Finn de første annonsene dine

Når du har opprettet annonsene, er det viktig at kundene faktisk får se dem. Du kan bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser eller sjekke kontostatistikken for å finne ut om annonsene dine kjører.

I denne artikkelen går vi gjennom ulike metoder for å sjekke om annonsene dine kjører.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sånn kan du ta en forhåndstitt på annonsene dine i verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser

Bruk verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser for å se nøyaktig hvordan tekstannonsene dine ser ut i Googles søkeresultater.

1. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i Google Ads-kontoen din.
  2. Under «Planlegging»-delen klikker du på Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser.
  3. Endre innstillingene øverst på siden, og skriv inn et søkeord. Du får se en forhåndsvisning av hvilke annonser som utløses av søkeordet, basert på innstillingene du har valgt.

Vi anbefaler at du bruker verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser i stedet for å søke etter annonsen din på Google.no. Hvis du søker på Google.no og utløser visning av annonsen, men ikke klikker på den, får du visninger uten noe tilhørende klikk. Dette kan redusere klikkfrekvensen din og medføre at annonsen ikke vises like ofte som den kunne ha blitt vist. Hvis du gjentatte ganger søker etter din egen annonse på Google Søk, men aldri klikker på den, kan det hende at du ikke lenger får se den. Dette skyldes at Googles system slutter å vise deg annonser du ikke viser interesse for.

Hvis du har problemer med å finne ut hvorfor annonsene dine ikke vises, når du bruker verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser, kan du se mulige årsaker i oversikten nedenfor.

Kontrollér at annonsene dine er aktiverte og kvalifiserte

Logg på Google Ads-kontoen din, og klikk på Annonser og elementer på sidemenyen til venstre. En annonse som er aktivert, har en grønn prikk ved siden av navnet, mens en annonse som er satt på pause, har et pauseikon ved siden av seg. Du kan aktivere en annonse som er satt på pause, ved å klikke på pauseikonet og så på Aktiver.

Vi gjennomgår annonser for å kontrollere at de overholder retningslinjene for annonsering. Enkelte annonser kjøres kanskje på sider i Googles søkenettverk før de gjennomgås, mens andre annonser kanskje ikke kjøres i det hele tatt før evaluering. Hvis annonsen din er kvalifisert, blir den kjørt, noe som gjenspeiles i registrerte visninger i kontostatistikken din. Hvis du vil se evalueringsstatusen en annonse er gitt, finner du den i «Status»-kolonnen på «Annonser og elementer»-siden.

Kontroller at annonsene dine mottar trafikk fra kunder

Logg på Google Ads-kontoen din, og klikk på Annonser og elementer på sidemenyen til venstre. På Annonser-siden kan du se statistikk for annonsene dine – for eksempel klikk, visninger, klikkfrekvens og mye mer. Bruk datovelgeren øverst til høyre på siden for å filtrere statistikken etter dato. Du kan også klikke på Kampanjer eller Annonsegrupper på sidemenyen til venstre for å se annonsestatistikken din etter kampanje eller annonsegruppe.

Tilpass tabellkolonnene for å velge hvilke typer informasjon som vises for annonsene dine. Husk at Google Ads-rapportering ikke foregår i sanntid. Dette betyr at du kanskje ikke ser klikk og visninger du har mottatt de siste tre timene.

Kontrollér at søkeordene dine utløser annonser
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonsegrupper i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på annonsegruppen med søkeordene du vil se nærmere på.
  3. Klikk på Søkeord i sidemenyen til venstre.
  4. Avhengig av søkeordet du vil sjekke, klikker du på Søkeord eller Søkeord for banner-/videoannonser.
  5. For å sjekke om et søkeord utløser annonsen din finner du «Status»-kolonnen, og holder markøren over søkeordstatusen. I statusinformasjonen som vises, finner du mulige årsaker til at annonsene dine ikke vises i søkeresultatene.
Gå gjennom flere faktorer som kan påvirke hvordan annonsene dine vises

Det er mange faktorer som avgjør når og hvor annonsen din vises. Her er noen av de viktigste:

• Målretting Annonsen vises vanligvis bare for brukere du har målrettet mot, det vil si personer som søker etter søkeordene dine på det språket og stedet du har valgt. Hvis du prøver å finne annonsen din, kan det hende du ikke ser den hvis innstillingene dine ikke er de samme som dem du målretter mot. Hvis du for eksempel søker fra en datamaskin i Oslo, men annonsen er målrettet mot Drammen, vises ikke annonsen i søket. Du kan se en forhåndsvisning av annonsen hvor du bruker hvilke som helst innstillinger for stedsmålretting, i verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser.
  • Annonseplassering: Hvis annonserangeringen din ikke er høy nok, kan det hende at annonsen din ikke vises på den første siden av Googles søkeresultater. Annonserangeringen bestemmes av kvaliteten på annonsen («kvalitetspoengene» dine) og det høyeste budet for kostnad per klikk du har angitt. Google viser ikke de samme annonsene på hver side, så annonsen din kan vises på andre, tredje eller etterfølgende side. Finn ut mer om hvordan annonseplasseringer fastsettes.
Feilsøk andre grunner til at annonser ikke vises

Du kan finne andre mulige årsaker til at annonsen din ikke vises, ved å bruke feilsøkingsprogrammet vårt.