Inzicht in hoe locatie wordt gebruikt door het Google Display Netwerk

In dit artikel wordt beschreven waarom het Google Display Netwerk locatiegegevens gebruikt en hoe de locatiegegevens worden gebruikt om advertenties in dit netwerk te laten zien.

Waarom gebruikt het Google Display Netwerk locatiegegevens?

Het Google Display Netwerk is een verzameling van meer dan 2 miljoen websites, video's en apps, waaronder enkele Google-services, zoals Gmail en YouTube. Deze uitgevers werken samen met Google om advertenties van adverteerders te tonen.

De kern van wat Google doet, is om nuttige, betekenisvolle advertentiebelevingen te bieden. Locatiegegevens zijn daarvoor onmisbaar. Locatie kan de functionaliteit relevanter en nuttiger maken.

Hoe wordt locatie gebruikt om advertenties te tonen in het Display Netwerk?

Advertenties in het Display Netwerk kunnen worden weergegeven op basis van uw locatie. Dit kan een locatie zijn die is afgeleid van het IP-adres van het apparaat of andere signalen.

Afhankelijk van uw instellingen voor advertentiepersonalisatie krijgt u misschien ook advertenties in Gmail en YouTube op basis van uw Display Netwerk-activiteit als u bent ingelogd op uw Google-account. Dit omvat activiteit in het Display Netwerk die is opgeslagen in uw Web- en app-activiteit, zoals een bezoek aan de website van een restaurant vanaf een IP-adres in Los Angeles, wat kan worden gebruikt voor relevantere advertenties.

U heeft de controle over de gegevens die worden opgeslagen in uw Google-account en kunt op elk moment gepersonaliseerde advertenties uitzetten. Als advertentiepersonalisatie uitstaat, gebruikt Google de gegevens in uw Google-account niet om u relevante advertenties te laten zien.

Als u Locatiegeschiedenis heeft aangezet, gebruikt Google deze gegevens ook om adverteerders te helpen meten welke invloed een online advertentiecampagne heeft op bezoeken aan fysieke winkels. Google rapporteert alleen verzamelde statistieken aan adverteerders. Google combineert hiervoor gegevens over uw online activiteit, zoals advertentieklikken, met informatie over de locatiegeschiedenis voor de winkels van een adverteerder. Deze informatie wordt op een verzamelde manier gebruikt om te schatten hoe vaak gebruikers die een online advertentiecampagne hebben gezien, de winkel van de adverteerder hebben bezocht. We delen uw locatiegeschiedenis of andere identificerende informatie niet met adverteerders.

Hoe bepaalt Google uw algemene locatie of land wanneer u websites bezoekt in het Google Display Netwerk?

Afhankelijk van de producten die u gebruikt, kan Google verschillende soorten informatie krijgen die essentieel zijn om de services te laten werken en waarmee we advertenties nuttiger voor u kunnen maken. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van hoe we uw locatie of land kunnen achterhalen:

Via het IP-adres van uw internetverbinding: IP-adressen worden gebruikt om uw apparaat te koppelen aan de websites en services die u gebruikt. IP-adressen zijn ruwweg gebaseerd op geografie. Dit betekent dat elke website die u gebruikt, bepaalde informatie kan krijgen over de omgeving waar u zich bevindt. Google kan het IP-adres dat uw internetprovider aan uw apparaat heeft toegewezen, gebruiken om uw algemene locatie te bepalen.

Van de website waarop u browst of eerdere activiteit: Als u een website of app in het Display Netwerk bezoekt, kunnen de metadata van het bezoek, zoals browsertijdzone, domein, paginacontent, browsertype of paginataal, worden gebruikt om een schatting te maken van uw land of de omgeving waarin u geïnteresseerd bent. Naast de locatiesignalen die we krijgen via uw IP-adres, VPN, proxyservice of andere netwerkgegevens, kunnen we ook deze metadata gebruiken. We kunnen ook een locatie bepalen op basis van uw eerdere browse- of app-activiteit.

Lees het privacybeleid voor locaties van Google voor meer informatie.