Relevans: definition

I hur hög grad elementen i din annonskampanj matchar det som en person verkar söka efter.

• Dina annonser och sökord ska stå i direkt relation till innehållet på din webbplats och då särskilt till annonsens målsida. När din annons visas ska användaren kunna förstå vilket typ av produkt, tjänst eller annat material som finns på webbplatsen.
  • Google Ads prissättningssystem bygger delvis på relevans för att uppmuntra dig att skapa relevanta annonskampanjer som återspeglar dina produkter eller tjänster på ett korrekt sätt. En mycket relevant annons, sökordslista och målsida belönas vanligtvis med en högre position på sidan för potentiellt mindre pengar.
  • Relevans är en del av ditt kvalitetsresultat, en formel som Google använder för att mäta hur användbara annonser, sökord och webbplatser är för en kund. Relevanta annonser får vanligen bättre kvalitetsresultat.

Mer om relevans
Mer om kvalitetsresultat