Videomainosten interaktiiviset ominaisuudet

Jos käytät videomainoksia ihanneyleisön tavoittamiseen ja bränditietoisuuden lisäämiseen, voit aktivoida yleisöäsi tehokkaasti interaktiivisilla ominaisuuksilla.

Kun lisäät videomainoksiisi interaktiivisia elementtejä, katsojat voivat olla aktiivisemmin tekemisissä brändisi kanssa sen sijaan, että he vain katsoisivat mainoksesi. Tekemällä videomainoksista interaktiivisia voit myös räätälöidä niitä niin, että saavutat paremmin mainontatavoitteesi (esim. bränditietoisuuden, sivustokäyntien tai tuoteostojen lisääminen).

Huom. Joitakin interaktiivisia ominaisuuksia ei välttämättä tueta kaikilla laitteilla ja alustoilla.

Tuetut interaktiiviset ominaisuudet

Google Adsissa

• Automaattiset päätösruudut: Lisää videomainoksesi loppuun automaattisesti luotu ruutu, joka kannustaa katsojia tekemään jotakin, kuten asentamaan sovelluksen.
  • Toimintakehotuspainike: Kannusta katsojia käymään sivustollasi toimintakehotuspainikkeen avulla.
  • Elementit: Kerro lisää yrityksestäsi lisäämällä mainokseen elementtejä, joissa on esimerkiksi linkkejä tiettyihin sivustosi osiin tai liidilomake, jolla käyttäjät voivat lähettää yhteystietonsa.
  • Kauppiaskeskuksen tuotesyötteet: Tee videomainoksistasi virtuaalinen julkisivu interaktiivisen tuotesyötteen avulla (voit luoda sen Kauppiaskeskuksessa).
  • Aiheeseen liittyvät videot: Kun videomainoksesi näkyy YouTubessa, sen yhteydessä voi näkyä aiheeseen liittyviä videoita.

YouTube Studiossa

• Päätösruudut: Luo YouTube-videollesi päätösruutu, joka aktivoi katsojia olemaan tekemisissä brändisi kanssa.
Huom. Kaikkien videomainoksissasi käytettävien interaktiivisten ominaisuuksien on oltava Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia.

Alla olevia osioita laajentamalla voit lukea lisää näistä interaktiivisista ominaisuuksista.

Toimintakehotuspainike

Toimintakehotuspainike kannustaa katsojia käymään verkkosivustollasi. Voit ottaa painikkeen käyttöön lisäämällä tekstiä Toimintakehotus-kenttään videomainosta luodessasi. Painikkeen voi muokata tiettyä käyttötarkoitusta varten: siinä voi lukea esimerkiksi "Pyydä tarjous", "Varaa nyt" tai "Rekisteröidy".
Katsoessaan videomainoksia YouTubessa katsojat voivat käyttää toimintakehotuspainikkeita puhelimella, tietokoneella ja TV:ssä.

Mobiililaitteella ja tietokoneella katsoja voi valita toimintakehotuspainikkeen ja siirtyä sivustollesi laitteensa selaimella.

Esimerkkimainos, joka näkyy YouTuben katselusivulla mobiililaitteella

Esimerkkimainos, joka näkyy YouTuben katselusivulla tietokoneella

Jos katsoja on kirjautunut YouTube on TV ‑sovellukseen, hän voi lähettää painikkeen avulla linkin mobiililaitteelleen ja siirtyä sitten sivustollesi laitteen selaimella. Televisiossa tämä painike on käytettävissä vain niissä videokampanjoissa, joiden tavoitteena on "Bränditietoisuus ja tavoittavuus" tai "Tuotteen ja brändin harkinta".
Kuva, jossa on esimerkki ohitettavasta In-Stream-mainoksesta

Päätösruudut

Päätösruutuja on kahdenlaisia: automaattisia ja YouTube-päätösruutuja. Automaattiset päätösruudut luodaan Google Adsissa, ja ne näkyvät videomainoksissasi. YouTube-päätösruudut luodaan YouTube Studiossa, ja ne voivat näkyä kanavasi videoissa ja videomainoksissasi.

Automaattiset päätösruudut

Automaattiset päätösruudut voivat parantaa mainontasi tuloksia kannustamalla katsojia tekemään asioita, kuten asentamaan mobiilisovelluksesi tai ostamaan tuotteitasi. Päätösruudut luodaan Google Adsissa automaattisesti kampanjasi tietojen pohjalta, ja ne näkyvät muutaman sekunnin ajan videomainoksesi lopussa. Jos sinulla on esimerkiksi Sovelluskampanja, päätösruudussa näkyy tietoja sovelluksestasi (esim. nimi, hinta ja asennuslinkki).
Huom. Kun automaattiset päätösruudut ovat käytössä, YouTube-päätösruudut eivät näy.

YouTube-päätösruudut

Voit luoda omia YouTube-päätösruutuja lisättäväksi videoidesi loppuun, kun kirjaudut YouTube Studioon Google-tililläsi. Videon keston on oltava vähintään 25 sekuntia, jotta siinä voi olla päätösruutu. Päätösruutujen avulla voit saada lisää katsojia, minkä lisäksi voit

• ohjata katsojia muihin YouTube-videoihin, ‑soittolistoihin tai ‑kanaviin
  • kutsua katsojia kanavasi tilaajiksi
  • mainostaa verkkosivustoasi, tuotteitasi ja joukkorahoituskampanjoitasi.

Lue lisää päätösruutujen lisäämisestä YouTube-videoihin.

Elementit

Lisäämällä mainoksiisi elementtejä voit antaa käyttäjille lisää syitä olla yhteydessä yritykseesi. Elementtien avulla voit liittää mainoksiisi hyödyllisiä tietoja (esim. hyviä linkkejä).
Videomainoksiin voi lisätä seuraavia:
  • Sivustolinkkielementit: Nämä elementit ohjaavat käyttäjät tietyille sivustosi sivuille (kuten tietylle tuotesivulle tai kaupan aukioloaikoihin). Kun joku klikkaa tai napauttaa linkkiä, hän pääsee suoraan haluamiinsa tietoihin.
  • Liidilomake‑elementit: Näiden elementtien avulla voit saada liidejä siten, että käyttäjät lähettävät tietonsa (kuten sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa) suoraan mainoksessasi olevalla lomakkeella.
    ​​​​Lead forms convergence, video example
  • Sijaintielementit ja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävät elementit: Sijaintielementtien avulla voit lisätä mainostesi yhteyteen osoitteen, kartan tai etäisyyden toimipaikkaasi ja auttaa näin ihmisiä löytämään sinne. Jos myyt tuotteitasi kauppaketjujen tai jälleenmyyjien kautta, voit käyttää myös yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä elementtejä, jotta ihmiset löytävät tuotteitasi myyviin toimipisteisiin.

Tuotesyötteet

Animaatio Aktivoivasta videokampanjasta, johon on liitetty tuotteita.
Voit tehdä YouTube-videomainoksistasi virtuaalisen julkisivun lisäämällä tuotesyötteen. Kun käytät tätä mainosaineiston elementtiä, videomainostesi yhteydessä voi näkyä selattavia tuotekuvia, jotka innostavat käyttäjiä tekemään ostoksia ja lisäävät klikkausten ja konversioiden määrää.
Jos haluat käyttää tuotesyötettä videomainosten kanssa, sinun on ensin luotava syöte Kauppiaskeskus‑tilillä, otettava käyttöön Shopping‑mainokset ja linkitettävä Kauppiaskeskus‑tilisi Google Ads ‑tiliisi.

Muita videoita

Esimerkki YouTubessa näkyvästä videomainoksesta, jonka alapuolella näkyy muita videoita
Voit lisätä videomainoksen yhteyteen aiheeseen liittyviä videoita, jotka näkyvät mainoksen alapuolella YouTubessa. Muiden videoiden avulla voit vahvistaa ja laajentaa varsinaisen videomainoksen viestiä. Voit lisätä 2–5 aiheeseen liittyvää videota kampanjaa kohden. Muut videot näkyvät videomainoksen alapuolella, kun mainos näkyy YouTube-mobiilisovelluksessa.
Muut videot ovat käytettävissä kampanjoissa, joiden tavoitteena on "Tuotteen ja brändin harkinta" tai "Bränditietoisuus ja tavoittavuus" (voit myös luoda Videokampanjan ilman tavoitekohtaista opastusta käyttämällä Katselukertakohtainen hinta- tai Tuhannen impression hintatavoite ‑hintatarjousstrategiaa).

Interaktiivisten ominaisuuksien käyttö Aktivoivissa videokampanjoissa

Aktivoivat videokampanjat tarjoavat helpon ja edullisen tavan saada lisää konversioita entistä useammissa paikoissa YouTubessa ja sen ulkopuolella – yhden automaattisen kampanjan avulla. Aktivoivat videokampanjat tukevat toimintakehotuspainikkeita, sivustolinkkielementtejä, liidilomake‑elementtejä ja tuotesyötteitä. Käyttämällä kampanjassa näitä interaktiivisia elementtejä voit kannustaa ihmisiä tutustumaan tuotteisiisi tai palveluihisi, jakamaan yhteystietonsa ja tekemään muita yrityksesi kannalta arvokkaita asioita. Lue lisää Aktivoivista videokampanjoista.