Uw Google Ads-account beveiligen: verificatie in 2 stappen

Verificatie in meerdere stappen of verificatie in 2 stappen is ontworpen om accountkaping en ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Met verificatie in 2 stappen kunt u hackers vermijden, zelfs als uw wachtwoord is gehackt. Als u verificatie in 2 stappen instelt, logt u in op uw account met een wachtwoord en een 2e verificatiestap. De 2e verificatiestap kan het volgende omvatten:

Met verificatie in 2 stappen kunnen potentiële aanvallers geen toegang tot uw account krijgen, zelfs niet als ze uw wachtwoord hebben.

Als u geen code voor verificatie in 2 stappen wilt opgeven of niet elke keer uw beveiligingssleutel wilt gebruiken als u inlogt op uw Google-account, kunt u uw computer of mobiele apparaat markeren als vertrouwd zodat dit niet opnieuw wordt gevraagd.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Verificatie in 2 stappen aanzetten

Zo zet u verificatie in 2 stappen aan:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Selecteer in het navigatievenster de optie Beveiliging.
  4. Selecteer Verificatie in 2 stappen onder Verificatie tijdens het inloggen en selecteer Aan de slag.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Tools voor verificatie in 2 stappen

De Google Authenticator-app gebruiken

Download de Google Authenticator-app en meld u aan met uw Google-account. De app brengt u automatisch naar het scherm voor verificatie in 2 stappen. Meer informatie over verificatie met de Google Authenticator-app

Een sterk, uniek wachtwoord kiezen

Een sterk wachtwoord bestaat uit een combinatie van cijfers, tekens, hoofdletters en kleine letters, zodat het niet makkelijk kan worden geraden. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites.

Uw opties voor accountherstel up-to-date houden

Check of de opties voor accountherstel up-to-date zijn om te voorkomen dat u geen toegang meer kunt krijgen tot uw account.

Uw computer op malware scannen

Zorg dat de antivirussoftware op uw computer is geüpdatet en dat u regelmatig een volledige systeemscan uitvoert. Iemand kan uw persoonlijke informatie stelen door malware te verspreiden in uw systeem. Voer regelmatig volledige systeemscans uit om te zorgen dat uw systeem vrij is van malware. Meer informatie over hoe u zichzelf kunt beschermen tegen malware

Verificatie in 2 stappen uitzetten

Google raadt alle adverteerders sterk aan verificatie in 2 stappen te gebruiken om in te loggen op hun accounts. Met verificatie in 2 stappen worden uw account en gevoelige gegevens beschermd tegen aanvallers, zelfs als ze uw wachtwoord hebben. Als u uw account niet wilt beschermen, volgt u de instructies hieronder.

Stap 1: Zet de vereiste voor verificatie in 2 stappen uit in Google Ads

Opmerking: U moet beheerderstoegang hebben om deze wijziging aan te brengen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Selecteer in het navigatievenster de optie Beveiliging.
  4. Klik op Verificatiemethode om het deelvenster uit te vouwen.
  5. Stel de verificatiemethode in op Standaard.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 2: Zet verificatie in 2 stappen uit voor uw Google-account

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Selecteer in het navigatievenster de optie Beveiliging.
  4. Selecteer Verificatie in 2 stappen onder Verificatie tijdens het inloggen.
  5. Klik op Uitzetten.

Gerelateerde links

Beveiligingshub

Uw beveiligingsopties