Interaktiiviset videomainokset

Jos käytät TrueView-videomainoksia ihanteellisen yleisön tavoittamiseen ja brändisi tunnettuuden lisäämiseen, voit aktivoida yleisöäsi tehokkaasti interaktiivisilla ominaisuuksilla.

Kun lisäät videomainoksiisi interaktiivisia elementtejä, katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa brändisi kanssa aktiivisemmin kuin ainoastaan katsomalla videomainoksen ja nauttimalla siitä. Videomainostesi tekeminen interaktiivisiksi voi myös auttaa sinua räätälöimään mainoksiasi niin, että saavutat aiempaa paremmin mainontatavoitteesi, kuten sovellusasennusten, tuoteostojen tai verkkosivustokäyntien lisäämisen.

Voit tehdä videomainoksistasi interaktiivisia esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Tavoite Interaktiivinen ominaisuus Luontipaikka
Videomainoksesi tai brändisi käytön aktivoiminen

Kortit

• Esittele videossa tuotteen tai palvelun ominaisuuksia
  • Mainosta muita videoita tai soittolistoja, jotta kanavasi aktiivinen seuraaminen jatkuu

Päätösruudut

• Voit aktivoida katsojia brändisi suhteen luomalla YouTube-videoille manuaalisesti päätösruudun.
YouTube
Verkkosivustokäyntien lisääminen

Toimintakehotus

• Kannusta katsojia klikkaamaan verkkosivustollesi ohjaavia parannettuja klikkauskohteita.
Google Ads
Katsojien kannustaminen ostamaan tuotteitasi

Ostokortit

• Näytä tuotetietoja linkitetyltä Kauppiasportaali-tililtäsi
  • Näytä katsojille tuotteita, joita he ovat katselleet aiemmin tai jotka liittyvät heidän parhaillaan katsomaansa videoon
Google Ads – TrueView for Shopping ‑kampanja
Verkkosivustokäyntien ja konversioiden määrän kasvattaminen

TrueView for Action ‑kampanjat

• Näytä toimintakehotuspeittokuva tai otsikkotekstin peittokuva saadaksesi lisää klikkauksia sivustollesi.

Automaattiset päätösruudut

• Näytä videomainoksesi lopussa automaattisesti luotu ruutu, joka kannustaa katsojia tekemään jotakin, kuten asentamaan sovelluksen.
Google Ads – TrueView for Action ‑kampanja

TrueView-videomainoksista laskutetaan katselukertakohtaisen hinnan perusteella. Maksat silloin, kun katsoja katsoo videostasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se kestää alle 30 sekuntia) tai reagoi videoon muulla tavoin, esimerkiksi klikkaamalla korttitiiseriä tai ‑kuvaketta tai täydentävää banneria.

Huom. Joitakin interaktiivisia ominaisuuksia ei välttämättä tueta kaikilla laitteilla tai alustoilla. Esimerkiksi YouTube‑mobiilisivusto (m.youtube.com) ei tue kaikkia ominaisuuksia mobiililaitteilla.

Tässä on lisätietoja kustakin interaktiivisesta ominaisuudesta:

Kortit

Kortit luodaan YouTubessa ja niitä näytetään videokohtaisesti työpöytäversiossa ja mobiililaitteilla. Voit lisätä korttiin lopullisen URL-osoitteen hyväksyttyjen sivustojen luettelosta. Kortin tyypin mukaan voit myös yksilöidä sen kuvan, nimen ja toimintakehotustekstin.

Videossa näkyy tiiseri määritettynä aikana muutaman sekunnin ajan. Käyttäjät voivat avata kortin suoraan klikkaamalla tiiseriä. Muissa videon kohdissa kuvake näkyy uudelleen, kun hiiren osoitin viedään soittimen päälle tai kun soittimen säätimet näkyvät mobiililaitteessa. Klikkaamalla kuvaketta katsojat voivat selata kaikkia videossa olevia kortteja.

Katso, miten voit määrittää kortteja YouTube-videoihin.

Toimintakehotus

Toimintakehotus kannustaa katsojia klikkaamaan verkkosivustollesi ohjaavaa linkkiä. Toimintakehotus voi näkyä videomainoksesi vieressä lisäklikkauskohteena. Voit määrittää toimintakehotuksen klikkaamalla toimintakehotuksen valintaruutua TrueView-mainoksen luomisen yhteydessä. Toimintakehotus voidaan räätälöidä sen tarkoituksen mukaan. Toimintakehotus voi olla esimerkiksi Pyydä tarjous, Varaa nyt tai Rekisteröidy. Toimintakehotusta klikkaavat käyttäjät ohjataan lopulliseen URL-osoitteeseesi.

Google Adsin TrueView for Action ‑kampanjat

TrueView for Action on uusi mainosmuoto ja hintatarjousten optimointitapa, jonka tarkoituksena on edistää toimintaa (kuten verkkosivuston klikkauksia ja konversiota) suppilon loppuosassa. TrueView for Action ‑muoto sisältää räätälöidyn ja parannetun toimintakehotuksen, jolla saadaan verkkosivuston klikkauksia ja konversioita. Toimintakehotus näkyy johdonmukaisesti mobiililaitteilla (täydentävä banneri pystysuunnassa ja toimintakehotus vaakasuunnassa) ja tietokoneilla (täydentävä banneri). Toimintakehotus voidaan räätälöidä sen tarkoituksen mukaan. Toimintakehotus voi olla esimerkiksi Pyydä tarjous, Varaa nyt tai Rekisteröidy. Lue lisätietoja TrueView for Action ‑kampanjoiden määrittämisestä Google Adsissa.

Ostokortit

TrueView for Shopping ‑kampanjoissa videomainoksista tehdään interaktiivisia ostokorttien avulla. Tämä tapahtuu linkittämällä katsojat suoraan tuotteisiin, joita he ovat katselleet aiemmin tai jotka liittyvät heidän parhaillaan katsomaansa videoon. Ostokortit luodaan Google Adsissa ja niitä näytetään vain TrueView In-Stream ‑mainoksissa. Tuotekuvat ja ‑tiedot luodaan linkitetyn Google Kauppiasportaali ‑tilin tiedoista.

Videossa näytetään muutaman sekunnin ajan tuotteen nimen sisältävä tiiseri, ja tiiseriä klikkaavat katsojat näkevät ostokortin. Videon muissa kohdissa katsojat voivat selata ostokortteja klikkaamalla kuvaketta. Videomainoksessa voi näkyä enintään kuusi ostokorttia syötteen kelvollisten tuotteiden määrän mukaan.

• Huom. Kun videomainokseen lisätään ostokortteja, ne korvaavat kaikki muut kortit tai toimintakehotuspeittokuvat, jotka on luotu kyseiselle videolle YouTubessa.

Ostokorttien toiminta

Ostokorteissa käytetään Kauppiasportaali-tilin tuotetietoja, ja ostokortteja voi personoida joko uudelleenmarkkinointitietojen tai muiden yleisösignaalien avulla. Lisäksi tuotesuodattimen avulla voi määrittää, mitä tuotteita ostokorteissa voi näkyä.

Ostokortit luodaan dynaamisesti niiden tuotteiden perusteella, joita vierailijat ovat katselleet aiemmin sivustollasi, samojen tietojen avulla kuin Display-verkoston mainosten dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa. Jos et ole ottanut käyttöön dynaamista uudelleenmarkkinointia Google Adsissa, voit luoda muokattuja suodattimia tuotetietoattribuuttien perusteella, joita ovat esimerkiksi brändi, tuotetyyppi, Google Ads ‑tunniste ja mainosten ryhmittely.

Päätösruudut

Päätösruutuja on kahdenlaisia: Automaattisia päätösruutuja luodaan Google Adsissa ja näytetään vain videomainoksissasi. YouTube-päätösruudut puolestaan luodaan YouTubessa. Automaattiset päätösruudut ovat automaattisesti luotuja ruutuja, jotka näkyvät muutaman sekunnin ajan vain videomainoksen lopussa ja sisältävät yksityiskohtia tuotteestasi tai palvelustasi. YouTube-päätösruutuja taas luovat videoiden tekijät YouTubessa, ja ne näytetään videosi maksuttomilla näyttökerroilla ja videomainoksen näyttökerroilla.

YouTuben päätösruudut

YouTubessa voit tehdä omia päätösruutuja ja lisätä ne videoidesi loppuun YouTube-tilisi Creator Studiolla. Videon on oltava pituudeltaan vähintään 25 sekuntia, jotta siinä voi olla päätösruutu. Päätösruutujen avulla voit saada lisää katsojia, minkä lisäksi voit

• ohjata katsojia muihin YouTube-videoihin, ‑soittolistoihin tai ‑kanaviin
  • kutsua katsojia kanavasi tilaajiksi
  • mainostaa verkkosivustoasi, tuotteitasi ja joukkorahoituskampanjoitasi.

Lisätietoja päätösruutujen lisäämisestä YouTube-videoihin

Automaattiset päätösruudut

Päätösruudut lisäävät mainostesi tehokkuutta kannustamalla katsojia toimintaan, kuten asentamaan mobiilisovelluksesi tai ostamaan tuotteitasi. Päätösruudut luodaan Google Adsissa automaattisesti kampanjasi tietojen pohjalta. Jos kyseessä on esimerkiksi mobiilisovelluksen asennuskampanja, päätösruudussa näytetään tietoja sovelluksestasi, kuten nimi, hinta ja asennuslinkki.

Lisätietoja videomainosten automaattisista päätösruuduista

Huom. Kun automaattiset päätösruudut ovat käytössä, YouTube-päätösruutuja ei näytetä.

Interaktiivisia ominaisuuksia koskevat mainostuskäytännöt

Kaikkien TrueView-videomainoksissa käytettävien interaktiivisten ominaisuuksien, kuten toimintakehotuspeittokuvien, päätösruutujen ja korttien, on oltava Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia.