Om innstillinger for språk, valuta, tidssone og tallformat

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Du kan endre visse Google Ads-kontoinnstillinger, for eksempel tallformatet og visningsspråket. Endringer i disse innstillingene påvirker ikke hvilke annonser folk ser. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan endre tallformat og visningsspråk, og hva du må gjøre dersom du har feil valuta eller tidssone.

Endre visningsspråket

Visningsspråket ditt er språket du ser når du bruker Google Ads. Hvis du vil endre språket for brukerne som annonsene dine vises for, kan du finne ut mer om hvordan språkmålretting fungerer.

Som standard brukes språket du har valgt i Google-kontoen. I denne veiledningen kan du se hvordan du angir et annet språk i Google Ads:

1. Gå til innstillingene for Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk for å vise Visningsspråk og tallformat-delen. Klikk så på Visningsspråk-rullegardinmenyen, og velg ønsket språk.
  3. Klikk på Lagre.

Endre tallformatet

Det er tallformatet som avgjør hvordan punktum og komma brukes når Google Ads viser et tall, for eksempel 2,000.50 kontra 2.000,50.

Med de ulike visningsspråkene er det bare visse tallformater du kan velge. I tillegg kan du bare velge ett tallformat for noen av visningsspråkene, så avhengig av hvilket språk du velger, kan det hende at denne innstillingen ikke kan endres.

1. Gå til innstillingene for Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk for å vise Visningsspråk og tallformat-delen. Klikk så på Tallformat-rullegardinmenyen, og velg tallformatet du vil bruke (etter land).
  3. Klikk på Lagre.
Innstillingen for tidssone

Tidssonen du oppgir når du oppretter kontoen, kan ikke endres. Ettersom denne innstillingen er så avgjørende for faktureringen og rapporteringen i kontoen, kan den ikke endres.

Hvis du vil administrere annonsene dine i en annen tidssone, må du derfor opprette en ny konto og legge inn ønsket tidssone som en del av denne prosessen.

Rapportene og statistikken om kontoen din påvirkes av tidssonen du velger. Hvis du for eksempel segmenterer rapporter etter tidspunkt, genereres resultatene i henhold til tidssonen oppgitt i kontoen din. Du kan velge mellom mer enn 200 tidssoner i Google Ads-kontoen, noe som omfatter de fleste standardtidssonene i verden.

Alle tidssoner må være i hele eller halve timeintervaller i forhold til GMT (Greenwich Mean Time). Hvis den lokale tidssonen din er en av de få som avviker fra GMT med et kvarter, har ikke Google Ads-systemet støtte for denne tidssonen. Du må da velge en annen tidssone i kontoen.

Merk: Du kan riktignok selv velge hvilken tidssone som skal brukes i kontoen, men alle elementene på faktureringssidene vises i tråd med i tidssonen PST (Pacific Standard Time). Husk at tidssonevalget bare påvirker administreringen av kontoen. Det har ingen innvirkning på hvilke steder annonsene dine kan vises.

Slik angir du tidssonen i nye kontoer:

1. Opprett en ny konto.
  2. Fyll ut informasjon om kontoen, og oppgi ønsket tidssone på Fakturering-siden.
Velg innstillingen for tidssone i managerkontoer

Google kan bare endre tidssonen i managerkontoer én gang, så velg den nye tidssonen med omhu. Forespørsler om å endre tidssonen må komme fra en administratorbruker, og tidssonen din kan bare flyttes østover, for eksempel fra GMT (Greenwich Mean Time) til IST (India Standard Time). Hvis du allerede har bedt om at tidssonen din endres, kan den ikke endres flere ganger.

Du kan be om at tidssonen for managerkontoen din endres, her.

Merk: Det er ikke lenger mulig å endre tidssonen i visningskontoer.

Valutainnstillingen

Når du oppretter en konto, angis valutaen for godt. Denne innstillingen kan ikke oppdateres fordi den brukes til å fastslå hvordan du skal faktureres.

Hvis du ønsker å betale med en annen valuta, må du opprette en ny konto og oppgi ønsket valuta under denne prosessen.

Sånn kan du angi ønsket valuta i nye kontoer:

1. Opprett en ny konto.
  2. Fyll ut kontoinformasjonen, og oppgi ønsket valuta på Fakturering-siden.

Valutaalternativene kan variere avhengig av hvilket land du registrerte kontoen i. I noen land kan bare bestemte valutaer benyttes.

Kopier kampanjer til nye kontoer

Hvis du må opprette en ny konto for å få endret valuta eller tidssone, kan du følge løsningene nedenfor for å kopiere kampanjer over til den nye kontoen. Vær oppmerksom på at historiske data ikke kopieres over med disse løsningene.

Hvis du har en managerkonto, kan du enkelt kopiere kampanjer og andre enheter over til den nye kontoen med kopiér-og-lim-inn-funksjonen.

Hvis du ikke har noen managerkonto, kan du kopiere kampanjer fra den gamle kontoen over til den nye kontoen via Google Ads Editor, Googles program for administrering av kampanjer utenfor internett.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kopiere over kampanjer via Google Ads Editor:

1. Opprett en ny konto.
  2. Last ned og installer Google Ads Editor.
  3. Last ned både den gamle og den nye kontoen din til Google Ads Editor.
  4. Kopiér kampanjer fra den gamle kontoen, og lim dem inn i den nye kontoen i Google Ads Editor.
  5. Klikk på Legg ut øverst til høyre i Google Ads Editor for å publisere endringene.
  6. Åpne den nye kontoen i Google Ads, og kontrollér at kampanjene er kopiert over.
  7. Kontrollér at alle kontoinnstillingene er korrekte.