Tuotteen linkittäminen: Google Analytics (Universal Analytics) ‑mittauskokonaisuuden linkittäminen Google Adsiin

Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analytics ‑omaisuuden linkittämisestä Google Ads ‑tiliin. Universal Analytics tarkoittaa edellisen sukupolven Analyticsia. Tämä oli verkkosivustojen oletusomaisuus 14.10.2020 asti.

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet ovat erilaisia kuin Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet (jotka tunnettiin aikaisemmin sovellus + sivusto ‑mittauskokonaisuuksina). Lue lisää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien linkittämisestä Google Adsiin.

Jos sinulla on Google Analyticsissa luotu Universal Analytics ‑mittauskokonaisuus, voit linkittää sen Google Ads ‑tiliisi. Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden linkittäminen Google Ads ‑tiliin auttaa analysoimaan sitä, mitä asiakkaat tekevät verkkosivustollasi mainoksen klikkauksen tai impression jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden Google Ads ‑tiliin ja miten voit muokata tai poistaa linkitettyjä mittauskokonaisuuksia.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksia Google Adsiin, sinulla on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‑tilille ja muokkausoikeudet Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen. Linkityksen poistamiseen ja muokkaamiseen Google Adsissa riittävät Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.

Ohjeet

Google Analytics (Universal Analytics) ‑mittauskokonaisuuden linkittäminen Google Adsiin

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Etsi Googlelta-kohdasta "Google Analytics (UA)" ja klikkaa Tiedot.
  4. Näet Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet, joihin sinulla on pääsy. Tila-sarakkeesta näet, onko mittauskokonaisuus linkitetty Google Adsiin. (Jos mittauskokonaisuutta ei näy, varmista, että sinulla on sen muokkausoikeudet.)
  5. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Linkitä niiden mittauskokonaisuuksien vierestä, jotka haluat linkittää Google Adsiin. Voit linkittää niin monta omaisuutta kuin haluat.
  6. Sivuston mittareiden tai näkymien importoiminen Analyticsista Google Adsiin:
    1. Jos valitsemallasi mittauskokonaisuudella on vain yksi näkymä, näet kyseisen näkymän nimen. Valitse Tuo sivuston mittarit nähdäksesi Analytics-datan Google Ads ‑raporteissa.
    2. Jos mittauskokonaisuudella on monta näkymää, näet näkymät, jotka voit linkittää. Voit tehdä jokaisessa näkymässä seuraavasti:
      1. Linkitä: Jos luot linkityksen, Google Adsin klikkaus- ja kustannusdata on käytettävissä Analyticsissa ja Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda Google Adsiin. Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat.
      2. Tuo sivuston mittarit: (Suositus) Valitse yksi näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tätä näkymää käytetään sivuston aktivoitumismittareiden näyttämiseen tilisi Analytics‑raportointisarakkeissa. Huomaa, että sinun tulee lisätä Analytics-sarakkeet Google Ads ‑raportteihin. Yleensä Analytics-data näkyy Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua, mutta suurilla tileillä tuonti voi viedä kauemmin. Kun data on tuotu, voit lisätä Analytics-sarakkeet Google Ads ‑raportteihin.
  7. Klikkaa Tallenna.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden (Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden) ja Google Adsin välisen linkityksen poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Etsi Linkitetyt tilit ja tuotteet ‐kohdasta "Google Analytics (UA)" ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  5. Näet Analytics‑mittauskokonaisuudet, joihin sinulla on pääsy.
    • Jos haluat vaihtaa linkitettyjä näkymiä tai näkymän, josta sivuston mittarit tuodaan, klikkaa Näkymät‑sarakkeen datan vieressä olevaa kynäkuvaketta Muokkaa. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna.
    • Jos haluat poistaa mittauskokonaisuuden linkityksen Google Ads ‑tililtäsi, klikkaa Toimenpiteet‑sarakkeesta Poista linkitys.

Kun olet poistanut Analytics-mittauskokonaisuuden linkityksen:

• Google Adsin istuntodata (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) näkyy edelleen Google Ads ‑raporteissa, mutta uudet istunnot, jotka ovat alkaneet klikkauksista Google Ads ‑tileillä mittauskokonaisuuden poistamisen jälkeen, näkyvät merkinnällä "(not set)."
  • Linkkiin perustuviin uudelleenmarkkinointilistoihin ei enää lisätä uusia käyttäjiä.
  • Google Adsiin ei enää tuoda tavoitteita tai tapahtumia Analyticsista.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.