Problemen oplossen met een app-campagne in Google Ads die niet loopt of weinig verkeer heeft

Soms leveren uw app-campagnes niet zo veel vertoningen op als u had verwacht of kunnen ze geen groot deel van uw ingestelde dagbudget besteden. In dit artikel beschrijven we veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet worden weergegeven en hoe u problemen kunt oplossen met de tools in Google Ads.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne actief is

Als u onlangs uw app-campagne heeft geactiveerd, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen krijgt. Dit zijn enkele mogelijke redenen hiervoor:

• Als u wijzigingen aanbrengt in advertentiemateriaal of items in een nieuwe of bestaande campagne, duurt het 24 tot 48 uur voordat uw advertenties worden beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Voor app-campagnes duurt het enige tijd voordat het systeem uw ingestelde doel heeft geleerd en geoptimaliseerd. In de aanloopperiode ziet u mogelijk fluctuaties of lagere uitgaven.
  • Het kan enige tijd duren voordat Google Ads de weergave aanpast als u wijzigingen aanbrengt in de campagne-instellingen.

Naar de pagina Campagnes in uw Google Ads-account

Aanbevelingen

Aanbevelingen geven aan hoe u de prestaties kunt verbeteren als uw app-campagne niet actief is of weinig verkeer oplevert. U kunt bijvoorbeeld de volgende typen aanbevelingen zien als u deze problemen oplost.

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met campagnes die niet actief zijn, op te lossen:

• Campagne is niet gestart of is beëindigd
  • Maak of hervat een advertentiegroep
  • Accountbudget verbruikt
  • Alle advertenties zijn afgekeurd

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met weinig verkeer op te lossen:

• Pas uw CPA-doelen aan
  • Verhoog uw budgetten
  • Verbeter de effectiviteit van de app-advertentie
  • Verwijder campagnes die verkeer wegleiden van andere campagnes

Naar de pagina Aanbevelingen in uw Google Ads-account

Als uw advertentie na 3 werkdagen nog steeds geen vertoningen krijgt, checkt u de onderstaande veelvoorkomende redenen.

10 veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet lopen of weinig verkeer krijgen

1. Account

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft voor uw account, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost.

Bekijk meer informatie over accountproblemen.

2. Perioden en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert.

Bekijk meer informatie over perioden en start- en einddatums voor campagnes.

3. Lage biedings- en optimalisatiedoelen

U kunt advertenties met een zeer laag bod laten lopen, maar het is niet waarschijnlijk dat uw campagne deelneemt aan veel veilingen en veilingen wint. Uw advertenties leveren dan mogelijk geen vertoningen op.

Bekijk meer informatie over lage biedings- en optimalisatiedoelen.

4. Targeting is te beperkt

Hoewel u met targetinginstellingen de juiste gebruikers kunt vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten.

Meer informatie over te beperkte targeting

5. Targeting overlapt met andere campagnes of advertentiegroepen

U heeft misschien meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die in aanmerking komen voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targeting hebben.

Meer informatie over targeting die overlapt met andere campagnes of advertentiegroepen

6. Conversies bijhouden

Als uw campagne gebruikmaakt van automatisch bieden om te optimaliseren voor conversies, maar onvoldoende conversiegegevens oplevert of als Conversies bijhouden niet correct is ingesteld, wordt uw advertentie mogelijk niet vaak weergegeven.

Meer informatie over conversies bijhouden

7. Status beleidsreview advertenties

De reviewstatus van uw advertenties, remarketinglijsten of items kan van invloed zijn op de weergave van uw campagne.

Meer informatie over de reviewstatus van advertentiebeleid

8. Lage dekking en variatie van bestanden voor advertentiemateriaal (effectiviteit van advertentie)

De weergave van app-campagnes met een beperkte reeks advertenties of items kan moeilijker zijn omdat ze voor minder veilingen geschikt zijn en een beperkter bereik hebben.

Bekijk meer informatie over de dekking en diversiteit van componenten voor advertentiemateriaal (effectiviteit van advertentie).

9. Status van app

De status van uw app in Google Play of de Apple App Store kan beperken of voorkomen dat uw app-campagnes advertenties tonen.

Meer informatie over app-status

10. Veilingdynamiek

Andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen de weergave van uw campagne beïnvloeden.

Meer informatie over veilingdynamiek