Felsöka fluktuationer och ändringar i displaykampanjers resultat

I den här artikeln beskriver vi anledningar till fluktuationer och förändringar i displaykampanjer, varför de med tiden kan leda till förändringar i kampanjresultatet och hur du kan använda verktygen i ditt Google Ads-konto för att ta reda på orsaken till förändringarna.

Tänk på att det är normalt att kampanjresultatet varierar.

Innan du börjar

Utvärdera resultatet utifrån din budstrategi och ditt optimeringsmål

Innan du drar några slutsatser om kampanjresultatet är det viktigt att fundera på om inställningarna du använder stämmer överens med de mätvärden som kampanjen optimerar för. Genom att se till att inställningarna för budstrategi eller optimeringsmål för din kampanj överensstämmer med dina verksamhets- och annonseringsmål, kan du vara säker på att du fokuserar på relevanta mätvärden när du analyserar kampanjresultatet för att förstå orsaken till variationerna.

Med exempelvis Mål-CPA kan du få så många konverteringar som möjligt till en viss målkostnad per åtgärd (CPA) eller mindre. I kampanjer som använder Mål-CPA kan Kostnad per konvertering och andra konverteringsrelaterade mätvärden vara bättre indikatorer på resultatet än Kostnad per klick och Exponeringar.

Nio anledningar till att resultatet varierar

1. Nya ändringar i konto- eller kampanjinställningar

Om du ändrar konto- och kampanjinställningar, som budstrategi, budjusteringar, bud, budget, sökord, målgrupp, demografi och schemaläggning av annonser, kan det medföra variationer i resultatet.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Ändringar i konto- eller kampanjinställningar.

2. Inställning av konverteringsspårning och konverteringsfördröjning

När du använder konverteringsbaserad budgivning, som Smart Bidding eller automatisk budgivning kan plötsliga minskningar eller ökningar av konverteringar eller konverteringsvärdet leda till resultatförändringar när Google Ads optimerar för den angivna konverteringsåtgärden.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Inställning av konverteringsspårning och konverteringsfördröjning.

3. Bud och budmålbelopp

Resultatet kan variera om du har angett bud, budgränser eller budmålbelopp utan hänsyn till den tidigare data som Google Ads använder för att visa dina annonser.

Läs mer om Resultatvariationer i sökkampanjer: Bud och budmål.

4. Budgetinställningar

Sannolikheten för resultatvariationer i kampanjen är större när budgeten är begränsad.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Budgetinställningar.

5. Annonsmaterialets täckning och variation

Om du kör en tillgångsbaserad kampanj (särskilt responsiva displayannonser) är det viktigt att se till att du har en varierad uppsättning annonsmaterial i olika annonsformat.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Annonsmaterialets täckning och variation.

6. Inriktningsinställningar och överlappningar (målgrupper, sökord, geografiskt område)

Om din kampanj är inriktad på en mindre grupp användare med mycket specifika inställningar för målgrupp, sökord, platser eller språk är det också mer troligt att resultatet fluktuerar. Du kan ha flera kampanjer eller annonsgrupper på ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande sökord eller annan inriktning.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Inriktning.

7. Policy- och annonsgranskningsstatus

Resultatet kan påverkas av förändringar av granskningsstatusen för dina annonser eller sökord.

Läs mer om Resultatvariationer i Google Ads: Policy- och granskningsstatus.

8. Andra kontoproblem

Problem med betalningar, ändring av fakturamottagare eller andra problem på kontonivå kan påverka både konto- och kampanjresultatet.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Andra kontoproblem.

9. Auktionsdynamik

Andra annonsörer som deltar i samma auktioner som du kan göra val som påverkar ditt kampanjresultat.

Läs mer om Resultatvariationer i displaykampanjer: Auktionsdynamik.