Gjør Google Ads-kontoen din sikrere: anbefalte fremgangsmåter

Sjekk hvem som har tilgang til Google Ads-kontoen din

Du bør regelmessig sjekke hvilke brukere som har tilgang til – og hvilke tillatelser de er gitt i – alle Google Ads-kontoene dine.

Se etter uautoriserte endringer

Logg på Google Ads-kontoen din jevnlig for å se etter uventet eller uautorisert aktivitet, for eksempel endringer i annonsene eller budsjettet. Hvis du tror at uvedkommende kan ha fått tilgang til faktureringsinformasjon, bør du se etter uautorisert aktivitet i utskriften for bankkontoen din eller kredittkortet ditt. Rapportér uautorisert aktivitet i Google Ads-kontoer.

Fjern inaktive brukere

Du bør oppheve tilgangen gitt til brukere som har sluttet i bedriften din, eller som ikke lenger jobber med Google Ads-kontoen din. Ellers kan disse personene fortsatt logge på kontoen din og gjøre endringer. Finn ut hvordan du kan fjerne brukere fra kontoer.

Unngå å dele påloggingslegitimasjon mellom flere brukere

Hvis mange personer har behov for å bruke Google Ads-kontoen din, er det viktig at de ikke deler det samme passordet og brukernavnet. Gi i stedet den enkelte personen tilgang til Google Ads-kontoen gjennom den personlige Google-kontoen hens. Hver Google-konto kan ha direkte tilgang til opptil 20 Google Ads-kontoer. Husk også at hvis du administrerer flere Google Ads-kontoer, kan en managerkonto være et bedre alternativ for deg. Da kan du gi ulike brukere tilgang til managerkontoen og la dem få tilgang til flere kontoer fra denne ene managerkontoen.

Gi hver enkelt bruker så lavt tilgangsnivå som mulig

Når du inviterer en ny bruker, får hen tildelt et bestemt tilgangsnivå. Hvis du bruker ulike tilgangsnivåer, kan du gi brukerne selektiv tilgang til ulike oppgaver og funksjoner. Brukere med administratortilgang kan for eksempel invitere nye brukere til kontoen for å gjøre endringer, noe brukere med standard tilgang ikke kan. Brukere som ikke har behov for å gjøre endringer i kontoen din, kan du dessuten gi lesetilgang eller kun tilgang til e-post. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer.

Gjennomgå relaterte managerkontoer

Hvis du har kundekontoer under en managerkonto, kan du sjekke om de er knyttet til noen administratorer utenfor MCC-hierarkiet, på «Relaterte administratorer»-fanen. Finn ut mer om «Relaterte administratorer»-fanen.

Linker til relatert innhold