Om varumärkesinställningar för Sök och Performance Max

Varumärkesinställningarna kan användas i sök- och Performance Max-kampanjer för att styra varumärkestrafiken utifrån dina annonseringsbehov.

• För sökkampanjer begränsar varumärkesbegränsningar trafiken så att den endast visas vid sökfrågor som rör specifika varumärken.
  • För Performance Max- ger varumärkesuteslutningar större kontroll så att dina kampanjer inte visas vid varumärkesfrågor som du vill undvika i annonsutrymme i sök- och Shopping-nätverken.

Syftet med varumärkesinställningarna är att hjälpa dig med dina behov för varumärkestrafik, men vi rekommenderar att du bara implementerar dem i kampanjer där de verkligen behövs, för att inte begränsa dina konverteringsmöjligheter. Läs mer om rekommenderade metoder för sökannonser och Performance Max.

Varumärke kontra sökord:
Varumärken är organisationer eller varumärkesskyddade varor och tjänster med distinkt varumärkesutveckling och skilda logotyper eller webbplatser. Sökord är ord och fraser som potentiella kunder använder för att hitta dina produkter och tjänster.
En fördel med att använda varumärkeslistor i stället för sökord är att du inte behöver ange felstavningar, varianter eller versioner på flera språk.

Så fungerar varumärkesinställningar

Varumärkesinställningarna gör att dina annonser visas med varumärken som du har koppling till och förhindrar att de visas i varumärken som du kanske inte vill förknippas med. Läs igenom alternativen nedan beroende på hur du vill konfigurera dina varumärkesinställningar.

Hantera en varumärkeslista

Varumärkeslistor kan skapas på kontonivå och tillämpas på enskilda kampanjer. Läs mer om att hantera en varumärkeslista.

Hantera varumärken i din varumärkeslista

Om ett varumärke du vill lägga till inte finns med i Google Ads varumärkeslista kan du begära att det läggs till i din varumärkeslista. Läs mer om att hantera varumärken på din varumärkeslista.

Tillämpa varumärkesbegränsningar på sökkampanjer

För sökkampanjer kan du begränsa trafiken i kampanjen till sökfrågor som innehåller specifika varumärken. Läs mer om hur du tillämpar varumärkesbegränsningar på sökkampanjer.

Tillämpa varumärkesuteslutningar på Performance Max-kampanjer

För Performance Max-kampanjer kan du förhindra att dina annonser visas vid specifika varumärken i sök- och Shopping-annonsutrymmen. Läs mer om hur du tillämpar varumärkesuteslutningar på Performance Max-kampanjer.

Vanliga frågor om varumärkesinställningar

Du kan tillämpa varumärkesinställningar på sök- och Performance Max-kampanjer för att leda varumärkestrafik utifrån dina annonseringsbehov. Här följer några vanliga frågor som du kan ha hjälp av när du skapar varumärkeslistor, begränsningar för sökkampanjer eller uteslutningar för Performance Max-kampanjer.

Känns varumärken igen på flera språk?

Ja. Varumärkeslistor fungerar med den senaste versionen av bred matchning och matchar varumärket på flera språk utan att du behöver ange olika stavningar eller varianter. Varumärket YouTube matchar till exempel YouTube, 유튜브, ยูทูત, یوتیوب och יוטיוב, eftersom användare hänvisar till varumärket på de här olika sätten, även om vissa av varianterna inte är varumärkesskyddade.

Hur definieras ett varumärke?

Vi definierar ett varumärke som en produkt eller tjänst som har minst ett av följande:
  • logotyp
  • varumärke
  • domännamn (även om det omdirigerar till den överordnade webbplatsen)
  • produktnamn som dominerar på förpackningen eller webbplatsen
  • företagsnamn som kan utgöra varumärke för små och medelstora företag
Endast varumärken som uppfyller det här kriteriet läggs till i Google Ads varumärkesbibliotek. För varumärken med flera versioner av sina namn eller med överordnade och underordnade varumärkesnamn, till exempel Google och YouTube, bör du se till att varje alternativt varumärke finns på varumärkeslistan.

Vad är en varumärkesvariant?

En varumärkesvariant är en annan term än huvudnamnet på ett rättssubjekt som vanligtvis används av användare för att hänvisa till samma rättssubjekt. Till exempel heter betalprenumerationer på YouTube nu YouTube Premium men hette tidigare YouTube Red, och användare kan fortfarande kalla det det.

Fångar en variant av ett varumärke alla varianter av samma varumärke?

När flera varianter av ett varumärke innehåller minst ett gemensamt ord, till exempel ”Google” och ”Google LLC”, registreras vanligtvis alla varianter med den enklaste varianten. Till exempel fångar ”Google” upp alla varianter av sökfrågor som innehåller ”Google”. Du behöver inte lägga till de andra varianterna på listan.
Om flera varianter av ett varumärke saknar gemensamma ord, till exempel Google, YouTube och Alphabet, måste du skapa en lista med alla varianterna. Annars fångar det mer generella varumärket ofta, men inte alltid, upp all trafik som är relaterad till alla varumärken.

Påverkar varumärkets webbadress hur varumärkestrafik filtreras?

Nej. Webbadressen som visas är endast till för att skilja mellan varumärken med likartade namn när du skapar en varumärkeslista. Webbadressen ska länka till en webbplats med samma varumärkesimage (logotyp, färg osv.) men får inte vara en geografiskt identisk webbplats.
Webbadresserna påverkar inte hur varumärkestrafik filtreras, så geografiska specifika webbadresser kräver inte separat inlämnade varumärken. Webbadressen för Google India är till exempel www.google.co.in, men varumärket för Google India är bara Google. Webbadressen www.google.com identifierar varumärket, så även om Google vill använda sitt varumärke i Indien kan företaget använda varumärket Google i webbadressen www.google.com. Det är därför inte nödvändigt att begära att samma varumärke läggs till i indexet med flera webbadresser. Förfrågningar om en annan webbadress för ett befintligt varumärke avslås.

Kostar det något extra att använda varumärkesinställningar?

Det kostar inget extra att använda varumärkeslistor i kampanjer. Varumärkesinställningarna begränsar dock kampanjens räckvidd och resultat kan försämras.

Varför försämrades kampanjresultatet efter att jag använde varumärkesinställningar?

Varumärkesinställningarna begränsar trafiken. För sökkampanjer kan det hända att din kampanj tidigare inkluderade trafik som inte matchar varumärken på din varumärkeslista. För Performance Max-kampanjer utesluts varumärkestrafik från sök- och Shopping-annonsutrymmen.

Varför förbättrades kampanjresultatet efter att jag använde varumärkesinställningar?

Om dina varumärkessökord tidigare har varit exakt matchande eller frasmatchande är du tvungen att aktivera inställningen för bred matchning när du tillämpar varumärkesbegränsningar på din sökkampanj. Om alla dessa varumärkessökord konverterades till bred matchning när du använde dem som varumärkesbegränsningar, kan resultatet öka i och med den större räckvidden för bred matchning.

Stöder kampanjer med dynamiska sökannonser och sökord varumärkesbegränsningar?

Ja. Kampanjen måste vara aktiverad för bred matchning för att varumärkesbegränsningar ska tillämpas. Begränsningarna gäller all trafik i kampanjen. Inställningen för bred matchning påverkar inte DSA-trafik på andra sätt.
Obs! Domännamn för överordnade varumärken med olika webbadresser för olika geografiska platser behöver inte läggas till som separata varumärken. Till exempel är www.adidas.co.in domännamnet för Adidas India, men Adidas India är inte ett oberoende varumärke. Adidas är det överordnade varumärket med domännamnet www.adidas.com. Det är inte nödvändigt att begära att båda varumärkena läggs till på varumärkeslistan.