'Conversies bijhouden' instellen voor uw website

2. Uw Google-tag instellen

Als u uw conversieactie met een URL heeft gemaakt, ziet u een van de volgende schermen:

• Als u een Google-tag heeft ingesteld, verschijnt er een scherm met de bevestiging dat uw conversieactie is ingesteld. U bent nu klaar. Als u transactiespecifieke waarden dynamisch bijhoudt, moet u toch uw code wijzigen.
  • Als u geen Google-tag heeft ingesteld, verschijnt er een scherm met instructies om uw Google-tag in te stellen.

Als u uw conversieactie handmatig instelt, ziet u een van de volgende schermen:

• Als u een Google-tag heeft ingesteld, ziet u instructies waarmee u een gebeurtenisfragment kunt toevoegen.
  • Als u geen Google-tag heeft ingesteld, ziet u instructies waarmee u een Google-tag en een gebeurtenisfragment kunt toevoegen voor deze conversieactie.

De Google-tag installeren

Met de Google-tag worden websitebezoekers aan uw gegevenssegmenten Alle bezoekers toegevoegd als u uw gegevens heeft ingesteld en worden in uw domein nieuwe cookies ingesteld. In deze cookies wordt informatie opgeslagen over de advertentieklik waarmee iemand naar uw site is geleid. Als uw Google-tag is gekoppeld aan uw Google Ads-account, gebruikt deze klikgegevens om een conversie aan uw Google Ads-campagnes toe te schrijven. Zorg dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over gegevensverzameling en dat u toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.

U moet de Google-tag op elke pagina van uw website installeren, maar u heeft voor elk Google Ads-account maar 1 Google-tag nodig.

U kunt uw tag op 2 manieren installeren

Optie 1: De Google-tag instellen voor uw website

Selecteer onder Een Google-tag instellen de optie die het best met uw situatie overeenkomt en voer de instructies uit om de tag te installeren:

De Google-tag gebruiken die op uw website is gevonden (aanbevolen)

Gebruik de tag die op uw website is gevonden om de instelling af te ronden zonder wijzigingen aan te brengen in de code van uw site. Gebruikers voor uw account worden toegevoegd als gebruikers voor de tag. Meer informatie over het beheer van uw Google-tag

1. Klik op Details om de taggegevens te bekijken.

2. Klik op Bevestigen.

Meer informatie over hoe u uw Google-tag instelt

Opmerking: We raden u aan niet meer dan één instantie van uw Google-tag toe te voegen aan elke pagina van uw website.

Een Google-tag gebruiken die u al heeft

Deze optie geeft aan of de tag is gevonden op de site die u heeft opgegeven. Kies een tag met de naam Op site om de instelling af te ronden zonder wijzigingen aan te brengen in de code van uw site.

Opmerking: Als uw site weinig verkeer krijgt, staat uw tag mogelijk vermeld als Niet gevonden. Als u een tag kiest met het label Niet gevonden, moet u de tag misschien installeren. Gebruikers voor uw account worden toegevoegd als gebruikers voor de tag. Meer informatie over het beheer van uw Google-tag

Als u beheerderstoegang heeft tot de vermelde tags, kunt u ze vinden. Als u de tag die u zoekt niet kunt vinden, heeft u misschien niet de juiste gebruikersrechten om wijzigingen aan te brengen in de Google-tag.

1. Klik op Een tag kiezen om dit te vinden:
  • Een lijst van tags waartoe u beheerderstoegang heeft.
  • Tag-ID's.
  • Waar de tag is gevonden.
    • Als de tag is gevonden op de site die u heeft opgegeven, kunt u een tag kiezen met het label Op site om de instelling af te ronden zonder wijzigingen aan te brengen in de code van uw site. Als u een tag kiest met het label Niet gevonden, moet u de tag misschien installeren.
2. Selecteer de Google-tag die u wilt gebruiken en klik op Bevestigen.

Een Google-tag installeren

U kunt de Google-tag op 2 manieren installeren:

Installeren met een websitebouwer

U kunt een websitebouwer of contentmanagementsysteem (CMS) zoals Wix of Duda gebruiken om de Google-tag te implementeren. Selecteer uw websitebouwer en volg de instructies om de instelling van de Google-tag af te ronden zonder wijzigingen aan te brengen in uw code. Als u een tag probeert te implementeren via een CMS- of websitebouwerintegratie, maar de CMS-integratie geen GT-tag-ID accepteert, kunt u een alias (AW-XXXXX of G-XXXXX) gebruiken die wordt ondersteund door de CMS-integratie.

Als u uw site op een van deze platforms beheert, kunt u de instelling van de Google-tag afronden zonder wijzigingen aan te brengen in uw code:

Meer informatie over hoe u uw Google-tag installeert met een websitebouwer

Als u klaar bent met de installatie, klikt u op Klaar, zodat we uw website kunnen scannen.

Klik op Klaar om de instelling van de Google-tag af te ronden.

Handmatig installeren

Kies deze optie als u voor het eerst de tag voor een conversieactie instelt in uw account en u de Google-tag niet heeft geïnstalleerd. U installeert de tag door die in de code van elke pagina van uw website te plakken, direct na het <head>-element. Voeg niet meer dan één Google-tag toe aan elke pagina.
1. Voeg (TAG-ID) toe aan de betreffende instelling van uw provider.
Een animatie die laat zien hoe u de Google-tag installeert om conversies bij te houden in Google Ads

Hier is een voorbeeld van een Google-tag, waarbij TAG_ID staat voor de unieke tag-ID in uw Google Ads-account:

<script async
src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG
_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

2. (Optioneel) Pas de Google-tag naar wens aan:

• Als u niet wilt dat de Google-tag websitebezoekers toevoegt aan uw remarketinglijsten wanneer de pagina voor het eerst wordt geladen, voegt u het onderstaande gemarkeerde gedeelte toe aan de config-opdracht van uw Google-tag:

gtag('config',' TAG_ID',{'send_page_view': false});

• Als u niet wilt dat de Google-tag first-party cookies instelt in het domein van uw site, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de config-opdracht van uw Google-tag:

gtag('config',' TAG_ID',{'conversion_linker': false});

Opmerking: We raden dit af omdat het leidt tot minder nauwkeurige conversiemeting.

Als u de verzameling van remarketinggegevens wilt uitzetten, voegt u de gemarkeerde opdracht gtag('set') toe aan uw Google-tag boven de opdracht gtag('js'). Daarmee zet u verzameling van remarketinggegevens voor alle ingestelde Google Ads-accounts uit.

<script async

src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

3. Kopieer de Google-tag en voeg deze toe aan uw website.

4. Open de HTML voor de pagina op uw website die uw klanten bereiken nadat ze zijn geconverteerd, bijvoorbeeld de pagina Bedankt voor uw bestelling. Dat noemen we de conversiepagina.

5. Plak de algemene sitetag tussen de head-tags (<head></head>) van de pagina. Plak daarna eventuele gebeurtenisfragmenten die van toepassing zijn op de pagina.

6. Sla de wijzigingen aan uw webpagina op.

7. Klik op Klaar.

8. Klik op Gebeurtenistag installeren.

9. Selecteer naast Gebeurtenisfragment of u conversies wilt bijhouden op basis van geladen pagina's of op basis van klikken.

• Pagina laden: Tel conversies als klanten de conversiepagina bezoeken, zoals een bevestigingspagina na een aankoop of aanmelding. Dit is de standaardoptie, die ook het meest wordt gebruikt. Lees meer informatie over de beveiligingsnormen van Google.
  • Klikken: Tel conversies als klanten op een knop of link klikken (zoals de knop Nu kopen).

Een geanimeerde gif die laat zien hoe u voorkeuren voor gebeurtenisfragmenten bewerkt.

10. Kopieer het gebeurtenisfragment en voer de instructies om het aan uw website toe te voegen uit of klik op Fragment downloaden om het later toe te voegen.

• Als u conversies bijhoudt op basis van het aantal keren dat een pagina is geladen, voegt u het gebeurtenisfragment toe aan de pagina die u bijhoudt.
  • Als u conversies per klik bijhoudt, voegt u het gebeurtenisfragment toe aan de pagina met de knop of de link waarvoor u klikken wilt bijhouden.

11. Klik op Volgende.

12. Klik op Klaar.

Een geanimeerde gif die de optie laat zien om een gebeurtenisfragment te kopiëren of te downloaden in de UI van Google Ads.

13. Klik op Afronden. Als u klikken op uw website bijhoudt als conversies, voert u de instructies uit in Klikken op uw website bijhouden als conversies om extra code toe te voegen aan de knop of link die u wilt bijhouden. Doe dit om ervoor te zorgen dat Conversies bijhouden werkt.

U heeft nu Conversies bijhouden ingesteld voor uw website.

Optie 2: Google Tag Manager gebruiken

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig tags en codefragmenten op uw website kunt updaten. Gebruik Google Tag Manager om uw Google-tag en uw tag voor het bijhouden van conversies te installeren.

Opmerking: U kunt Google Tag Manager niet gebruiken voor bepaalde implementaties van Conversies bijhouden, zoals op URL gebaseerde conversies, de instelling van verbeterde conversies voor web en verbeterde conversies voor leads.

De Google-tag instellen

Maak een Google-tag in Tag Manager als u een conversieactie instelt met een URL.

Stap 1: Maak een nieuwe Google-tag

1. Open Google Tag Manager
  2. Selecteer de container die u wilt instellen. Open het menu Tags.
  3. Maak een nieuwe tag. Geef bovenaan een naam op voor de tag (bijv. Google-tagconfiguratie - example.com).
  4. Selecteer in het vak Tagconfiguratie de optie Google-tag.
  5. Stel de tag in. Geef in het veld Tag-ID de ID van uw Google-tag op.

Waar is mijn Google-tag-ID?

U kunt de instellingen voor uw Google-tag vinden in Google Ads, Google Analytics en Google Tag Manager. Log in bij een product en volg de instructies om uw tag-ID te bekijken:

Instructies voor Google Ads

Instructies voor Google Analytics

1. Selecteer in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens de optie Gegevensstreams.
    2. Klik op een stream voor meer informatie.
    3. Resultaat: Op het scherm worden de Google Analytics-instellingen en de Google-taginstellingen getoond.Screenshot van de instellingen voor de gegevensstream van Google Analytics 4. De instellingen voor de Google-tag staan in de instellingen voor de gegevensstream

Instructies voor Google Tag Manager

Opmerking: Als u Google-tag-ID's wilt bekijken in Google Tag Manager, moet u een Google Ads-, Analytics- of Google-tag in een container beheren.

1. Open Google Tag Manager.
    2. Klik op het tabblad Google-tags om Google-tags te bekijken die u eerder heeft ingesteld.
      Overzicht van de Google-tag in Google Tag Manager
    3. Klik op de tagnaam om de instellingen van de Google-tag te bewerken.
  6. Optioneel: U kunt aanvullende configuratieopties instellen om te beheren hoe uw Google-tag communiceert met de bijbehorende bestemmingen. Als u de Google-tag heeft ingesteld en alle standaardinstellingen wilt behouden, kunt u nu doorgaan naar Stap 2: Maak een trigger.

Optionele instellingen

Instellingen voor algemene parameters

Als u algemene context voor verschillende Google-tags moet vaststellen, kunt u met gtag.js rechtstreeks op uw website algemene parameters definiëren.

Algemene parameters worden gelezen door alle Google-tags op uw website. Gebruik deze optie alleen voor niet-gevoelige gegevens.

In de documentatie voor ontwikkelaars wordt uitgelegd hoe u parameters opnieuw gebruikt voor meerdere tags.

Configuratie-instellingen

U kunt aanvullende configuratieparameters definiëren die van invloed zijn op de instellingen van de Google-tag.

Als u de configuratie opnieuw wilt gebruiken voor meerdere Google-tags, maakt u een variabele voor configuratie-instellingen.

Instellingen voor gedeelde gebeurtenissen

U kunt aanvullende parameters opgeven die met elke gebeurtenis worden verstuurd, bijvoorbeeld de currency van een prijs. Gebeurtenisparameters zijn alleen geldig voor de tag waaraan u ze toevoegt.

Als u gebeurtenisinstellingen opnieuw wilt gebruiken voor meerdere Google-tags, maakt u een variabele voor gebeurtenisinstellingen. Gebruik aanbevolen namen voor gebeurtenisparameters zodat Google Analytics dimensies en statistische gegevens voor u kan invoeren.

Gegevens sturen naar een tagserver

Met taggen vanaf de server kunt u bepaalde tags van uw website of app naar een server verplaatsen en zo de prestaties verbeteren. Ontdek meer informatie over taggen vanaf de server.

Gebruik de volgende parameter als u alle gebeurtenissen naar een Tag Manager-servercontainer wilt sturen in plaats van naar Google Analytics:

1. Open het menu Configuratie-instellingen.
  2. Stel de servercontainer-URL in door een nieuwe configuratieparameter toe te voegen:
    • Naam: server_container_url
    • Waarde: Stel in op de servercontainer-URL van uw Tag Manager-servercontainer

Resultaat: Uw configuratieparameters moeten er zo uitzien:Screenshot van een tagimplementatie vanaf de server in de Google-tag.

Gebruikersproperty's instellen

Gebruikersproperty's zijn kenmerken die groepen in uw gebruikersbestand beschrijven, bijvoorbeeld op basis van taalvoorkeuren of geografische locaties. Met gebruikersproperty's kunt u doelgroepen definiëren.

U kunt bijvoorbeeld een gebruikersproperty instellen met de naam favorite_food. Deze kunt u gebruiken om het favoriete gerecht van elke gebruiker te registreren. Aan de hand van de gegevens kunt u gebruikers segmenteren op hun favoriete gerecht.

Analytics verzamelt automatisch bepaalde gebruikersdimensies. U hoeft dus geen gebruikersproperty's voor ze te definiëren. U kunt maximaal 25 extra gebruikersproperty's instellen per Google Analytics 4-property.

Als u aangepaste gebruikersproperty's wilt meten, maakt u een nieuwe variabele voor gebeurtenisinstellingen en wijst u deze toe aan de Google-tag.

7. Sla uw Google-tag op.

Stap 2: Maak een trigger

1. Als u wilt zorgen dat de Google-tag vóór andere triggers wordt geactiveerd, klikt u op Triggers en gebruikt u de trigger Initialisatie - Alle pagina's. Meer informatie over paginatriggers
  2. Geef de tag een naam en sla de tagconfiguratie op.

Resultaat

Uw tagconfiguratie moet er zo uitzien:

Screenshot van de afgeronde instelling van de Google-tag

De tag voor het bijhouden van conversies instellen

Stel de tag voor het bijhouden van conversies in als u conversies handmatig instelt:

1. Kopieer de conversie-ID en het conversielabel (getoond in Google Ads) voor uw conversieactie.
  2. Voer de instructies voor Conversies bijhouden van Google Ads uit in Google Tag Manager. Belangrijk: Voeg een Conversion Linker-tag toe om ervoor te zorgen dat Conversies bijhouden in alle browsers goed werkt en stel de tag zo in dat deze op al uw webpagina's wordt geactiveerd.
  3. Klik op Volgende.
  4. Klik op Klaar.
  5. Als u klikken op uw website bijhoudt als conversies, moet u in Google Tag Manager extra installatiestappen uitvoeren. Alleen dan kunt u conversies bijhouden. Kies een van de onderstaande opties:
    • Standaard: Stel een kliktrigger in, zodat de tag voor het bijhouden van conversies wordt geactiveerd wanneer de relevante klik plaatsvindt.
    • Geavanceerd: Voeg een functieaanroep toe aan de code voor de link, de knop of de knopafbeelding. Stel daarna een aangepaste gebeurtenistrigger in zodat de tag voor het bijhouden van conversies wordt geactiveerd als de gebeurtenis plaatsvindt (in dit geval een klik).
Tip: Installeer de tag voor het bijhouden van conversies met Google Tag Manager. In plaats van de tag voor het bijhouden van conversies handmatig toe te voegen aan uw websitecode, kunt u de tag installeren met Google Tag Manager. Geef deze gegevens op:
  • Conversie-ID
  • Conversielabel
U vindt deze informatie in het gebeurtenisfragment voor uw conversieactie. In het onderstaande voorbeeldfragment is TAG_ID de conversie-ID die uniek is voor uw account en is AW-CONVERSION_LABEL het conversielabel dat uniek is per conversieactie.

<!-- Gebeurtenisfragment voor voorbeeld van conversiepagina --> <script>

gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'value': 1.0,

'currency': 'USD'

});

</script>

U heeft nu Conversies bijhouden ingesteld voor uw website.

Geavanceerde opties

Verzameling van gepersonaliseerde gegevens uitzetten

U kunt de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken of voor uw eigen nalevingsdoeleinden. U kunt de algemene sitetag wijzigen en de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor bepaalde gebruikers op uw site of ervoor kiezen alle gebruikers uit Californië uit te sluiten in het gedeelte Doelgroepbeheer van uw Google Ads-account.

Weet u niet zeker of uw tag correct is ingesteld?

U kunt Tag Assistant gebruiken om de implementatie van uw tag te checken. Voor extra tips om het probleem op te lossen, gaat u naar Problemen met uw tagging voor de hele site oplossen of Tag Assistant gebruiken om problemen met niet-geverifieerde of inactieve conversieacties op te lossen.

Uw bezoekers informeren over gegevensverzameling

Zorg er zoals altijd voor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u op uw websites verzamelt en hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.

Beveiliging en privacy voor websites bijhouden

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens op pagina's waarop u de bijbehorende tags heeft geïmplementeerd.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.