Mainoksen sijainnin tarkistaminen Googlen hakutuloksissa

Kun olet luonut mainoksen ja sen näyttäminen on aloitettu, haluat varmastikin selvittää mainoksen sijainnin eli nähdä tarkalleen, mihin se sijoittuu Googlen hakutulossivulla.

• Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla voit katsoa, missä kohtaa sivua mainoksesi näkyy tietyn haun yhteydessä. Tämä on helppo tapa tarkistaa yksittäisen mainoksen sijainti. Työkalu antaa täsmälleen samat tulokset kuin Google-haku kerryttämättä mainokselle impressioita.

Vinkki

Mainoksen sijaintia ei kannata tarkistaa tekemällä hakuja Google.fi-sivustolla, vaikka kiusaus voikin olla suuri. Jos teet mainoksesi käynnistäviä hakuja, mainoksellesi kertyy impressioita mutta ei klikkauksia. Tämä saattaa laskea klikkausprosenttia ja estää mainosta näkymästä niin usein kuin se muuten voisi näkyä. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.