Improve with Search automation

En innføring i automatisering av søkeannonser

Ved å kombinere automatiseringsprodukter for søkeannonser kan du opprette annonser som tilpasses, slik at mer relevante budskap vises til flere brukere, samtidig som du når avkastningsmålene dine. Ved hjelp av maskinlæring angir Google de riktige budene, når ut til de riktige søkene og oppretter de mest relevante annonsene for forbrukerne. Annonsører som tar i bruk responsive søkeannonser i kampanjer (og i tillegg bruker fleksibelt samsvar og smart budgivning), oppnår i gjennomsnitt 20 % flere konverteringer til omtrent samme kostnad per handling enn annonsører som ikke bruker fleksibelt samsvar og smart budgivning. (Kilde: interne Google-data (globalt), 10.07.2021–19.07.2021)

Med søkeautomatisering får du vist den mest relevante annonsen for hvert brukersøk til riktig pris.

En animasjon som beskriver hvordan søkeautomatisering fungerer.

Oppnå større utbytte med mindre innsats

Det forbrukerne vil ha, og hvordan de søker etter det, varierer fra dag til dag. For deg blir det dermed vanskeligere å forutse alle mulige søk som er relevante for bedriften din. Hvis du knytter sammen fleksibelt samsvar og smart budgivning, kan du bruke signaler på auksjonstidspunktet som utgangspunkt for å fastsette det rette budet for hvert søk. Dermed er du ikke lenger nødt til å forutse og administrere alle de potensielle søkene.

Eksempel: Tenk deg at du administrerer en italiensk restaurant i Stavanger. Med fleksibelt samsvar kan du finne en rekke interesserte personbrukere – alt fra par som søker etter «spisesteder i kveld» på telefon i nærheten, til familier som søker etter «familievennlige restauranter i Stavanger», til en reisende som søker etter «den beste pastaen i Bergen» på bærbar datamaskin fra hotellrommet sitt. Alle disse brukerne kan besøke restauranten din, men det optimale budet for å nå ut til dem vil variere. Det er veldig vanskelig å justere budet for enkeltsøkeord for hver bruker manuelt, og det kan resultere i tapte konverteringer.

Hvis du tar dette et steg lenger, er det upraktisk å opprette tusenvis av reklamer for alle mulige søk som genereres av fleksibelt samsvar. Reklameautomatisering fungerer sammen med fleksibelt samsvar ettersom systemet må ha fleksibilitet for å kunne optimalisere den riktige reklamevarianten for hvert søk. Ved å legge inn flere overskrifter og beskrivelser i en responsiv søkeannonse kan Google Ads automatisk finne ut hvilke kombinasjoner som fungerer best i all trafikken som genereres av fleksibelt samsvar.

Suksesshistorie

Ved å ta i bruk automatisering oppnådde tails.com 182 % flere registreringer for de generelle kampanjene sine og 258 % flere klikk. Finn ut mer om hvordan det er blitt enklere for tails.com å kommunisere med nye kunder i Tyskland ved å ha fokus på automatisering ved å bruke søkeannonser og en kombinasjon av fleksibelt samsvar, smart budgivning og responsive søkeannonser.

Et ikon som representerer smart budgivning.

Optimaliser bud med smart budgivning

Den smarte budgivningen evaluerer milliarder av kombinasjoner av signaler og angir det riktige budet for hvert søk og hver auksjon basert på avkastningsmålene dine. Med verdibaserte budstrategier, for eksempel maksimer konverteringsverdien, kan du fange opp kundene som er viktigst for deg (og generere mest inntekt) for bedriften din. Finn ut hvordan du kan bruke smart budgivning for å nå ut til den riktige personen til riktige pris ved å optimalisere budene dine i sanntid.

START NÅ

Et ikon som representerer fleksibelt samsvar.

Nå ut til de riktige kundene med fleksibelt samsvar

Med fleksibelt samsvar utvides rekkevidden utover eksakt samsvar og frasesamsvar ved hjelp av maskinlæring ved at relaterte søk identifiseres for å nå ut til flere kunder og oppnå bedre resultater. Fleksibelt samsvar fungerer best i kombinasjon med smart budgivning, ettersom du bare byr på søk det forventes at du oppnår gode resultater med. Finn ut hvordan du kan bruke fleksibelt samsvar for å holde tritt med markedstrender og raske endringer i etterspørselen, ved at du når alle søk som er relevante for bedriften din.

START NÅ

Et ikon som representerer responsive søkeannonser.

Skap større engasjement med responsive søkeannonser

Opprett annonser som tilpasses automatisk, så du kan vise kundene dine mer relevante budskap. Med annonsekvalitet for responsive søkeannonser får du tilbakemeldinger som bidrar til at du kan ha fokus på å levere riktig budskap til kundene dine. Finn ut hvordan du kan bruke flere overskrifter og beskrivelser for å lage og vise relevante annonser for hvert søk automatisk ut fra signaler på auksjonstidspunktet.

START NÅ

Tips

Du kan bruke innebygde styringsfunksjoner for å sørge for at bestemte reklamer, søkeordsamsvar og budstrategier holdes på plass. Du kan bruke en rekke strategier, for eksempel festing og negative søkeord, for å sikre at du oppfyller spesifikke krav for automatiske kampanjer. Du finner mer informasjon om dette i artikkelen Slik kan du veilede automatiseringen av søkeannonser.