Finn de første annonsene dine

Når du har opprettet annonsene, er det viktig at kundene faktisk får se dem. Du kan bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser eller sjekke kontostatistikken for å finne ut om annonsene dine kjører.

I denne artikkelen går vi gjennom ulike metoder for å sjekke om annonsene dine kjører.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

• Alternativ 1: Bruk verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser for å se nøyaktig hvordan tekstannonsene dine ser ut i Googles søkeresultater. Du trenger bare gå til http://www.google.com/AdPreview og velge de riktige alternativene øverst for å se nøyaktig hvilke annonser som utløses av søkeordet du angir på et gitt sted. Du får mer spesifikk diagnostikkinformasjon hvis du logger på AdWords-kontoen først, men du kan bruke verktøyet uten å logge på. Hvorfor bør du bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser i stedet for å foreta et søk etter din egen annonse på Google.no?

Hvis du utfører søk som utløser annonsen din, får du visninger uten klikk, noe som kan redusere klikkfrekvensen og hindre at annonsen din vises så ofte som den kan. Hvis du gjentatte ganger ser etter din egen annonse med Google Søk, men aldri klikker på den, kan det hende at du ikke lenger får se den. Dette skyldes at Googles system slutter å vise deg annonser du ikke viser interesse for.

• Alternativ 2: Kontrollér at annonsen er aktivert
    Logg på AdWords-kontoen din, klikk på Annonser-fanen, og se etter en grønn sirkel ved siden av annonsen din. Det blir vist et «på pause»-tegn ved siden av annonser som er satt på pause. Du kan endre statusen for annonsen din fra «Satt på pause» til «Aktivert» ved å klikke på «på pause»-tegnet og velge den grønne sirkelen i rullegardinmenyen.

Prøv det nå

• Alternativ 3: Kontroller kontostatistikken for å se om annonsene dine mottar trafikk fra kunder. Logg på AdWords-kontoen, og klikk på Kampanjer-fanen. På hver fane ser du statistikk som viser detaljert informasjon om klikk, visninger, klikkfrekvens (CTR) og mye mer. Husk imidlertid at AdWords ikke rapporterer i sanntid. Dette betyr at du kanskje ikke ser klikk og visninger som er mottatt de siste tre timene.

Check your account stats

Prøv det nå

• Alternativ 4: Gå til Søkeord-fanen
    Sørg for at søkeordene dine utløser annonser. Klikk på snakkebobleikonet Snakkeboble i «Status»-kolonnen for å se om et søkeord utløser visning av annonsene dine.

Prøv det nå

• Alternativ 5: Feilsøk
    Bruk feilsøkingsprogrammet vårt for å finne andre årsaker til at du ikke ser annonsen din.

Tips

Det er normalt at annonsen ikke vises hver gang. Vanligvis fordeler vi annonsevisningene utover hele dagen. Når du nærmer deg dagsbudsjettet, reduserer eller stopper vi visningen av annonsen. Hvis du vil at annonsen skal vises oftere, bør du vurdere å øke budsjettet. Les mer om hvordan du angir et budsjett for kampanjen.

Flere ting du må tenke på når du prøver å finne annonsen din

Det er mange faktorer som avgjør når og hvor annonsen din vises. Her er noen av de viktigste:

Målretting: Annonsen vises vanligvis bare for brukere du har målrettet mot, det vil si personer som søker etter søkeordene dine på det språket og stedet du har valgt. Hvis du prøver å finne annonsen din, kan det hende du ikke ser den hvis innstillingene dine ikke er de samme som dem du målretter mot. Hvis du for eksempel søker fra en datamaskin i Oslo, men annonsen er målrettet mot Drammen, vises ikke annonsen i søket. Hvis du imidlertid bruker verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser, kan du velge hvilke som helst innstillinger for stedsmålretting for å se en forhåndsvisning av annonsen din.

Vurdering for annonsegodkjenning: Selv om enkelte annonser kanskje kjøres i Google Søkenettverk før de er vurdert for å se om de overholder retningslinjene for annonsering, finnes det andre annonser som ikke kjøres før de er vurdert. Hvis annonsen blir godkjent, blir den kjørt, og du ser visninger i kontostatistikken din. Du kan kontrollere godkjenningsstatusen til hver annonse ved å se i Status-kolonnen på Annonser-fanen i AdWords-kontoen.

Ad status

Annonseplassering: Hvis annonserangeringen ikke er høy nok, er det ikke sikkert at annonsen din vises på den første siden med Google-søkeresultater. Annonserangeringen bestemmes blant annet av kvaliteten på annonsen og det høyeste budet for kostnad per klikk du har angitt. Google viser ikke de samme annonsene på hver side, så annonsen din kan vises på andre, tredje eller en etterfølgende side. Finn ut mer om hvordan annonseplasseringen fastsettes.