Mainoksen sijainnin tarkistaminen Googlen hakutuloksissa

Keskimääräinen sijainti ‑mittari poistettiin käytöstä syyskuussa 2019. Sivun yläosan impressioprosentti ja korkeimman sijainnin impressioprosentti antavat paremman kuvan siitä, missä kohtaa hakutulossivua mainoksesi näkyvät. Nämä uudet mittarit auttavat sinua optimoimaan mainoksesi sijainnin. Lue lisää

Kun olet luonut mainoksen ja sen näyttäminen on aloitettu, haluat varmasti nähdä, mihin se sijoittuu Googlen hakutulossivulla. Toisin sanoen haluat selvittää mainoksen sijainnin.

• Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla voit katsoa, missä kohtaa sivua mainoksesi näkyy tietyn haun yhteydessä. Tämä on helppo tapa tarkistaa yksittäisen mainoksen sijainti. Työkalu antaa täsmälleen samat tulokset kuin Google-haku kerryttämättä mainokselle näyttökertoja.

Vinkki

Mainoksen sijaintia ei kannata tarkistaa tekemällä hakuja Google.fi-sivustolla, vaikka kiusaus voikin olla suuri. Jos teet mainoksesi käynnistäviä hakuja, mainoksellesi kertyy näyttökertoja mutta ei klikkauksia. Tämä saattaa laskea klikkausprosenttia ja estää mainosta näkymästä niin usein kuin se muuten voisi näkyä. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.