Problemen met prestatieschommelingen en wijzigingen in campagnes in het zoeknetwerk oplossen

In this article, we’ll outline different reasons for Search campaign fluctuations and changes, why they may lead to changes in campaign performance over time, and how you can use the tools in your Google Ads account to understand what’s driving these changes.

Keep in mind: It’s normal for your campaign performance to vary.

Voordat u begint

Uitleg gebruiken om met één klik redenen van prestatiewijzigingen vast te stellen

Uitleg is beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk die gebruikmaken van de biedstrategie Handmatige CPC, Verbeterde CPC, Verbeterde CPC voor waarde, Doel-CPA, Aantal conversies maximaliseren, Klikken maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren of Doel-ROAS. Uitleg geeft u inzicht in grote wijzigingen in de prestaties van uw account, zodat u snel kunt achterhalen wat de oorzaak is. Standaard ziet u uitleg waarin de periode die u heeft geselecteerd, wordt vergeleken met de vorige periode van dezelfde duur.

1. Ga naar de pagina Campagnes of Advertentiegroepen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op waarden in de gegevenstabel die in het blauw worden getoond met een stippellijn eronder.
  3. U kunt dan zien hoe deze waarde sinds de vorige periode is veranderd.
  4. Klik op Uitleg bekijken om te zien waardoor de verandering is veroorzaakt.

Uw Google Ads-account

Assess performance based on your bid strategy and optimization goal

Before making conclusions about your campaign performance, it’s important to first consider whether the settings you are using match the metrics your campaign is optimizing towards. Updating your campaign’s bid strategy or optimization goal settings to align with your business and advertising goals will help to ensure that you are focusing on the relevant metrics when analyzing campaign performance to understand what drove fluctuations.

For example, Target CPA helps you get as many conversions as possible at or below the target cost-per-action (CPA) you set. In campaigns using Target CPA, cost-per-conversion and other conversion-related metrics may be better indicators of performance than cost-per-click and impressions.

10 veelvoorkomende redenen waarom prestaties fluctueren

1. Recente wijzigingen in account- of campagne-instellingen

Als u account- of campagne-instellingen bewerkt, zoals biedstrategie, bodaanpassingen, biedingen, budget, zoekwoorden, doelgroepen, demografie en advertentieplanning, kan dit gevolgen hebben voor de prestaties.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: wijzigingen in account- of campagne-instellingen.

2. Conversies bijhouden en conversievertraging

Als u gebruikmaakt van bieden op basis van conversies, zoals Slim bieden of automatisch bieden, kan een plotselinge afname of toename in het aantal conversies of de conversiewaarde leiden tot prestatieschommelingen terwijl Google Ads optimaliseert voor de ingestelde conversieactie.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: Conversies bijhouden instellen en conversievertraging.

3. Biedingen en biedingsdoelen

Uw prestaties kunnen fluctueren als uw biedingen, bodlimieten of biedingsdoelen zijn ingesteld zonder rekening te houden met de historische gegevens die Google Ads gebruikt om uw advertenties te tonen.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: biedingen en biedingsdoelen.

4. Budgetinstellingen

De kans is groter dat uw campagneprestaties fluctueren als het budget beperkt is.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: budgetinstellingen

5. Advertentiekwaliteit

De advertentiekwaliteit is een schatting hoe gebruikers op uw zoekadvertenties reageren als ze deze zien.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: advertentiekwaliteit

6. Targetinginstellingen en -overlappingen

Als uw campagne een kleinere groep gebruikers target met zeer specifieke doelgroep-, zoekwoord-, locatie- of taalinstellingen, is de kans op prestatieschommelingen ook groter. U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die geschikt zijn voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targetingoverwegingen hebben.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: targeting.

7. Beleid en beoordelingsstatus van advertenties

Wijzigingen in de beoordelingsstatus van uw advertenties of zoekwoorden kunnen van invloed zijn op de prestaties.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: beleid en beoordelingsstatus.

8. Andere problemen met accounts

Problemen met betalingen, factureringsoverdrachten of andere problemen op accountniveau kunnen de prestaties van uw account en de campagnes beïnvloeden.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: accountproblemen.

9. Veilingdynamiek

De keuzes van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen uw campagneprestaties beïnvloeden.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: veilingdynamiek.

10. Percentage verloren vertoningen

Gebruik Gegevens over het vertoningspercentage, met name Verloren VP voor Zoeken (advertentierangschikking), om vast te stellen wat het percentage tijd is dat uw advertenties niet zijn weergegeven in het zoeknetwerk door de advertentierangschikking in de veiling.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: verloren vertoningspercentage.