Finn de første annonsene dine

Når du har opprettet annonsene, er det viktig at kundene faktisk får se dem. Du kan bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser eller sjekke kontostatistikken for å finne ut om annonsene dine kjører.

I denne artikkelen går vi gjennom ulike metoder for å sjekke om annonsene dine kjører.

Veiledning

Slik tar du en forhåndstitt på annonsene dine ved hjelp av verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser

Bruk verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser for å se nøyaktig hvordan tekstannonsene dine ser ut i Googles søkeresultater.

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  2. Under «Planlegging»-delen klikker du på Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser.
  3. Endre innstillingene øverst på siden, og skriv inn et søkeord. Du får se en forhåndsvisning av hvilke annonser som utløses av søkeordet, basert på innstillingene du har valgt.

Vi anbefaler at du bruker verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser, i stedet for å søke etter annonsen din på Google.no. Hvis du utfører søk på Google.no som utløser annonsen din, får du visninger uten klikk. Dette kan redusere klikkfrekvensen din og hindre at annonsen din vises så ofte som den kan. Hvis du gjentatte ganger ser etter din egen annonse med Google Søk, men aldri klikker på den, kan det hende at du ikke lenger får se den. Dette skyldes at Googles system slutter å vise deg annonser du ikke viser interesse for.

Hvis du ikke finner ut hvorfor annonsene dine ikke vises, ved å bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser, kan du se følgende liste med mulige årsaker:

Kontrollér at annonsene dine er aktiverte og godkjente

Logg på Google Ads-kontoen din og klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre. En annonse som er aktivert, har en grønn prikk ved siden av navnet, mens en annonse som er satt på pause, har et pauseikon ved siden av seg. For å aktivere en annonse som er satt på pause, klikker du på pauseikonet og deretter på Aktiver.

Annonsene blir gjennomgått for å kontrollere at de overholder retningslinjene for annonsering. Enkelte annonser kjøres kanskje på sider i Googles søkenettverk før de gjennomgås, mens andre annonser kanskje ikke kjøres i det hele tatt før de er vurdert. Hvis annonsen din er godkjent, begynner den å kjøre, og du kan se antall visninger i kontostatistikken din. For å se godkjenningsstatusen for en annonse kan du gå til «Status»-kolonnen på «Annonser og utvidelser»-siden.

Kontrollér at annonsene dine mottar trafikk fra kunder

Logg på Google Ads-kontoen din og klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre. På Annonser-siden kan du se statistikk for annonsene dine – for eksempel klikk, visninger, klikkfrekvens og mye mer. Bruk datovelgeren øverst til høyre på siden for å filtrere statistikken etter dato. Du kan også klikke på Kampanjer eller Annonsegrupper i sidemenyen til venstre for å se annonsestatistikken din etter kampanje eller annonsegruppe.

Tilpass tabellkolonnene for å velge hvilke typer informasjon som vises for annonsene dine. Husk at Google Ads-rapportering ikke foregår i sanntid. Dette betyr at du kanskje ikke ser klikk og visninger du har mottatt de siste tre timene.

Kontrollér at søkeordene dine utløser annonser
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonsegrupper i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på annonsegruppen med søkeordene du vil se nærmere på.
  3. Klikk på Søkeord i sidemenyen til venstre.
  4. Avhengig av søkeordet du vil sjekke, klikker du på Søkeord eller Søkeord for banner-/videoannonser.
  5. For å sjekke om et søkeord utløser annonsen din finner du «Status»-kolonnen, og holder markøren over søkeordstatusen. I statusinformasjonen som vises, finner du mulige årsaker til at annonsene dine ikke vises i søkeresultatene.
Gå gjennom flere faktorer som kan påvirke hvordan annonsene dine vises

Det er mange faktorer som avgjør når og hvor annonsen din vises. Her er noen av de viktigste:

• Målretting Annonsen vises vanligvis bare for brukere du har målrettet mot, det vil si personer som søker etter søkeordene dine på det språket og stedet du har valgt. Hvis du prøver å finne annonsen din, kan det hende du ikke ser den hvis innstillingene dine ikke er de samme som dem du målretter mot. Hvis du for eksempel søker fra en datamaskin i Oslo, men annonsen er målrettet mot Drammen, vises ikke annonsen i søket. For å forhåndsvise annonsen din med innstillingene for stedsmålretting kan du bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser.
  • Annonseplassering. Hvis annonserangeringen din ikke er høy nok, kan det hende at annonsen din ikke vises på den første siden av Googles søkeresultater. Annonserangeringen bestemmes av kvaliteten på annonsen («kvalitetspoengene» dine) og det høyeste budet for kostnad per klikk du har angitt. Google viser ikke de samme annonsene på hver side, så annonsen din kan vises på andre, tredje eller etterfølgende side. Les mer om hvordan annonseplasseringen fastsettes.
Feilsøk andre grunner til at du ikke ser annonsen din

For å finne andre årsaker til at du kanskje ikke ser annonsen, kan du bruke feilsøkingsprogrammet vårt.