Link Google Analytics- og Google Ads-konti

Hvis du linker en Google Analytics-ejendom til din Google Ads-konto, får du lettere ved at analysere kundeaktiviteten på dit website efter et annonceklik eller en eksponering.

I denne artikel forklarer vi, hvordan du linker Analytics-ejendomme til din Google Ads-konto, og hvordan du redigerer eller fjerner linkede ejendomme. Du kan få flere baggrundsoplysninger ved at læse Om linkning af Google Analytics og Google Ads.

Før du begynder

Hvis du vil linke Google Ads og Google Analytics, skal du have administratoradgang til en Google Ads-konto og "redigeringstilladelse" til en Google Analytics-konto. Hvis du vil fjerne eller redigere et allerede oprettet link fra Google Ads, behøver du kun at have administratoradgang til en Google Ads-konto.

Hvis der opstår problemer, når du linker disse konti, kan du bruge vores fejlfinding.

Vejledning

Sådan linkes Google Analytics-ejendomme til Google Ads-konti

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på din konto. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  3. Klik på Info under "Google Analytics".
  4. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, du har adgang til. Kolonnen "Status" viser, om en ejendom er linket til Google Ads. Hvis den aktuelle Analytics-ejendom ikke vises her, skal du kontrollere, om du har redigeringstilladelse til den pågældende ejendom.
  5. Find kolonnen "Handlinger", og klik på Link ud for de ejendomme, du vil linke til Google Ads. Du kan linke lige så mange ejendomme, du vil.
  6. Nu vises et af de to nedenfor beskrevne skærmbilleder:
    • Hvis den ejendom, du har valgt, kun har én visning, vises navnet på den pågældende visning. Vælg Importér website-metrics for at få vist Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.
    • Hvis ejendommen har flere visninger, får du vist en liste med visninger, du kan linke. For hver visning kan du gøre følgende:
      • Link: Dermed bliver klik- og omkostningsdata fra Google Ads tilgængelige i Analytics og Analytics-mål og -transaktioner tilgængelige til import i Google Ads. Link lige så mange visninger, som du vil.
      • Importér websitemetrics: (Anbefales) Vælg én visning, hvorfra du vil importere metrics for websiteengagement. Denne visning bliver brugt til visning af metrics for websiteengagement i Google Analytics-rapporteringskolonnerne på din konto. Bemærk! Du skal føje Google Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter.
  7. Klik på Gem.

Sådan redigerer eller fjerner du linkede Analytics-ejendomme

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "Google Analytics".
  5. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, du har adgang til.
    • Klik på blyantikonet (Rediger) ud for dataene i kolonnen "Visninger" for at ændre, hvilke visninger der er linket, eller hvilken visning der importeres website-metrics fra. Klik på Gem, når du har foretaget dine ændringer.
    • Klik på Fjern link i kolonnen "Handlinger" for at fjerne linket til en ejendom fra din Google Ads-konto.