Ensimmäisten mainosten löytäminen

Kun olet luonut mainokset, on tärkeää varmistaa, että ne näkyvät asiakkaille. Käytä mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua tai tarkista tilisi tilastotiedot selvittääksesi, näkyvätkö mainoksesi.

Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia tapoja tarkistaa, että mainoksesi ovat käynnissä.

Ohjeet

Mainosten esikatselu mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalulla

Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalulla näet, miltä tekstimainoksesi näyttävät Googlen hakutuloksissa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  2. Klikkaa Suunnittelu-osiosta Mainoksen esikatselu ja diagnoosi.
  3. Muuta asetuksia sivun yläosasta ja anna avainsana. Näet valitsemiesi asetusten perusteella esikatselun niistä mainoksista, jotka avainsana käynnistää.

Suosittelemme, että käytät mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua sen sijaan, että hakisit mainostasi Google.fi-sivustolla. Jos teet Google.fi-sivustolla hakuja, jotka käynnistävät mainoksesi, keräät näyttökertoja ilman klikkauksia. Tämä voi laskea klikkausprosenttiasi ja estää mainostasi näkymästä niin usein kuin se muuten voisi näkyä. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät sen mukaan kiinnosta sinua.

Jos et saa mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla selville, miksi mainoksesi eivät näy, käy läpi seuraava luettelo mahdollisista syistä:

Tarkista, että mainoksesi on käytössä ja hyväksytty

Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi ja valitse vasemmanpuolisesta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset. Käytössä olevan mainoksen nimen vieressä on vihreä pallo ja keskeytetyn mainoksen vieressä keskeytyskuvake. Jos haluat ottaa keskeytetyn mainoksen käyttöön, klikkaa keskeytyskuvaketta ja valitse Ota käyttöön.

Mainokset tarkistetaan sen varmistamiseksi, että ne ovat mainoskäytäntöjemme mukaisia. Toisia mainoksia voidaan näyttää Google-hakuverkostossa ennen kuin ne on tarkistettu, kun taas toisia ei välttämättä näytetä ollenkaan ennen tarkistusta. Jos mainoksesi hyväksytään, sitä aletaan näyttää ja tilisi tilastotietoihin alkaa kertyä näyttökertoja. Voit tarkistaa mainoksen hyväksymistilan Mainokset ja laajennukset ‑sivun Tila-sarakkeesta.

Tarkista, että mainoksesi saavat asiakasliikennettä

Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi ja valitse vasemmanpuolisesta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset. Mainokset-sivulla näet mainoksiasi koskevia tilastotietoja esimerkiksi klikkauksista, klikkausprosenteista ja monista muista asioista. Oikeassa yläkulmassa olevan ajanjakson valitsimen avulla voit suodattaa tilastoja päivämäärän mukaan. Voit myös klikata vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät, jos haluat katsella kampanja- tai mainosryhmäkohtaisia mainostilastoja.

Muokkaamalla taulukon sarakkeita voit valita, millaisia tietoja mainoksistasi näytetään. Muista kuitenkin, että Google Adsin raportointi ei ole reaaliaikaista. Tämä tarkoittaa, että et näe kolmen viime tunnin aikana saamiasi klikkauksia ja näyttökertoja.

Tarkista, että avainsanasi käynnistävät mainoksia
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainosryhmät ja valitse mainosryhmä, jonka avainsanat haluat tarkistaa.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanat.
  4. Tarkistettavasta avainsanasta riippuen klikkaa Haku-avainsanat tai Display-/videomainosten avainsanat.
  5. Tarkista, käynnistääkö avainsana mainoksesi, etsimällä Tila-sarake ja siirtämällä kohdistin avainsanan tilan päälle. Näytettävissä tilatiedoissa on mahdollisia syitä sille, miksi mainoksesi eivät näy hakutuloksissa.
Tarkista muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa mainostesi näyttämiseen

Mainoksen näyttöajat ja ‑paikat riippuvat monista eri tekijöistä. Tässä on joitakin tärkeimmistä:

• Kohdistaminen: Mainos näytetään yleensä vain käyttäjille, joille se on kohdistettu. Useimmiten tämä tarkoittaa ihmisiä, jotka tekevät hakuja avainsanoillasi valitulla kielellä ja valitussa sijainnissa. Jos yrität löytää mainoksesi, et välttämättä näe sitä, jos asetuksesi poikkeavat mainoksen kohdistusasetuksista. Jos esimerkiksi haet mainosta ollessasi Tampereella, mutta mainos on kohdistettu Turkuun, mainos ei näy haussa. Voit esikatsella mainostasi millä tahansa aluekohdistuksen asetuksilla, kun käytät mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua.
  • Mainoksen sijainti. Jos mainoksesi sijoitus ei ole tarpeeksi korkea, mainoksesi ei välttämättä näy Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Mainoksen sijoitus määräytyy mainoksen laadun (sen saamien laatupisteiden) ja asettamasi korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen mukaan. Google ei näytä samoja mainoksia kaikilla sivuilla, joten mainoksesi saatetaan näyttää toisella tai kolmannella sivulla tai jäljempänä tulevalla sivulla. Lue lisää mainoksen sijainnin määrittämisestä.
Löydä vianetsinnän avulla muita syitä sille, että et näe mainostasi

Vianetsintäominaisuudella voit löytää muita syitä sille, että et näe mainostasi.