Over interactieve videoadvertenties

Als u TrueView-videoadvertenties weergeeft om uw ideale doelgroep te bereiken en meer bekendheid te genereren, kunt u met behulp van interactieve functies de betrokkenheid van uw doelgroep vergroten.

Als u interactieve elementen toevoegt, kunnen kijkers niet alleen uw videoadvertenties bekijken, maar ook een sterkere band met uw merk ontwikkelen. Door uw videoadvertenties interactief te maken, kunt u deze ook zodanig aanpassen dat u specifieke advertentiedoelen beter behaalt, zoals het genereren van app-installaties, aankopen van producten of bezoeken aan uw website.

Hieronder volgen enkele manieren waarop u uw videoadvertenties interactief kunt maken:

Doel Interactieve functie Waar u deze kunt maken
Betrokkenheid bij uw videoadvertentie of merk vergroten

Kaarten

• Breng de functies van een product of service onder de aandacht in een video.
  • Promoot andere video's of afspeellijsten om vervolgbetrokkenheid bij uw kanaal te genereren.

Eindschermen

• U kunt handmatig een eindscherm in YouTube-video's maken om verdere betrokkenheid bij uw merk te stimuleren.
YouTube
Bezoeken aan uw website stimuleren

Call-to-action

• Spoor kijkers aan om door te klikken naar uw website via verbeterde klikdoelen.
Google Ads
Kijkers aansporen om uw producten te kopen

Shopping-kaarten

• Geef vermeldingen met productgegevens uit uw gekoppelde Merchant Center-account weer.
  • Koppel kijkers aan producten die ze al hebben bekeken of die zijn gerelateerd aan de video waar ze naar kijken.
Google Ads: campagne van het type 'Winkelen met TrueView'
Bezoeken aan uw website stimuleren en het aantal conversies vergroten

TrueView for Action-campagnes

• Geef een overlay met call-to-action of een koptekst weer om klikken naar uw site te genereren.

Automatische eindschermen

• Geef aan het eind van uw videoadvertentie een automatisch gegenereerd scherm weer dat kijkers aanspoort een actie uit te voeren, zoals een app installeren.
Google Ads - 'TrueView for Action'-campagne

Facturering voor TrueView-videoadvertenties is gebaseerd op kosten per weergave (CPV). Dat houdt in dat u alleen betaalt wanneer een kijker dertig seconden van uw video bekijkt (of de gehele video als deze korter dan dertig seconden is) of andere interactie met uw video heeft, zoals kaartteasers of -pictogrammen of begeleidende banners.

Opmerking: Sommige interactieve functies worden mogelijk niet op alle apparaten en platforms ondersteund. Zo ondersteunt de mobiele site van YouTube (m.youtube.com) bijvoorbeeld niet alle functies op mobiel.

Hieronder volgt meer informatie over elke interactieve functie:

Kaarten

Kaarten worden gemaakt in YouTube en worden per video weergegeven op desktopcomputers en mobiele apparaten. U kunt een uiteindelijke URL kiezen in een lijst van geschikte sites en, afhankelijk van het type kaart, de afbeelding, titel en call-to-action-tekst aanpassen.

Op het opgegeven tijdstip wordt enkele seconden een teaser weergegeven. Kijkers die hierop klikken, hebben direct toegang tot de kaart. Tijdens de hele video krijgen kijkers een pictogram te zien wanneer ze op een desktopcomputer de muisaanwijzer op de speler plaatsen of wanneer de bediening van de speler wordt weergegeven op een mobiel apparaat. Als kijkers op het pictogram klikken, kunnen ze alle kaarten bekijken die in de video zijn opgenomen.

Informatie over hoe u kaarten kunt instellen voor uw video's in YouTube.

Call-to-action

Een call-to-action (CTA) spoort kijkers aan door te klikken naar uw website. Een CTA kan worden weergegeven als extra klikdoel naast uw videoadvertentie. U kunt een CTA instellen door op het selectievakje 'Call-to-action' te klikken wanneer u een TrueView-advertentie maakt. De CTA kan worden aangepast aan specifieke toepassingen, zoals 'Vraag een offerte aan', 'Boek nu' of 'Meld u aan'. Een CTA klikt door naar uw uiteindelijke URL.

TrueView for Action-campagnes in Google Ads

TrueView for Action is een nieuwe indeling en biedoptimalisatie die is ontworpen om acties aan het einde van de trechter te genereren, zoals klikken op websites en conversies. De TrueView for Action-indeling omvat een aangepaste en verbeterde call-to-action voor websiteklikken en conversies die consistent op mobiele apparaten worden uitgevoerd (als begeleidend item in de staande modus en als CTA in de liggende modus), evenals op desktop (begeleidende banner). De CTA kan worden aangepast aan specifieke toepassingen, zoals 'Vraag een offerte aan', 'Boek nu' of 'Meld u aan'. Meer informatie over het instellen van TrueView for Action-campagnes in Google Ads

Shopping-kaarten

In campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' worden Shopping-kaarten gebruikt om videoadvertenties interactief te maken. Kijkers worden rechtstreeks gekoppeld aan producten die ze al hebben bekeken of die zijn gerelateerd aan de video waar ze naar kijken. De campagnes worden gemaakt in Google Ads en geven alleen InStream TrueView-advertenties weer. De productafbeeldingen en -gegevens worden gegenereerd op basis van informatie in een gekoppeld Google Merchant Center-account.

Er wordt enkele seconden lang een teaser met de naam van een product weergegeven en kijkers die hierop klikken, krijgen de Shopping-kaart te zien. Op elk ander punt in de video kunnen kijkers op een pictogram klikken om de Shopping-kaarten te bekijken. Er kunnen maximaal zes Shopping-kaarten worden weergegeven in uw videoadvertentie, afhankelijk van het aantal geschikte producten in uw feed.

• Opmerking: Wanneer Shopping-kaarten worden toegevoegd aan een videoadvertentie, vervangen ze eventuele andere kaarten of overlays met call-to-action die zijn gemaakt voor die video in YouTube.

Hoe Shopping-kaarten werken

Shopping-kaarten gebruiken uw Merchant Center-productgegevens en kunnen worden gepersonaliseerd op basis van remarketinggegevens of andere doelgroepsignalen. Daarnaast kunt u met het productfilter aangeven welke producten kunnen worden weergegeven op Shopping-kaarten.

Als u dynamische remarketing voor display-advertenties heeft ingesteld, gebruiken Shopping-kaarten dezelfde informatie om kaarten dynamisch te genereren op basis van items die bezoekers eerder op uw site hebben bekeken. Als u geen dynamische remarketing heeft ingesteld in Google Ads, kunt u aangepaste filters maken op basis van kenmerken uit uw productgegevens, waaronder merk, producttype, label voor Google-Ads en advertentiegroepen.

Eindschermen

Er zijn twee soorten eindschermen: automatische eindschermen (die in Google Ads worden gegenereerd en alleen in uw videoadvertenties worden weergegeven) en YouTube-eindschermen (die in YouTube worden gemaakt). Automatische eindschermen zijn automatisch gegenereerde schermen die enkele seconden zichtbaar zijn aan het eind van uw videoadvertentie, om informatie over uw product of service weer te geven. YouTube-eindschermen worden ingesteld door de creator in YouTube en worden weergegeven in organische en advertentieweergaven van uw video.

YouTube-eindschermen

In YouTube kunt u aangepaste eindschermen maken en deze toevoegen aan het eind van uw video's. U kunt dit in Creator Studio doen vanuit uw Google-account. Alleen video's van minimaal 25 seconden kunnen een eindscherm hebben. U kunt ze gebruiken om meer kijkers aan te trekken en:

• kijkers naar andere video's, afspeellijsten of kanalen op YouTube te leiden,
  • abonnees te genereren voor uw kanaal,
  • uw website, merchandise en crowdfundingcampagnes te promoten.

Meer informatie over het toevoegen van eindschermen aan video's in YouTube

Automatische eindschermen

Automatische eindschermen leiden tot betere prestaties van advertenties bij uw doelgroep omdat ze informatie bieden die kijkers aanspoort een actie uit te voeren, zoals uw mobiele app installeren of uw producten kopen. In Google Ads worden automatische eindschermen automatisch gegenereerd op basis van informatie uit uw campagne. In campagnes voor mobiele-app-installatie bevat het eindscherm bijvoorbeeld details over uw app, zoals de naam en de prijs, evenals een link om de app te installeren.

Meer informatie over automatische eindschermen voor videoadvertenties

Opmerking: Wanneer automatische eindschermen zijn ingeschakeld, worden YouTube-eindschermen niet weergegeven.

Advertentiebeleid voor interactieve functies

Alle interactieve functies die u in uw TrueView-videoadvertenties gebruikt, zoals CTA-overlays, eindschermen en kaarten, moeten voldoen aan het advertentiebeleid van Google Ads.