Om Performance Max för butiksmål

Performance Max-kampanjer för butiksmål är framtagna för att hjälpa företag att ge potentiella kunder den information de behöver för att bestämma när och hur de ska besöka deras butiker. Performance Max-kampanjer för butiksmål effektiviserar processen åt dig så att det blir enkelt att marknadsföra dina butiker i Googles största tjänster, som Googles söknätverk, Maps, YouTube, Gmail och Googles Display-nätverk. Lägg till några rader text, annonstillgångar och en budget. Resten optimeras för att hjälpa kunder att hitta dig.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Så fungerar det

När du skapar en Performance Max-kampanj för butiksmål behöver du ange vilka butiker du vill marknadsföra. Det kan du göra genom att länka din företagsprofil eller välja affiliate-adresser.

Performance Max-kampanjer för butiksmål fokuserar på enkelhet och på att du når dina verksamhetsmål offline. Du förser oss med butiksadresser, en kampanjbudget och annonstillgångar. Googles AI använder den här indatan för att optimera bud, annonsplaceringar och tillgångskombinationer. Målet är att maximera värdet och konverteringarna i butik (med besök i butik, försäljning i butik, samtalsklick och/eller vägbeskrivningsklick) och marknadsföra dina butiker i Googles tjänster och nätverk.

Performance Max-kampanjer för butiksmål använder också radieinriktning för platserna i Företagsprofil och lokala affiliate-tillgångar (ALA). Radien kan variera beroende på de inriktade platserna och hur långt användaren är beredd att resa till dem. Andra faktorer som påverkar den inriktade radien är bransch, befolkningstäthet och förekomst av konkurrenter.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster. Här ingår Googles söknätverk, Googles Display-nätverk, Google Maps, Gmail och YouTube. Här är några av de platser där dina annonser kan visas:

Google Maps

Ett lokalt företag som visas på Google Maps En annons om Lokala tjänster för en smyckesbutik som visas på Google Maps, inklusive butikens adress. Ett lokalt företag som visas på Google Maps med vägbeskrivning

Performance Max-kampanjer för butiksmål kan hjälpa dig att engagera kunder när de planerar besök på olika destinationer. På den tredje bilden i exemplet ovan visar navigeringsannonser information om ditt företag som är relevant för sådant som kunderna kan tänkas behöva, vilja ha eller vara intresserade av.

När kunder söker efter företag eller utforskar ett lokalt område på Google Maps matchar Google dessa åtgärder med din företagsadress. Personer på en mobil enhet som befinner sig i närheten av eller har visat intresse för din plats kan se din annons.

Google kan visa annonser i sökresultaten på Maps när användare söker efter företag, till exempel med söktermen ”oljebyte” eller ”apotek”. Med automatiskt föreslagna annonser kan du visa upp vad du erbjuder redan innan sökningen har slutförts genom att visa annonsförslag i en autoslutförd sökning. När en användare till exempel skriver de tre första bokstäverna (”f-i-l”) i söktermen ”filmer” kanske hen ser en annons om en biograf i närheten bland förslagen.

Googles söknätverk

En annons om lokala tjänster för kläder som visas på Google Maps
Animationen är ett exempel på det immersiva annonsformatet för Location Uni-card.

Google matchar din annons med söktermer som är relevanta för ditt företag och dess plats i två butiksfokuserade format på Google.com.

YouTube

En överhoppningsbar annons om lokala tjänster som visas på YouTube, inklusive artiklar som erbjuds Videoannons för en klädbutik som framhäver annonsdelen under videon. En annons för ett lokalt företag som visas på YouTube

Google Ads kan visa dina annonser på YouTube där det är mest troligt att de engagerar potentiella kunder som vill besöka din fysiska butik.

Googles Display-nätverk

En annons för en smyckesbutik, inklusive butikens adress Företagsprofil för en klädbutik som framhäver olika kläder som finns till försäljning Företagsprofil för en bilförsäljare som visar olika bilar som finns till försäljning, samt platsinformation

Dina annonser kan visas där de är mest relevanta i Googles Display-nätverk. Google Ads optimerar var annonserna visas så att dina butiker och produkter får så stor exponering som möjligt.

Företagsprofil

Företagsprofil som visar butikserbjudanden och platsattribut.

Med Performance Max-kampanjer för butiksmål kan du använda din företagsprofilsida för att lyfta fram produkter och specialerbjudanden i din butik samt platsattribut som uppmuntrar kunder att besöka dig.

Gmail

Example of a Gmail local services ad

Dina Performance Max-kampanjer för annonser med butiksmål kan nå användare på Gmail på alla mobila plattformar.

Kom igång genom att läsa hur du skapar en Performance Max-kampanj för butiksmål.