Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilien linkittäminen

Linkittämällä Google Analytics ‑omaisuuden Google Ads ‑tiliisi voit helpottaa verkkosivustollasi mainoksen klikkauksen tai impression jälkeen tapahtuvan asiakastoiminnan analysointia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Analytics-omaisuuksia Google Ads ‑tiliisi ja muokata tai poistaa linkitettyjä omaisuuksia. Jos haluat lisätietoja, tutustu artikkeliin Tietoja Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilien linkittämisestä.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Google Adsin ja Google Analyticsin linkittäminen edellyttää, että sinulla on Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet. Pelkät Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet riittävät aiemmin luodun linkityksen poistamiseen ja muokkaamiseen Google Adsissa.

Jos sinulla on ongelmia näiden tilien linkittämisessä, käytä vianetsintäominaisuutta.

Ohjeet

Google Analytics ‑omaisuuden linkittäminen Google Ads ‑tiliin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta . Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  4. Näet seuraavaksi Google Analytics ‑omaisuudet, joihin sinulla on pääsy. Tila-sarakkeesta näet, onko omaisuus linkitetty Google Adsiin. (Jos Analytics-omaisuutta ei näy tässä, varmista, että sinulla on kyseisen omaisuuden muokkausoikeudet.)
  5. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Linkitä niiden omaisuuksien vierestä, jotka haluat linkittää Google Adsiin. Voit linkittää niin monta omaisuutta kuin haluat.
  6. Näkyviin tulee jompikumpi alla eritellyistä näytöistä:
    • Jos valitsemallasi omaisuudella on vain yksi näkymä, näkyvissä on kyseisen näkymän nimi. Valitse Tuo sivuston tiedot, jotta voit nähdä Google Analytics ‑datan Google Ads ‑raporteissa.
    • Jos omaisuudella on monta näkymää, näet luettelon näkymistä, jotka voit linkittää. Voit tehdä jokaisessa näkymässä seuraavasti:
      • Linkitä: Tämä määrittää, että Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja että Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda Google Adsiin. Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat.
      • Tuo sivuston mittarit: (Suositeltu) Valitse yksi näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tätä näkymää käytetään tilisi sivuston interaktiivisuustietojen näyttämiseen Google Analytics ‑raporttisarakkeissa. Huomaa, että sinun on lisättävä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihin. Yleensä data ja sarakkeet näkyvät Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä tuontiprosessi voi viedä kauemmin. Kun data on tuotu, voit lisätä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Linkitettyjen Analytics‑omaisuuksien muokkaaminen tai linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  5. Näet seuraavaksi Google Analytics ‑omaisuudet, joihin sinulla on pääsy.
    • Jos haluat vaihtaa linkitetyt näkymät tai näkymän, josta sivuston mittarit tuodaan, klikkaa Näkymät‑sarakkeen datan vieressä olevaa kynäkuvaketta Muokkaa. Kun olet tehnyt muutokset, valitse Tallenna.
    • Jos haluat poistaa omaisuuden linkityksen Google Ads ‑tililtäsi, klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Poista linkitys.