Använd ett produktflöde för att visa dina produkter i Demand Gen-kampanjer

Demand Gen-kampanjer är perfekt för annonsörer som vill visa visuellt tilltalande annonser i flera format på Googles mest effektiva plattformar som fångar upp engagemang och åtgärder i YouTube, Discover och Gmail. Demand Gen-kampanjer hjälper annonsörer att hitta och konvertera konsumenter med engagerande och relevanta visuella annonser som fångar uppmärksamheten och uppmuntrar till handling i rätt ögonblick. Produktflöden gör Demand Gen-kampanjer till ett virtuellt skyltfönster som genererar övervägande och köp.

Om du är detaljhandlare kanske du har en produktkatalog som du använder som källa till dina annonser. Ett produktflöde i Google Merchant Center är ett bra ställe att placera produktkatalogen eftersom det hjälper miljontals människor att upptäcka, utforska och köpa produkter.

Använd produktflöden med Demand Gen-kampanjer för att förvandla dina bild- eller videoannonser till ett virtuellt skyltfönster. Med den här annonstypen kan du visa läsbara produktbilder som gör människor inspirerade att besöka din webbplats för att ta reda på mer om ditt företag eller göra ett köp.

Fördelar

• Resultat: Marknadsför rätt produkter till rätt målgrupp vid rätt tillfälle. Googles maskininlärning förutser användarnas intressen och avsikt och visar automatiskt relevanta produkter så att du får så många konverteringar eller så hög mål-CPA och mål-ROAS som möjligt.
  • Enkelhet: I stället för att skapa en annons för varje produkt som du marknadsför kan du koppla ditt Google Merchant Center-flöde till en ny Demand Gen-kampanj. Bilder och produktinformation i ditt produktflöde används i en stor mängd annonsmaterial till annonser som visas automatiskt för potentiella kunder.
  • Flexibilitet: Kombinera dina anpassade produkter med specifika målgruppssegment och marknadsför produkterna med hjälp av bild- och videoformat (kort och långt format).

Förutsättningar

1. Skapa ett konto i Google Merchant Center. Läs mer om hur du registrerar dig för Google Merchant Center.
  2. Skapa ett flöde för ditt Google Merchant Center-konto. Läs mer om flöden och produktdataspecifikationer. Det kan ta upp till tre dagar innan nya produktflöden godkänns, så ta hänsyn till det när du planerar dina kampanjer.
  3. Läs om hur du länkar ditt Merchant Center-konto till dina Google Ads-konton.
  4. Se till att du har aktiverat Shopping-annonser som destination i Google Merchant Center.
  5. Vi rekommenderar att dina produkter visas med kvadratiska bilder (1:1) så att dina produktannonser får bästa möjliga täckning. Bilder inom bildformatet 0,6–1,4 får tillräcklig täckning.
  6. Bekanta dig med Google Ads-policyerna, policyerna för Shopping-annonser och policyerna för produktflöden för Demand Gen.
  7. Läs mer om hur du felsöker produktflödet.

Rekommenderade metoder

Använd de här rekommenderade metoderna för att få bästa möjliga resultat för dina kampanjer för identifiering av tilltänkta kunder eller dina remarketingkampanjer med produktflöden. Kampanjer för identifiering av tilltänkta kunder hjälper dig nå flera olika mål, som att generera webbplatstrafik, öka engagemanget och försäljningen. Remarketingkampanjer fokuserar vanligtvis på specifika mål.

Plats-/regionsinriktning

Om ditt Google Merchant Center-flöde är inställt på att rikta sig mot flera regioner men du vill rikta in dig på en del av de här regionerna i din kampanj väljer du målplatserna när du skapar kampanjen eller gör kampanjinställningarna. När annonserna visas matchar Demand Gen-kampanjerna produkter och användare från mållandet. Se till att kampanjens plats-/regioninriktning matchar platserna du anger för dina produkter i ditt Google Merchant Center-konto.

Produktgrupper

Ta med så många produkter som möjligt som är relevanta för dina valda målgrupper och andra tillgångar som du har lagt till i kampanjen. Ta med minst fyra kvalificerade produkter för att kampanjen ska fungera korrekt. Vi rekommenderar minst 50 produkter för bästa resultat.

Tips! Om ditt produktutbud är för snävt kan det påverka möjligheten att visa den mest relevanta produkten för varje användare.

Bud och budgetar

• Om du rapporterar konverteringsvärden använder du budstrategin för målavkastning på annonsutgiften (tROAS). Mål-ROAS ger automatisk budgivning i realtid som hjälper dig att nå din mål-ROAS genom att analysera dina konverteringsvärden och använda dem för att förutse framtida konverteringar och tillhörande värden.
  • Jämför dina nyckeltal med dina sociala kanaler eftersom Demand Gen-annonser visas på flödesbaserade annonsplaceringar med annonsformat som liknar inlägg i sociala flöden.
  • Rekommenderad daglig budget är tio gånger högre än mål-CPA eller förväntad CPA, eller minst 100 USD till 500 USD per dag, beroende på vad som är högst.
Tips! Precis som när det gäller vanliga Demand Gen-kampanjer kan det ta en till två veckor utan att bud- eller budgetändringar innan kampanjen kommer igång.

Annonsmaterial

Tillgångar för annonser i produktflödet fylls i första hand från Google Merchant Center-katalogen. Du måste fortfarande lägga till följande annonsuppgifter:
  • (Rekommenderas) Bild- och produktannons: Lägg till bilder med dina produktannonser. Bilderna kan då visas som ett alternativ om produktinformationen inte kan visas och kan bidra till att dina annonser visas för fler användare.
  • (Rekommenderas) Annons med video och produkter: Lägg till videor med dina produktannonser för att utöka räckvidden på YouTube-placeringar som visar annonser med formaten multimedieannons och direktköpsannons. Ladda upp videor i tre bildformat (liggande, kvadratiskt, stående) för att optimera visningen. Med en vertikal video kan din annons visas i YouTube Shorts, med mer än 50 miljarder visningar per dag.
  • Annonsrubrik och beskrivning: Använd rubriken och beskrivningen på annonsnivå för att visa ditt skyltfönster eller ditt övergripande utbud. Obs! Du kan bara använda en rubrik och beskrivning.
    • Exempel: ”Fri frakt på alla produkter” eller ”10 % rabatt på allt i butiken”.

Tips! Vi rekommenderar att du skapar både en annons med bild och produkter och en annons med video och produkter för att få bästa möjliga resultat och full format-/placeringstäckning.

Google Merchant Center

• Se till att produktspecifikationerna i flödet är korrekta.
  • Se till att produktflödet innehåller artiklar som är tillgängliga i länderna du inriktar dig på. Inställningarna för produktflödet avgör om produkterna i din kampanj är tillgängliga.
  • (Rekommenderas) Använd Google Merchant Center-attributet kort rubrik [short_title] för att skapa intresseväckande produktannonser.
    • Använd snabba och slagkraftiga titlar, vilket oftast är kortare än 65 tecken och kan fånga användarnas uppmärksamhet när de surfar.
    • Undvik attribut som är specifika för produktvarianter, som storlekar och kön.
  • Använd attributet item_group_id för stora flöden med identiska eller liknande artiklar. Med det här attributet kan du gruppera produktvarianter i flödet så att vi inte visar dubbletter av produktbilder i din annons.
  • Det kan ta upp till tre dagar innan nya produktflöden godkänns, så ta hänsyn till det när du planerar dina kampanjer.

Vi rekommenderar att dina produkter visas med kvadratiska bilder (1:1) så att dina produktannonser får bästa möjliga täckning. Bilder inom bildformatet 0,6–1,4 får tillräcklig täckning.

Läs mer om hur du uppmuntra till handling i Googles anpassade flöden med Demand Gen-kampanjer.

Anvisningar

Skapa en kampanj

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Steg 1 av 5: Skapa en ny kampanj eller lägg till produktflödet i en befintlig kampanj

Skapa en ny kampanj

Du kan duplicera, radera och skapa en ny kampanj (eller annonsgrupp) i navigeringsmenyn till vänster.

1. Klicka på menyn med tre punkter bredvid Kampanj i navigeringsmenyn och klicka på Lägg till ny kampanj.
  2. Lägg till kampanjens namn.
  3. Klicka på reglaget för Kör en produktflödeskampanj och välj ditt Google Merchant Center-konto.
    • Obs! Om ditt Google Merchant Center-konto inte visas kontrollerar du att du uppfyller alla krav ovan.

Lägga till ditt produktflöde i en befintlig kampanj

1. Klicka på din befintliga Demand Gen-kampanj i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på pennikonen Icon representing edit och sedan på Redigera kampanj.
  3. Om du har ett Merchant Center-flöde ska fliken Produktflöden finnas under kampanjnamnet.
    • Om fliken Produktflöden inte visas kontrollerar du att alla krav ovan är uppfyllda.
  4. Du kan välja specifika produkter eller välja att inkludera hela flödet i kampanjen.
  5. Klicka på Spara alla ändringar.
  6. Följ steg 4 och 5 för att välja produktfilter och skapa annonser.

Steg 2 av 5: Välj ett annonseringsmål

När du skapar en Demand Gen-kampanj i ditt Google Ads-konto väljer du ett av dessa annonseringsmål: Försäljning, Trafik till webbplatsen, Övervägande av produkt och Varumärke eller Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.

Målet du väljer ska överensstämma med det du vill uppnå med kampanjen. Om du till exempel vill uppmuntra människor att besöka din webbplats kan du välja Trafik till webbplatsen.

Sedan väljer du konverteringsmål utifrån detta annonseringsmål.

Steg 3 av 5: Ställ in budgivning, budget och gör andra inställningar

Budgeten påverkar hur ofta dina annonser visas och i vilken grad de framhävs. Din budgivning avgör hur budgeten förbrukas. Läs mer om kampanjbudgetar och budgivning.

1. Välj platsinriktning och språk.
    1. Obs! Om ditt flöde är inställt på att rikta sig mot flera regioner men du vill rikta in dig på en del av dessa regioner i din kampanj väljer du målplatserna när du skapar kampanjen eller gör kampanjinställningarna. När annonserna visas matchar Demand Gen-kampanjerna produkter och användare från mållandet.
  2. Välj budstrategi. Det är med budstrategin du optimerar bud för att nå dina annonseringsmål. Följande alternativ finns:
    1. Mål-CPA (kostnad per åtgärd)
    2. Maximera konverteringar
  3. Ange din kampanjbudget. Du kan välja en daglig budget (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag, vilket vi rekommenderar är 15 gånger din förväntade dagliga genomsnittliga CPA).
  4. Ange ett start- och slutdatum för kampanjen. Detta krävs om du använder en total kampanjbudget.
  5. (Valfritt) Välj inställningar för enheter, kampanjwebbadresser och andra ytterligare inställningar.
Om hela budgeten förbrukas i kampanjen, antingen genom att den når den dagliga gränsen (för dagliga budgetar) eller den genomsnittliga budgeten per dag (för totala kampanjbudgetar), kan du överväga att öka budgeten. Om budgeten inte förbrukas helt kan du justera inriktningen, budgivningen och annonserna för att se om din kampanj ger bättre resultat.

Steg 4 av 5: Annonsgruppsuppdateringar: Nå personer som söker efter ditt varumärke eller företag

Med målgruppsinriktning kan du nå nya och relevanta målgrupper som sannolikt leder till konvertering, personer som befinner sig på en viss plats, som talar ett visst språk, personer som liknar kunder som köpt dina produkter eller tjänster. Du kan också lägga till annonsinnehållsuteslutningar i dina kampanjer så att du kan vara säker på att dina annonser inte visas bredvid känsligt innehåll. Läs mer om inriktning.

1. Produktfilter: Du kan välja en uppsättning fördefinierade produktgruppsfilter som är en del av ditt Merchant Center-produktflöde Som standard visas alla produkter i ditt Merchant Center-flöde tillsammans med dina videoannonser. Om du vill använda specifika produkter väljer du Specifika produkter och söker efter de du vill inkludera. Du kan filtrera efter varumärke, produkt-id, skick eller produkttyp. Du kan även skapa ett anpassat filter för att välja en anpassad produktgrupp. Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringar som du gör i Google Merchant Center och Google Ads-gränssnittet återspeglas i kampanjen.
    • Obs! Ta med så många produkter som möjligt som är relevanta för dina valda målgrupper och andra tillgångar som du har lagt till i kampanjen. Ta med minst fyra produkter för att kampanjen ska fungera korrekt. Vi rekommenderar minst 50 produkter för bästa resultat. Om ditt produktutbud är för snävt kan det påverka möjligheten att visa den mest relevanta produkten för varje användare.
  2. Välj platsinriktning och språk för annonsgruppen.
  3. Välj en befintlig målgrupp genom att söka efter befintliga anpassade segment, dina datasegment, liknande segment och/eller välja specifika intressen eller detaljerad demografisk information. Eller skapa en ny målgrupp i målgruppsverktyget på annonsgruppsnivå.
  4. Behåll eller avmarkera optimerad inriktning. Vi rekommenderar att du använder optimerad inriktning för att få bästa möjliga kampanjresultat.
  5. Uteslut specifika målgrupper och placeringar.
  6. Gör demografiska val så att du endast fokuserar på specifika demografiska segment.

Steg 5 av 5: Skapa dina annonser

Du skapar dina annonser på annonsgruppsnivå. Om du vill skapa en ny annons väljer du Ny annons i rullgardinsmenyn under den annonsgrupp som du vill skapa annonsen för.

Obs! Demand Gen-produktflödeskampanjer visar produktannonser dynamiskt från ditt Google Merchant Center. Produktannonserna renderas automatiskt i ett karusellformat.

Vi rekommenderar att du skapar både en annons med bild och produkter och en annons med video och produkter för att få bästa möjliga resultat och full format-/placeringstäckning.

1. Välj vilken typ av annons du vill skapa:
    • Annons med bild och produkter (rekommenderas): Lägg till bilder med dina produktannonser. Bilderna kan då visas som ett alternativ om produktinformationen inte kan visas och kan bidra till att dina annonser visas för fler användare.
    • Annons med video och produkter (rekommenderas): Lägg till videor med dina produktannonser för att utöka räckvidden på YouTube-placeringar som visar annonser med formaten multimedieannons och direktköpsannons. Ladda upp videor i tre bildformat (liggande, kvadratiskt, stående) för att optimera visningen. En stående video gör att din annons kan visas på YouTube Shorts för bättre räckvidd.
    • Annons med produkter: Visa annonser som bara visar upp dina produkter.
  2. Infoga annonsens namn.
  3. (Annons med bild och produkter) Lägg till bilder till dina produktannonser. Bilderna visas då som ett alternativ om produktinformationen inte kan visas och kan bidra till att dina annonser visas för fler användare. Se till att du uppfyller kraven på bildformat nedan:
    • Kvadratisk logotyp (1:1)
      1. Rekommenderas: 1 200 × 1 200
      2. Minsta storlek som krävs: 128 × 128
      3. Maximal filstorlek: 5 120 kB
    • Obs! De valda bilderna kan beskäras automatiskt. Du kan alltid redigera efteråt.
  4. (Annons med video och produkter) Lägg till upp till fem videor. Videor utökar räckvidden till värdefulla YouTube-placeringar med formaten multimedieannons och direktköpsannons. Ladda upp videor i tre bildformat (liggande, kvadratiskt, stående) för att optimera visningen. En stående video visar upp din annons på YouTube Shorts för bättre räckvidd.
  5. Lägg till upp till 1 logotyp
  6. Ta med texttillgångar. Om du valde annons med produkter kan du bara lägga till en rubrik, en beskrivning och ett företagsnamn.
  7. Lägg till fälten för webbadress och sökväg. Fälten Sökväg ingår i visningsadressen och hjälper tittarna att förstå vad de kan vänta sig av målsidan. Varje sökväg får innehålla 15 tecken som mest.
  8. Granska kampanjen genom att klicka på Gå till granskning.

Pausa produktflödet

Obs! Om du pausar produktflödet kan resultatet påverkas negativt.

1. Klicka på din befintliga Demand Gen-kampanj i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på pennikonen Icon representing edit och sedan på Redigera kampanj.
  3. Om du har länkat ett Merchant Center-flöde till din kampanj visas ett reglage för Produktflöden under kampanjnamnet. Klicka på reglaget för att pausa produktflödet.