Om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer

Hver gang du gir tilgang til Google Ads-kontoen din, kan du velge hvilke funksjoner brukeren kan påvirke, ved å tilordne et tilgangsnivå.

I denne artikkelen forklarer vi hvilke tilgangsnivåer du kan tilordne, samt funksjonene som er tilgjengelige for hvert tilgangsnivå.

Se også hvordan du gir eller fjerner tilgang til Google Ads-kontoen din.

Tilgangsnivåer

Kontotilgangsnivå Kun e-post Fakturering Lesetilgang Standard Administrativ
Kan motta e-postvarsler og rapporter
Kan se kampanjer og bruke planleggingsverktøy
Kan se faktureringsinformasjon
Kan redigere faktureringsinformasjon
Kan redigere og kjøre faktureringsrapporter
Kan bare gi e-posttilgang
Kan se brukere, administratorer og produktlinker
Kan redigere og kjøre rapporter om kampanjeresultat
Kan redigere kampanjer
Kan legge til eller fjerne produkttilknytninger
Kan gi kontotilgang, endre tilgangsnivåer og annullere invitasjoner fra andre brukere
Kan godta og avslå forespørsler om tilknytning til managerkontoer
Kan fjerne tilknytningen til managerkontoer
Kan gjennomgå autentiseringsmetoden og det siste påloggingstidspunktet til hver bruker
Kan legge til eller endre betalingsmåter på betalingsprofilnivå
Kan kjøre betalinger og legge til midler
(bare kontoer med automatiske betalinger)
Kan redigere informasjon i betalingsprofilen (adresse, språkinnstilling og avgiftsinformasjon)
Kan bytte mellom manuelle innbetalinger og automatiske betalinger (der dette er tillatt)
(bare fra automatisk til manuell)
Kan øke eller redusere grensen
(bare kontoer med automatiske betalinger)

(bare kontoer med automatiske betalinger)

(bare kontoer med automatiske betalinger)
Kan starte og fullføre annonsørbekreftelse

Tilgang for managerkontoer

Hvis du har godtatt en invitasjon til å knytte kontoen din sammen med en managerkonto, kan de som har administratortilgang til managerkontoen, få e-postvarsler og administrere kampanjene dine. Hvis managerkontoen har eierskap, kan brukerne som har administratortilgang til managerkontoen, også redigere brukertilgang, administratorer og produkttilknytninger i kontoen din. Finn ut mer om tilgangsnivåene for managerkontoer.

Tilgang til fakturering og betalinger

I Google Ads kan brukere med administrator- eller faktureringstilgang oppdatere informasjonen i betalingsprofilen til en organisasjon, for eksempel

• navn og adresse
  • skatte-ID-nummer (USA)
  • språkinnstilling
  • betalingsmåter (kan legge til og endre)

Brukere med administrator- eller faktureringstilgang kan gjøre disse endringene selv om de ikke er brukere av betalingsprofilen. Google Ads-administratorer kan fullføre alle trinnene i prosessen for annonsørbekreftelse. Disse handlingene var tidligere forbeholdt brukere av betalingsprofilen.

Når Google Ads-brukere gjør endringer i betalingsprofilen, får betalingsadministratorer et e-postvarsel. Merk deg at Google Ads-brukere ikke kan legge til eller fjerne brukere fra betalingsprofilen eller endre eksisterende brukertillatelser. Finn ut mer om tillatelser for betalingsbrukere.

Hvis du vil slå av denne funksjonen, kan du kontakte brukerstøtten for Google Ads.