Oman mainoksen löytäminen Googlesta

Voit tarkistaa, missä kohdassa hakutuloksia mainoksesi näkyy tietyillä hakutermeillä, käyttämällä Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua. Vaikka se saattaa tuntua houkuttelevalta, omaa mainosta ei kannata hakea Googlesta seuraavista syistä:

• Klikkausprosentti on tieto, jossa verrataan mainoksesi näkymiskertoja verkossa ja sen saamia klikkauksia. Klikkausprosentti vaikuttaa tilisi pitkäaikaiseen tehokkuuteen. Jos käynnistät itse mainoksesi tekemällä hakuja, se vaikuttaa negatiivisesti mainoksesi tehokkuustietoihin.
  • Jos haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit löytää mainoksesi Googlesta. Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalu kertoo, miksi mainoksesi ei ehkä näy, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset ja tavoittaa asiakkaita paremmin. Lisätietoja tekstimainoksista Display-verkostossa

Huomioitavaa ennen aloitusta

Mainoksen muoto

Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalu näyttää vain yhden muodon, jolla mainoksesi voidaan näyttää. Mainoksesi voi näkyä eri laitteilla, selaimilla ja eri hakutermeillä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Jos mainoksesi näkyy hakutulosten yläpuolella, näkyvä URL-osoitteesi voi näkyä otsikon vieressä eikä sen alapuolella.
  • Mainoslaajennuksesi eivät aina näy, kun mainos näytetään. Jos käytössä on esimerkiksi puhelulaajennus, sitä ei näytetä laitteissa, joilla ei voi soittaa. Voit varmistaa, että laajennukset näytetään mainoksesi yhteydessä, tarkistamalla tilastotiedot Mainoslaajennukset-välilehdeltä.
  • Joissakin tapauksissa Google Adsin on lyhennettävä tekstiä, mikä tehdään yleensä käyttämällä kolmea pistettä (...). Näin tehdään esimerkiksi silloin, kun mainostekstissä on kapeiden merkkien (kuten i) sijaan paljon leveitä merkkejä (kuten m), jolloin otsikon teksti voi olla leveämpi kuin sille käytettävissä oleva tila tietynkokoisissa selaimissa. Useimmissa latinalaista kirjaimistoa käyttävissä kielissä voit välttää tämän rajoittamalla otsikoiden merkkimäärän yhteensä 33 merkkiin.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Suunnittelu-kohdasta Mainoksen esikatselu ja diagnoosi.
  3. Klikkaa Työkalut‑välilehteä ja valitse sitten Mainoksen esikatselu ja diagnoosi.
  4. Kirjoita tekstiruutuun avainsana, jota haluat testata. Varmista, että kyseessä on kampanjaasi sisältyvä tai siihen läheisesti liittyvä avainsana.
  5. Vaihda muita asetuksia (sijaintia, kieltä tai laitetta) tarpeen mukaan. Jos mainoksen kohdistukseksi on valittu tietty sijainti, kieli tai laite, sinun on annettava tämä tieto mainoksen esikatselua varten.
  6. Klikkaa Esikatselu.
  7. Työkalu kertoo sinulle, onko mainoksesi näytettävissä näitä hakuasetuksia käytettäessä. Jos mainoksesi voidaan näyttää Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla, se näkyy vihreänä korostettuna. Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalu ei välttämättä näytä toisella sivulla tai myöhemmin hakutuloksissa näytettäviä mainoksia. Mainoslaajennukset eivät myöskään välttämättä aina näy Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalussa. Tarkastele mainoslaajennuksesi tehokkuutta.

Kokeile nyt