller sette dem på pause.

6. Søkeord-fanen

Søkeord-fanen kan du administrere alt som har med søkeord å gjøre. Du kan se søkeord du har valgt for alle kampanjene dine, eller bare søkeord for en enkelt annonsegruppe. Du kan også få informasjon om søkeordenes resultater og kvalitet, slik at du kan avgjøre om du bør opprette flere søkeord, eller om du skal endre eller fjerne søkeordene du allerede har opprettet, eller sette dem på pause.

7. Dimensjoner-fanen

Via Dimensjoner-fanen kan du organisere data etter dimensjonen du synes er hensiktsmessig, og du kan velge å ta med data fra bestemte annonsegrupper eller kampanjer eller fra kontoen i sin helhet. Du kan bruke Dimensjoner for å se statistikk som ellers er spredt på flere Google Ads-faner. Du kan for eksempel se samlet statistikk per måned, time eller geografisk område. Du kan tilpasse tabellen din for å sammenligne totalt antall klikk i januar for alle annonsegrupper, eller se de enkelte stedene som klikkene dine kom fra.

8. Displaynettverket-fanen

Via Displaynettverket-fanen kan du administrere bannerkampanjer og se data om annonseresultatene dine i Displaynettverket. Du kan administrere bannerkampanjene dine ved å legge til eller endre målrettingsmetoder som søkeord, plasseringer, emner, interesser, remarketinglister, kjønn og aldersgruppe. Se detaljert informasjon om resultatene du har oppnådd med annonsegruppene dine, bruk data for å optimalisere ulike aspekter, administrer bud, og fjern målrettingsmetodene du oppnår dårlige resultater med. Du kan se målrettingsmetodene i en enkelt kampanje eller i alle kampanjer som er målrettet mot «Bare Displaynettverket» eller «Søke- og Displaynettverket».

9. Vis faner-knappen

Via Vis faner-knappen får du tilgang til andre faner du kan legge til i kontoen din, inkludert Annonseutvidelser og Automatiske mål. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av fanene du er interessert i.

10. Datoperiode

I feltet for datoperiode kan du tilpasse statistikktabellen som vises på Kampanjer-fanen, slik at du utelukkende får se data fra bestemte tidsrom. Hvis du laster ned statistikktabellen som rapport, får du bare med informasjon fra den valgte datoperioden.

11. Venstre panel

Det venstre panelet i Google Ads-kontoen din er fullt av snarveier til flere typer kontoinformasjon:

• Klikk på Alle kampanjer for å se en liste over alle kampanjene dine.
  • Klikk på enkeltkampanjer eller annonsegruppene under dem for å gå direkte til den aktuelle kampanjen eller annonsegruppen.
  • Klikk på linkene Delt bibliotek, Rapporter, Automatiserte regler og Tilpassede varsler for å få statusinformasjon hvis du har slått på noen av disse funksjonene.
12. Statistikktabell

I statistikktabellen nedenfor diagrammet ditt finner du detaljert statistisk informasjon, for eksempel om klikk, visninger og klikkfrekvenser. Når du har laget en visning over dataene dine du er fornøyd med, kan du laste ned data i form av en rapport, planlegge regelmessige rapporter, få dem tilsendt på e-post og eksportere dem i en rekke formater.

13. Verktøylinje

Ved hjelp av knappene på verktøylinjen kan du raskt finne og organisere kontoinformasjonen din. Bruk dem til å justere visningen slik at statistikktabellen bare viser akkurat de dataene du er interessert i.

• Med Segmenter blir visningen av dataene dine delt opp. Du kan dele opp dataene dine i mange forskjellige segmenter, for eksempel etter enhet, klikktype, nettverk og tidsperiode. Du kan også segmentere data etter ukedag. Hvis du finner ut at annonseresultatet er svært annerledes på lørdager enn på andre dager, kan du endre budene dine for å ta høyde for denne endringen i brukeratferd.
  • Med filtre kan du søke etter bestemt informasjon i statistikktabellen, for eksempel bud, tekst i søkeord og klikkfrekvenser (CTR-verdier). Du kan for eksempel lage et filter for å bare vise søkeord med lav CTR. Deretter kan du bestemme om du vil forbedre dem eller sette dem på pause.
  • Kolonner inneholder ulike typer statistikk om kontoen din. Velg hvilke du vil se i tabellen, og sortér og lagre dem i ønsket rekkefølge. Du kan klikke på et kolonnenavn for å sortere etter det aktuelle emnet. Du kan for eksempel klikke på «Annonsegruppe»-kolonnen for å sortere alfabetisk etter annonsegrupper, eller du kan klikke på «Visninger»-kolonnen for å sortere annonsegruppene fra flest visninger til færrest. Deretter kan du forsøke å klikke på «Visninger» på nytt for å snu rekkefølgen og se statistikken ordnet fra færrest til flest visninger.
  • Med Diagram-knappen kan du vise eller skjule resultatdiagrammet, og angi alternativer for diagramvisningen.
  • Med Last ned-knappen kan du laste ned alle visninger du har opprettet av statistikktabellen, for å lage rapporter i formater som CSV og PDF. Du kan velge å sende rapporten på e-post og planlegge regelmessige nedlastinger.
  • I filtersøkefeltet kan du raskt filtrere visningen av en statistikktabell etter kampanjenavn, annonsegruppenavn, annonsetekst eller søkeordtekst.
14. Resultatdiagrammer

Resultatdiagrammer brukes til å sammenligne trender på alle nivåer i en kampanje, og du kan tilpasse informasjonen som vises i hvert diagram. Du kan for eksempel sammenligne totalt antall klikk fra denne uken med klikkene fra forrige uke. Finn diagrammer på Kampanjer-, Annonsegrupper-, Annonser-, Søkeord- og Displaynettverket-fanene dine. Hvis et diagram ikke vises ovenfor tabellen din, kan du se de aktuelle diagramalternativene ved å klikke på Kampanjediagram på verktøyraden ovenfor tabellen. Sørg for at det er merket av i «Vis diagram»-avmerkingsboksen.