Skydda ditt Google Ads-konto: Säkerhetskrav för förvaltarkonton

Vad är säkerhetskrav för förvaltarkonton?

Säkerhetskrav för förvaltarkonton är de svagaste säkerhetsinställningar som krävs för alla befintliga och framtida underkonton som förvaltarkontot är administrativ ägare av. Säkerhetsinställningarna är tillgängliga för administratörsanvändare i förvaltarkonton och kan tillämpas på alla befintliga och framtida underkonton som ägs av förvaltarkontot.

Underkonton kan omfattas av striktare säkerhetsinställningar. Säkerhetskraven för förvaltarkonton garanterar bara att inget underkonto har svagare säkerhetsinställningar.

När säkerhetskraven för ett förvaltarkonto tillämpas får administratörsanvändare i underkonton som ägs av förvaltarkontot ett e-postmeddelande och en banneravisering i Google Ads med information om ändringen.

Autentiseringsstyrka

Med inställningen för autentisering kan administratörsanvändare i förvaltarkonton kräva att användare i underkonton som de är ägare till aktiverar tvåstegsverifiering eller Avancerat skydd i sina konton för att logga in.

När tvåstegsverifiering har ställts in kan användarna ange ett datum för när den ska börja gälla. Datumet anges i förhållande till förvaltarkontots tidszon och är som standard sju dagar framåt i tiden. Om dagens datum väljs får inställningen effekt omedelbart.

Uppdatera dina autentiseringsinställningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon och sedan på Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på fliken Säkerhet.
  4. Klicka på Autentisering och välj Tvåstegsverifiering.
  5. Välj om inställningen ska gälla Detta förvaltarkonto eller Detta förvaltarkonto och alla konton det äger.
  6. Bredvid Krävs från och med väljer du datumet (i förhållande till förvaltarkontots tidszon) då konton som ägs av detta förvaltarkonto kommer att kräva tvåstegsverifiering.
  7. Klicka på Spara.

Tillåtna domäner

Med inställningen för tillåtna domäner kan administratörsanvändare i förvaltarkonton begränsa vilka e-postdomäner som får bjudas in för åtkomst till förvaltarkontot och de underkonton som förvaltarkontot har administrativt ägarskap till. Detta minskar risken för att obehöriga användare får åtkomst till dina konton.

Lägga till en tillåten domän

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon och sedan på Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på fliken Säkerhet.
  4. Klicka på Tillåtna domäner och klicka på Lägg till domän.
  5. Ange domännamnet som du vill tillåta.
  6. Välj om inställningen ska gälla för Detta förvaltarkonto eller för Detta förvaltarkonto och alla konton det äger.
  7. Klicka på Spara.

Relaterade länkar

Säkerhetscenter

Dina säkerhetsalternativ