Advertentievoorbeeld en -diagnosetool

Een tool in uw account waarmee u kunt vaststellen waarom uw advertentie of advertentie-extensie niet wordt weergegeven. De tool geeft ook een voorbeeld weer van een pagina met Google-zoekresultaten voor een specifieke term. Zo kunt u zien welke advertenties en advertentie-extensies worden weergegeven voor uw zoekwoord.Wanneer u een zoekterm en andere criteria invoert, zoals taal en locatie, geeft de tool aan of uw advertentie in die situatie in aanmerking komt voor weergave.

• De Advertentievoorbeeld en -diagnosetool vult zoektermen aan met suggesties wanneer u aan het typen bent. Deze suggesties zijn gebaseerd op zoekwoorden met vertoningen in uw account en zijn gerangschikt op volume.
  • Gebruik deze tool om te controleren of uw advertentie-extensie wordt weergegeven bij een advertentie voor een bepaald zoekwoord. Als een extensie niet wordt weergegeven, geeft de tool aan wat hier de mogelijke oorzaak van is.
  • Gebruik de functie 'Deel dit zoekresultaat' om bladwijzers in te stellen voor specifieke zoekopdrachten of om de URL naar collega's of klanten te sturen, zodat zij de zoekresultaten van Google voor deze specifieke zoekopdracht ook kunnen bekijken. Denk eraan dat de door deze tool geretourneerde zoekresultaten in de loop der tijd kunnen veranderen. Een voorbeeld van uw advertentie wordt bijvoorbeeld niet meer weergegeven in de tool wanneer het gemiddelde dagbudget voor de campagne is bereikt.

​Als u wilt nagaan hoe uw advertentie in de zoekresultaten wordt weergegeven, kunt u beter deze tool gebruiken dan een zoekopdracht uitvoeren op Google. Er worden exact dezelfde resultaten weergegeven als bij een Google-zoekopdracht, maar dit heeft geen invloed op de prestaties omdat er geen advertentievertoningen worden geteld wanneer u naar uw advertentie zoekt.

Als u de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool wilt gebruiken, klikt u op de moersleutel Tools Icon in de linkernavigatie in uw Google Ads-account en opent u het tabblad Problemen oplossen. Klik daarna op Advertentievoorbeeld en -diagnose.