Odotettu klikkausprosentti: Määritelmä

Tällä avainsanan tilalla mitataan sitä, kuinka todennäköisesti mainoksiasi klikataan, kun ne näytetään kyseistä avainsanaa käytettäessä – riippumatta mainoksesi sijainnista, laajennuksista tai muista mainosmuodoista, jotka voivat vaikuttaa mainostesi näkyvyyspotentiaaliin ja näkyvyyteen.

Tila ennustaa, kuinka todennäköisesti avainsana johtaa mainosten klikkaukseen. Google Ads arvioi mainoksen sijainnin perusteella, kuinka hyvin avainsana on toiminut aikaisemmin, mikä otetaan huomioon tilan määrittämisessä. Google Adsin määrittämä tilin avainsanan odotettu klikkausprosentti on arvio, joka perustuu oletukselle, että hakutermi vastaa tarkasti kyseistä avainsanaa. Google Ads laskee tarkemman odotetun klikkausprosentin huutokauppahetkellä (kun käyttäjän hakutermi saa jonkin mainoksistasi näkymään) hakutermien, laitetyypin ja muiden huutokaupan aikaisten tekijöiden perusteella.

Mahdollisia tiloja on kolme: keskitasoa parempi, keskitaso tai alle keskitason.

• Keskitaso- tai Keskitasoa parempi -tila tarkoittaa, että avainsanan odotetussa klikkausprosentissa ei ole merkittäviä ongelmia kaikkiin muihin Google Adsin avainsanoihin verrattuna.
  • Alle keskitason -tila tarkoittaa, että mainostekstiä kannattaa ehkä muokata niin, että se liittyy tarkemmin suosituimpiin avainsanoihisi.
  • Tilan avulla tunnistat avainsanat, jotka eivät ehkä ole riittävän osuvia ollakseen tehokkaita.
  • Odotettu klikkausprosentti on ennuste, joten se eroaa tilin Klikkausprosentti-sarakkeessa näkyvistä todellisista klikkausprosenteista. Toisin kuin Klikkausprosentti-sarakkeessa, tätä tilaa määritettäessä otetaan huomioon se, miten tehokas avainsana on sekä omalla tililläsi että kaikkien muiden mainostajien tileillä. Lisäksi tätä tilaa määritettäessä ei oteta huomioon mainoksen sijainnin sekä laajennusten ja muiden mainoksen näkyvyyspotentiaaliin ja näkyvyyteen vaikuttavien tekijöiden vaikutusta.
  • Avainsanalla voi olla korkeat laatupisteet ja alhainen odotettu klikkausprosentti (tai päinvastoin), koska Google Ads ottaa huomioon useita eri laatutekijöitä määrittäessään laatupisteitä. Vaikka kokonaislaatupisteet ovat korkeat, saatat ehkä tunnistaa mahdollisia parannettavia alueita tarkastelemalla yksittäisiä tekijöitä.
  • Keskeytettyjen avainsanojen pisteet säilyvät samoina kuin ne olivat niiden ollessa viimeksi aktiivisia. Sen vuoksi näitä pisteitä ei ehkä kannata tarkastella pitkän ajan päästä. Kannustamme mainostajia keskittymään aktiivisiin avainsanoihin laatupisteidensä alitietoja tarkastellessaan, koska nämä pisteet päivittyvät jatkuvasti.