Ensimmäisten mainosten löytäminen

Kun olet luonut mainokset, on tärkeää varmistaa, että ne näkyvät asiakkaille. Käytä mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua tai tarkista tilisi tilastotiedot selvittääksesi, näkyvätkö mainoksesi.

Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia ​​tapoja tarkistaa, että mainoksesi ovat käynnissä.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

• Vaihtoehto 1: Tarkista mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalulla, miltä tekstimainoksesi näyttävät Googlen hakutuloksissa. Käy osoitteessa http://www.google.fi/AdPreview ja valitse yläosasta sopivat vaihtoehdot, jotta näet tarkasti, mitkä mainokset antamasi hakutermi käynnistää missä tahansa annetussa sijainnissa. Saat tarkempia diagnostiikkatietoja kirjautumalla ensin sisään AdWords-tilillesi, mutta voit käyttää työkalua myös kirjautumatta. Miksi sinun kannattaa käyttää AdWords esikatselu- ja diagnoosityökalua sen sijaan, että hakisit omaa mainostasi Google.fi-palvelussa?

Tekemällä hakuja, jotka käynnistävät mainoksesi, keräät näyttökertoja ilman klikkauksia, mikä saattaa laskea klikkausprosenttia ja estää mainosta näkymästä niin usein kuin muuten olisi mahdollista. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.

• Vaihtoehto 2: Varmista, että mainoksesi on käytössä.
    Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi, klikkaa Mainokset-välilehteä ja tarkista, onko mainoksen vieressä vihreä pallo. Keskeytettyjen mainosten vieressä on keskeytyskuvake. Voit muuttaa keskeytetyn mainoksen tilan ja ottaa mainoksen taas käyttöön klikkaamalla keskeytysmerkkiä ja valitsemalla avattavasta valikosta vihreän pallon.

Kokeile nyt

• Vaihtoehto 3: Tarkista tilisi tilastotiedot nähdäksesi, saavatko mainoksesi asiakasliikennettä. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi ja klikkaa Kampanjat-välilehteä. Jokaisella välilehdellä näytetään tilastot, joissa on yksityiskohtaisia tietoja muun muassa klikkauksista, näyttökerroista ja klikkausprosenteista. Muista kuitenkin, että AdWordsin raportointi ei ole reaaliaikaista. Näin ollen et välttämättä näe viimeisten kolmen tunnin aikana kertyneitä klikkauksia ja näyttökertoja.

Check your account stats

Kokeile nyt

• 4. Käy Avainsanat-välilehdessä
    Varmista, että avainsanasi käynnistävät mainoksia. Klikkaa Tila-sarakkeessa olevaa puhekuplakuvaketta Puhekupla, niin saat tietoja siitä, käynnistääkö tietty avainsana mainostesi näyttämisen.

Kokeile nyt

• 5. Vianetsintä
    Käytä vianetsintäominaisuuttamme ja etsi muita syitä siihen, miksi mainoksesi ei ehkä näy.

Vinkki

On normaalia, että mainos ei näy joka kerta. Jaamme mainoksen näyttökerrat yleensä koko päivän ajalle. Kun päiväbudjetti alkaa olla käytetty, hidastamme mainosten jakelua tai lopetamme sen. Jos haluat mainoksen näkyvän useammin, korota budjettia. Lisätietoja budjetin määrittämisestä kampanjalle.

Muita mainoksen löytämiseen liittyviä seikkoja

Mainoksen näyttöajat ja ‑paikat riippuvat monista eri tekijöistä. Tässä on joitakin tärkeimmistä:

Kohdistus: Mainos näytetään yleensä vain käyttäjille, joille se on kohdistettu. Yleensä tämä tarkoittaa ihmisiä, jotka tekevät hakuja avainsanoillasi valitulla kielellä ja valitussa sijainnissa. Jos yrität löytää mainoksesi, et välttämättä näe sitä, jos asetuksesi poikkeavat niistä, joihin mainos on kohdistettu. Jos esimerkiksi haet mainosta ollessasi Tampereella, mutta mainos on kohdistettu Turkuun, mainos ei näy haussa. Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalussa voit kuitenkin valita sellaiset aluekohdistuksen asetukset, joiden avulla voit esikatsella mainoksen.

Mainoksen hyväksyntätarkastus: Joitakin mainoksia voidaan näyttää Google-hakuverkostossa ennen kuin on tarkastettu, ovatko ne mainostuskäytäntömme mukaisia, toisia ei välttämättä näytetä ollenkaan ennen tarkastusta. Jos mainos hyväksytään, sen näyttäminen aloitetaan ja näyttökertoja alkaa näkyä tilin tilastotiedoissa. Voit tarkistaa kunkin mainoksen hyväksymistilan AdWords-tilisi Mainokset-välilehden Tila-sarakkeesta.

Ad status

Mainoksen sijainti: Jos mainoksen sijoitus ei ole tarpeeksi korkea, mainosta ei ehkä näytetä Google-hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Mainoksen sijoitus määräytyy muun muassa mainoksen laadun ja asettamasi korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen mukaan. Google ei näytä samoja mainoksia kaikilla sivuilla, joten mainoksesi saatetaan näyttää toisella tai kolmannella sivulla tai jäljempänä tulevalla sivulla. Lue lisätietoja mainoksen sijainnin määräytymisestä.