Fejlfinding af problemer med udsving og ændringer i kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Du kan bruge vores fejlfinding som hjælp til at finde frem til de mulige årsager til uventede udsving i dine udgifter til Performance Max-kampagner samt få en forklaring på og løse problemet.

I denne artikel kan du læse om forskellige årsager til udsving og ændringer i kampagner af typen "Maksimal effektivitet", hvorfor de kan medføre ændringer af kampagneeffektiviteten over tid, og hvordan du kan bruge værktøjerne på din Google Ads-konto til at finde frem til årsagen til disse ændringer.

Husk! Det er helt normalt, at kampagneeffektiviteten varierer.

Inden du går i gang

Brug Forklaringer til at identificere årsager til effektivitetsændringer med et enkelt klik

Forklaringer giver dig mulighed for at få indsigt i væsentlige ændringer med hensyn til effektiviteten af din kampagne af typen "Maksimal effektivitet" og hurtigt at finde frem til årsagen. Du får som standard vist forklaringer, der sammenligner det datointerval, du har valgt, med den forrige periode af samme længde:

1. Gå til siden med din kampagne eller dine annoncegrupper.
  2. Hold markøren over de værdier i datatabellen, der er fremhævet med blå farve og en prikket linje.
  3. Du kan se, hvordan værdien har ændret sig siden den forrige periode.
  4. Klik på Se forklaring for at se, hvad der har forårsaget ændringen.

Din Google Ads-konto

Vurder effektiviteten ud fra din budstrategi og dit optimeringsmål

Inden du konkluderer noget med hensyn til kampagneeffektivitet, er det vigtigt, at du først overvejer, om de indstillinger, du bruger, matcher de metrics, din kampagne er optimeret til. Opdatering af din kampagnes budstrategi eller indstillinger for optimeringsmål i henhold til dine forretnings- og annonceringsmål er med til at sikre, at du fokuserer på relevante metrics, når du analyserer kampagneeffektiviteten for at finde ud af, hvad der har været årsagen til udsving.

Eksempelvis kan mål-CPA være med til at sikre dig så mange konverteringer som muligt til eller under den målpris pr. handling (mål-CPA, target cost-per-action), du har angivet. I kampagner, hvor der bruges mål-CPA, er pris pr. konvertering og andre konverteringsrelaterede metrics muligvis bedre indikatorer for effektivitet end pris pr. klik og eksponeringer.

Din Google Ads-konto

Ni almindelige årsager til udsving i effektiviteten

1. Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger inden for den seneste tid

Redigering af konto- eller kampagneindstillinger, f.eks. budstrategi, budget, konverteringsmål, målgrupper, lokation, sprog og annonceplanlægning, kan medføre ændringer af effektiviteten.

Få flere oplysninger

2. Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis der sker et pludseligt fald eller en pludselig stigning mht. antal globale pings eller tagaktiveringer for en konverteringshandling, der bruges til automatisk budgivning i din kampagne, kan det medføre et fald i antallet af annoncevisninger og lavere forbrug, når der optimeres til den pågældende konverteringshandling i Google Ads.

Få flere oplysninger

3. Bud og budmål

Der kan være udsving i effektiviteten, hvis der angives bud, budgrænser eller budmål uden at tage højde for de historiske data, Google Ads bruger, når dine annoncer skal vises.

Få flere oplysninger

4. Budgetindstillinger

Der kan være større sandsynlighed for, at din kampagne har udsving i effektiviteten, når budgettet er begrænset.

Få flere oplysninger

5. Annoncematerialedækning og -variation

I forbindelse med din kampagne af typen "Maksimal effektivitet" er det vigtigt at sikre, at du har et alsidigt udvalg af annoncemateriale, der automatisk kan kombineres til forskellige annonceformater, som kan vises på tværs af alle platforme.

Få flere oplysninger

6. Målretningsindstillinger og overlap (lokation, sprog)

Der kan være større sandsynlighed for udsving i effektiviteten, hvis din kampagne er målrettet mod en mindre gruppe brugere via meget specifikke lokations- eller sprogindstillinger. Du kan have flere kampagner eller annoncegrupper på din konto, som er kvalificeret til at deltage i overlappende auktioner på grund af tilsvarende søgeord eller andre former for målretning.

Få flere oplysninger

7. Politik og status for annoncegennemgang

Når du tilføjer eller foretager ændringer af dine aktiver eller aktivgrupper, indsendes de igen til gennemgang med hensyn til overholdelse af politikker. Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" skal overholde alle Google Ads-politikker.

Få flere oplysninger

8. Andre problemer på kontoniveau

Problemer med betalinger eller faktureringsoverførsler eller andre problemer på kontoniveau kan indvirke på din kontos effektivitet, og derfor på dine kampagners effektivitet.

Få flere oplysninger

9 Auktionsdynamik

De valg, som træffes af andre annoncører, der deltager i de samme auktioner, som du deltager i, kan indvirke på din kampagnes effektivitet.

Få flere oplysninger