Tarkista, missä mainoksesi näkyy Googlen hakutuloksissa

Kun olet luonut mainoksen ja sen näyttäminen on aloitettu, haluat varmastikin nähdä tarkalleen, mihin se sijoittuu Googlen hakutulossivulla. Toisin sanoen haluat selvittää mainoksen sijainnin

• Käytä mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua, jos haluat selvittää, missä hakutulossivun kohdassa mainoksesi näkyy tietyn hakupyynnön yhteydessä. Tämä on helppo tapa selvittää yksittäisen mainoksen sijainti. Työkalun avulla saat täysin samat tulokset kuin Google-haulla mutta ilman haun tuottamia näyttökertoja.
  • Etsi keskimääräisen sijainnin sarake tilisi välilehdillä olevista tilastotaulukoista. Jos saraketta ei näy, voit lisätä sen tilastotaulukkoon. Tämä on paras tapa tarkistaa useita sijainteja kerralla.

Vinkki

Mainoksen sijaintia ei kannata tarkistaa tekemällä hakuja Google.fi-sivustolla, vaikka kiusaus voikin olla suuri. Jos teet mainoksesi käynnistäviä hakuja, mainoksellesi kertyy näyttökertoja mutta ei klikkauksia. Tämä saattaa laskea klikkausprosenttia ja estää mainosta näkymästä niin usein kuin se muuten voisi näkyä. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.