Over doelfrequentie

Doelfrequentie is een optimalisatieoplossing die voor meer merkbekendheid op YouTube zorgt in uw campagnes voor merkbekendheid. Het doel voor doelfrequentie wordt weergegeven als u uw videobereikcampagne maakt, en u kunt uw bekendheidscampagne zoals gebruikelijk implementeren. Voer tijdens de implementatie uw wekelijks gewenste frequentie in, zodat het systeem automatisch optimaliseert om dit te bereiken.

In dit artikel bespreken we hoe u een doelfrequentiecampagne maakt, best practices en veelgestelde vragen.

Voordat u begint

• Doelfrequentie is nu beschikbaar voor YouTube en DV360.
  • Doelfrequentiecampagnes ondersteunen de volgende advertentie-indelingen:
  • Gebruik geen gedeelde budgetten voor uw doelfrequentiecampagnes.
  • Doelfrequentie opbouwen werkt niet voor Google-videopartners (GVP).
  • Doelfrequentiecampagnes bieden op het moment alleen veilingen (geen ondersteuning voor reserveringen).
  • U kunt door Google gemaakte of aangepaste doelgroepsegmenten gebruiken voor uw doelfrequentiecampagnes. Aangepaste segmenten worden sinds juli 2023 ondersteund in doelfrequentiecampagnes.
  • U kunt doelfrequentie gebruiken als u gevoelige advertenties laat lopen, zoals alcohol of kansspelen, maar uw gemiddelde frequentie daalt dan misschien.
  • Contexttargeting wordt niet ondersteund voor politieke campagnes.
  • Uw advertenties kunnen buiten uw demografische targeting worden getoond om dezelfde mensen te bereiken voor uw doelfrequentie. Dit kan zelfs gebeuren als het doelgroepprofiel in de loop van de week verandert of als mensen niet meer binnen uw demografische targeting vallen.

Een doelfrequentiecampagne maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het plusicoon en daarna op + Nieuwe campagne.
  5. Selecteer Merkbekendheid en bereik of Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel en selecteer dan Video.
    • Als het campagnedoel 'Merkbekendheid en bereik' is, selecteert u Videobereikcampagnes als campagnetype. Selecteer dan Doelfrequentie als voorkeurskanaal om uw doel te bereiken.
    • Als het campagnedoel 'Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel' is, selecteert u Doelfrequentie als campagnetype.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Open onder Campagne-instellingen het dropdownmenu Doelfrequentie en selecteer een wekelijkse doelfrequentie tussen 2 en 4.
  8. Stel de rest van uw campagne, advertentiegroep en advertentie in.
  9. Voer het bod voor uw advertentiegroep in. Check de ingebouwde bodsuggestie om te zorgen dat u voldoende biedt voor het frequentiedoel.
  10. Klik op Campagne maken.
Opmerking: Op het moment ondersteunt Google Ads maar één advertentiegroep per doelfrequentiecampagne.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Best practices

Zorg ervoor dat u deze best practices volgt om het succes van uw doelfrequentiecampagne te vergroten:

ja, bevestigd

Bieden: Volg de bodsuggestie in de campagne voor optimale resultaten.

ja, bevestigd

Advertentiemateriaal: Gebruik meerdere unieke advertentiemateriaalcomponenten in dezelfde campagne. Voeg minimaal evenveel advertentiemateriaalcomponenten toe als uw doelfrequentie-aantal, zo niet meer, om advertentiemoeheid te voorkomen. Zo kunt u de juiste advertentie aan de juiste gebruiker tonen en tegelijkertijd het advertentiemateriaal vernieuwen. Meet de gemiddelde frequentie voor alle video's op campagneniveau.

ja, bevestigd

Doelgroep: Stel een zo breed mogelijk doel in. Er is aangetoond dat campagnes die alleen in de demo worden uitgevoerd, beter presteren. Gebruik door Google gemaakte doelgroepen en contextuele campagnes voor doelfrequentiecampagnes.

ja, bevestigd

Merkimpact: Met Merkimpact kunt u beter de impact van frequentie op uw campagnes meten.

ja, bevestigd

Een nieuwe doelfrequentiecampagne instellen in plaats van een bestaande campagne bewerken

Houd rekening met het volgende als u een doelfrequentiecampagne instelt:

Red X icon

Gebruik geen toelatingslijsten of plaatsingslijsten.

Red X icon

Gebruik geen advertentiemateriaal dat ergens anders in het account wordt getoond. Als u hetzelfde advertentiemateriaal uit uw doelfrequentiecampagne gebruikt in andere campagnes, kan de frequentie in de campagnerapportage lager zijn omdat de campagnerapportage geen vertoningen van andere campagnes bevat.

Red X icon

Uitgesloten targeting: Beperk uitgesloten targeting. Overmatig veel merkveiligheidsuitzonderingen wegens onderwerpen, zoekwoorden of plaatsingen kunnen schadelijk zijn. Gebruik voor merkveiligheid de instelling Beperkte voorraad om de prestaties te optimaliseren.

Red X icon

Advertentieplanning: Als u een advertentieplanning gebruikt, kan dit de prestaties van uw doelfrequentiecampagne verlagen.

Red X icon

Weergave-interval voor campagne: Voer de campagne ten minste 7 dagen uit. Houd er rekening mee dat langere weergave-intervallen voor campagnes, zoals 2-4 weken, het beste werken.

Red X icon Beperk wijzigingen: Frequentie wordt in de loop van de tijd opgebouwd. Als u tijdens het weergave-interval aanzienlijke wijzigingen in uw campagneconfiguratie aanbrengt, kan dit een negatieve invloed hebben op de prestaties. Voorbeeld:
  • Verwijder doelgroepsegmenten omdat deze gebruikers niet meer kunnen worden bereikt.
  • Als u minder dan een week voordat de campagne afloopt nieuwe doelgroepsegmenten toevoegt, heeft het systeem niet genoeg tijd om de doelfrequentie te bereiken.
  • Grote verhogingen van het budget aan het einde van de campagne kunnen betekenen dat de campagneadvertenties nieuwe gebruikers moeten bereiken, maar dat er onvoldoende tijd is om de frequentie hiervoor te bereiken.
  • Een grote verlaging van het budget aan het einde van de campagne betekent mogelijk dat er geen vereist budget beschikbaar is om de gewenste frequentie te behalen met al bereikte gebruikers.
  • Als u de campagne halverwege onderbreekt en later hervat, is het een uitdaging om de frequentie te blijven verhogen met dezelfde doelgroep.
Red X icon Beperk het gebruik van het volgende:
  • Contentuitzonderingen (voorraadtypen, labels voor digitale content)
  • Advertentieplanning
  • Bodmodifier voor populairste content

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen

1. Werkt targeting op een andere manier voor doelfrequentiecampagnes?

A. Doelfrequentiecampagnes geven prioriteit aan frequentie voor uw YouTube-campagne. Deze campagnes gebruiken doelgroepsignalen daardoor op een andere manier dan andere campagnes op YouTube. Als u Doelgroepen gebruikt, voldoen gebruikers aan de targetingcriteria voor uw 1e frequentie. Nadat de 1e frequentie aan gebruikers is getoond, komen ze in aanmerking voor de resterende vertoningen totdat het doel is bereikt, zelfs als hun doelgroepprofiel in de loop van de week verandert of als ze niet meer binnen uw demografische targeting vallen. Hierdoor is het bereik optimaal, terwijl de doelfrequentie zo dicht mogelijk wordt benaderd. Dit kan ertoe leiden dat verkeer wordt weergegeven aan demografieën die niet zijn opgenomen in uw targeting of die buiten uw doelgroep vallen.

2. Als ik mijn wekelijkse doelfrequentie instel op X, is dat dan ook een frequentielimiet?

A. Nee, dit is geen frequentielimiet. De advertentie kan meer keren in een week worden getoond aan een subset gebruikers dan het doel om een wekelijkse doelfrequentie te bereiken. Hierdoor wordt het aantal gebruikers gecompenseerd aan wie de advertentie minder keren in een week wordt getoond. Doelfrequentiecampagnes worden ook automatisch beperkt om overmatige blootstelling te voorkomen en een strakke verdeling rond het doel op te bouwen.

3. Wat is de beste manier om doelfrequentiecampagnes te meten?

A. Kijk naar zowel de gem. vert.freq. per gebruiker (7 dagen) als naar de frequentieverdeling (histogram). Dit zijn krachtige tools om de bereikte frequentie te meten. Mogelijk gebruikt u hetzelfde advertentiemateriaal in andere campagnes. Hoewel het testen van nieuw advertentiemateriaal wordt aanbevolen, is dit niet altijd mogelijk. Neem in dit geval contact op met YT-Frequency@google.com voor hulp. Houd bij het rapport 'Bereik en frequentie' rekening met een vertraging van tot 72 uur. Geef uw campagne daarom de tijd om de effectiviteit te meten.

4. Kan ik een frequentie opbouwen voor een specifiek platform (bijvoorbeeld CTV)?

A. Momenteel is doelfrequentie niet geoptimaliseerd voor advertenties volgens een bepaalde frequentie weer te geven op één platform. U kunt dit echter testen als u geïnteresseerd bent. Houd er rekening mee dat de resultaten niet zo goed zijn als een campagne voor meerdere platforms. Verhoog in plaats daarvan uw biedingen voor een platform waarin u bent geïnteresseerd, terwijl vertoningen op alle platforms nog steeds mogelijk zijn.

5. Wat is het verschil met reeksen videoadvertenties (Video Ad Sequencing, VAS)?

A. Doelfrequentie is een eenvoudigere implementatie van bekendheidsaankopen in vergelijking met reeksen videoadvertenties. Daarnaast zijn VAS geoptimaliseerd voor opeenvolgende advertentieweergave, terwijl u voor de frequentieopbouw geen advertenties in een specifieke volgorde hoeft weer te geven. Hierdoor kan het algoritme beter frequentiedoelen behalen en daarom een incrementele toename realiseren. Met doelfrequentie kunt u het unieke bereik maximaliseren voor de doel- of gemiddelde frequentie die u elke week wilt bereiken op YouTube.

6. Kan ik tijdens het weergave-interval van advertentiemateriaal wisselen?

A. Met Doelfrequentie kunt u het advertentiemateriaal in uw campagne op elk moment eenvoudig wisselen. .

7. Kunnen we een bestaande campagne wijzigen en omzetten in een doelfrequentiecampagne?

A. Nee, u kunt een bestaande campagne niet wijzigen en omzetten in een doelfrequentiecampagne. Beëindig in plaats daarvan uw huidige campagne en stel een nieuwe doelfrequentiecampagne in. Het is niet aanbevolen om een campagne met uniek bereik te maken en daarna over te schakelen naar frequentie, zelfs als deze campagne nooit is gelanceerd. Stel een nieuwe campagne in als deze nog niet is gelanceerd. Zelfs als de campagne nog niet live is, zijn er gevolgen voor de backend-instellingen. Als de tag na de 1e campagne wordt geïmplementeerd, kan het nog een paar dagen duren voordat deze is geoptimaliseerd op basis van de frequentie.

8. Zijn er wijzigingen in het veilingprijsgedrag voor doelfrequentiecampagnes?

A. Doelfrequentiecampagnes optimaliseren hun biedingen om ervoor te zorgen dat meerdere vertoningen aan dezelfde gebruikers worden weergegeven. De daadwerkelijke CPM ligt daarom vaak in de buurt van de doel-CPM om de frequentie op te bouwen met deze gebruikers. Daarom moet u een doel-CPM instellen waarbij u zich prettig voelt, aangezien de daadwerkelijke CPM vaak dicht in de buurt komt.